Talous

Kouvolan Sanomat: Kii­na­lais­yh­tiö vetäytyi Myllykosken bio­eta­no­li­teh­das­hank­kees­ta

Talous 17.7.2017 17:45 | Päivitetty 17.7.2017 18:13
STT

Kiinalainen rahastoyhtiö vetäytyi Myllykosken bioetanolitehdashankkeesta, uutisoi Kouvolan Sanomat. Lehden mukaan kiinalaisyhtiö oli alkuvuonna ilmoittanut investoivansa yli 200 miljoonaa euroa Myllykosken bioetanolitehtaaseen ja Savonlinnan biodieseltehtaaseen.

Tehtaan on määrä tuottaa oljista bioetanolia vuosittain noin 72 000 tonnia. Kouvolan Sanomien mukaan kiinalaisrahoitus olisi mahdollistanut bioetanolituotannon alkamisen kesällä 2019. Kiinalaiset ovat kuitenkin heinäkuussa ilmoittaneet vetäytymisestään.

Tehdasta rakennuttava Suomen Bioetanoli on saanut kertaalleen jatkoaikaa työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2014 myöntämälle 30 miljoonan euron energiatuelle. Jatkoaika menee umpeen kahden viikon kuluttua.

Yhtiön toimitusjohtaja Aate Laukkanen kommentoi Kouvolan Sanomille, että jatkoaikaa haettaneen lisää.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Eipä harmita. Hyöty metsien hakkaamisesta olisi valunut pienelle porukalle.

Metsän arvo voi olla suurempi marjastukselle ja matkailulle, kun se tulee joka vuosi, eikä vain kerran sadassa vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottahan toki peruivat investonnin kun huomasivat ettei edes suomalasten kannata investoida eurosuomeen. Liian kallis ja kilpailukyvytön maa. Siirtävät investoinnin varmaan kilpailukykyisempään Ruotsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnitelmat ja teknologia siirtyi kiinalaisille. Tehtaita perustetaan nyt sitten kiinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jokin aika sitten kommentoin sipilän kiinan matkaa,että mitään ei ole vielä näyttää toteen muutakuin toiveita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Miksi kiinalaiset ovat ainoita, jotka ovat kiinnostuneet Suomen biotehdashankkeista eli Kemi, Kemijärvi, Kainuu ja Savo ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Tämä mainosmiesten biopolttoainekupla puhkeaa ennen kuin ehtii edes kunnolla alkaa. Biopolttoaineet kun jäävät väkisinkin 20-30 vuoden harha-askeleeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan halvin tapa saada siirrettyä tiedot itselle, jotta voi perustaa tehtaan toisaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalliosäiliötekniikan osaaminen myös valui ulkomaille ja nyt tietotekniikan osaamisen ideat valutetaan jenkkeihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti biosellutehdasta eikä muutakaan olemattoman puun varaan perusteta Kemijärvelle. Puuta on vasta 50-100vuoden päästä kun on saatu massatehtaan aukkohakkuut hakkauskuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikevaihto 11 tuhatta, mutta saa 30 milj, valtion tukea. Suomeen tulossa taas uusia miljonäärejä verorahoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtiolla oli helposti miljardi kaataa Sotkamon sorakuoppaan, joten luulisi Kouvolaan kun pari sataa milliä löytyvän. Biotalouden, ei pelkästään turpeen nosto, piti muutenkin olla kärkihanke.

PS. Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taas herkkä uskoisia jymäytettiin kiva tietää paljonko poliittiset päättäjät nettosi joku viikko sitten olivat Kiinan matkalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoh hoijakkaa. Niin tuttua juttua ettei pitäisi edes kommentoida. Mutta pölhökustaat Suomalaiset maksavat "konsultti- ja suunnittelukustannuksia" jollekin kiinalaiselle pöytälaatikkofirmalle, kun vain vähän sanotaan, että hei mepä laitetaan tehdasta pystyyn. Ihmisten typeryys ei jaksa lakata ihmetyttämästä. Tässäkin on sitten ilmeisesti pantu meidän miljoonamme menemään, eikä niitä tule takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tästä saamme taas kerran kiittää vihreitä, de gröna.
Hiilinielu temppuilut on täysin vihreiden valhetta ja siitä nyt sitten aletaan kärsimään, vihreät hävittää toimillaan kaiken teollisuuden ja työpaikat Suomesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sinä ja jälkeläisesi tekisivätkään työpaikalla, kun planeetta muuttuu elinkelvottomaksi hurjaa vauhtia? Taidat vain haluta kiihdyttää vauhtia ja nopeuttaa vääjäämätöntä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, vihreät estävät mielestäsi kaiken mellastuksen, vaikka hallituksessa istuu Keskusta, Kokoomus ja Perus vai mitkä siniset suomaiset. Eiköhän se tämäkin hanke estetty sieltä Kiinasta. Ehkä loputkin kiinalaisten hankkeet kaatuvat, kun kiinan hallitus on nyt kiinnittänyt huomioita ulkomaisiin investointeihin. Viimeksi estivät ostamasta pohjoismaista elokuvateatteriketjua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Karjalassa, Koillismaalla, Kainuussa ja Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saksalaiset 1940 Oulussa

155 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harmittaa ja ketuttaa kun meitä eläkeläisiä syyllistetään!

"Aamulehti vastasi tutkija Kimmo Kiljusen mielipidekirjoitukseen Työeläkevakuuttajien antamalla tiedolla. Jutun tiiviste... Lue lisää...
Mikä on eläkevelka?

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.4.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image