Talous

KL:n Vuoden yritys -palkinto meni Sieviin - "Sievin Jalkine merkittävä työllistäjä haja-asu­tusa­lu­eel­la"

Kauppalehden palkintoraadin perusteluissa yritys saa kiitosta myös siitä, että se kantaa vahvasti yhteiskuntavastuuta. KUVA: Jukka Leinonen
Talous 8.1.2018 10:17
Kaleva

Sieviläinen jalkinevalmistaja Sievi Marketing -konserni palkittiin voittajana Kauppalehden Vuoden yritys 2017 -kilpailussa.Sievi Marketing -konserniin kuuluva Sievin Jalkine on Pohjois-Euroopan suurin jalkineiden valmistaja, joka on onnistunut kasvamaan kannattavasti.

Kauppalehden palkintoraadin perusteluissa yritys saa kiitosta myös siitä, että se kantaa vahvasti yhteiskuntavastuuta muun muassa kouluttamalla itse alan osaajia eri työtehtäviin. Tuomaristo arvostaa etenkin sitä, että Sievin Jalkine on merkittävä työllistäjä myös haja-asutusalueella.

Sievin Jalkineen tuotanto on kokonaan Suomessa. Kasvava jalkinevalmistaja kärsii jo työvoimapulasta. Pelkästään vuoden 2017 aikana yritys on palkannut eri tehtäviin yli 70 henkilöä.

Sievi jatkaa työntekijöiden rekrytointeja myös vuoden 2018 aikana. Tuotannon kasvun, ihmisten luonnollisen liikkuvuuden ja eläköitymisien vuoksi rekrytointitarpeen arvioidaan olevan lähes sata uutta työntekijää.

Työtä on lisännyt etenkin Ruotsin armeijalta viime vuonna saatu valtava, yli 212 000 parin jalkinetilaus. Toimitukset Sievistä jatkuvat aina vuoteen 2022 asti.

Koko konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna vajaat 20 prosenttia 99,5 miljoonaan euroon.

– Tavoitteemme on noin 7-8 prosentin vuotuinen orgaaninen kasvu. Nyt näyttää siltä, että tänä vuonna Sievin Jalkineen liikevaihto kasvaa noin 15 prosenttia, kertoo toimitusjohtaja Juha Jokinen.

Kauppalehden palkintoraatiin kuuluivat EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Kari Jussi Aho, Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi, Nordean pk-yrityksistä vastaava johtaja Iiro Korander, Ilmarisen asiakkuusjohtaja Pekka Puustinen, Kauppalehden analyytikko Ari Rajala ja Kauppalehden uutispäällikkö Janne Pöysti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Paljon Onnea ja menestystä tulevaisuudessakin syntymäkuntani yritykselle, jonka kengissä on hyvä meikäläisenkin hyvillä mielin porskuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Retkisaappaina Arktikset olleet käytössä jo vuosikausia, nilkasta tukevat vaikka lestiltään väljät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi olkoon ! Oikeaan osoitteeseen meni. Vuosia käyttänyt ja vuosia kestää yhdet kengät. Kävipä tässä taannoin niin eräässä oululaisessa kenkäliikkeessä, kun hain nimenomaan kotimaisia ei mustia talvikenkiä, että ko isossa kenkäliikkeessä ei ollut. Kysyin sitten, eikö Sievin jalkineellakaan ole, niin tämä myyjä vastasi, ”eihän se Sievin jalkineenkaan kaikki kengät ole Suomessa tehtyjä”. Minä sitä ihmettelin että missä niitä tehdään, minä kun olen luullut että ne nimenomaan tehdään Suomessa :” jossain halpatuonti maissa”. No menin sitten Sievin jalkineen Oulun liikkeeseen ja ihmettelin ko asiaa ja siellä myyjä totesi että kaikki jalkineet tehdään Suomessa. Löysin mieleiseni kengät mutta ei ollut väriä eikä kokoa: no tämä avulias myyjä mittoi jalan ja sanoi, että tehdään sellaiset kengät. Eikä mennyt kauan kun ilmoitettiin että ko kengät saa hakea. Todella hyvää asiakaspalvelua. Ja useinhan se on niin, että sellaista asiakaspalvelua saamme kuin mitä ansaitsemme. Mutta tähän kauppakeskuksen kenkäkauppaan en enää mene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla Sievissä kenkätehtaalla muutaman kerran käyneenä olen täysin vakuuttunut, että ne kengät tehdään Suomessa. Heillä on siellä myös laboratorio missä testataan tuotteita todella tarkasti ja muutoksia tuotteeseen tehdään jos tarvetta ilmenee. Kaikkinensa Sievissä tehdään hyviä kenkiä ja hyvin koska laatua seurataan ihan tehtaalle tulvista nahkavuodista lähtien. Ja mikä tärkeintä, ne sopivat suomalaiseen leveään ja rintavaan jalkaan, mikä meillä useimmilla on paremmin kuin italialaiset markettien kertakäyttöiset tusinajalkineet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin oikeaan osoitteeseen palkinto meni. Kotimainen tuotanto alkaa olla harvinaisuus Suomessa kulutustavaroiden osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeaan osoitteeseen meni!
Perustelen kantaani kymmenien vuosien kokemuksella, niin turva- ja työkenkien, sekä kumikenkien jokapäiväisellä käytöllä ja siinä riittää yksi ainoa kriteeri: Menestyksen takaamaan on riittänyt ja riittää, laatu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa tehä hyviäkin kenkiä, mutta ei ainakaan polyuretaani kumisaappaat kestäneet.
Ja kaiken lisäksi aivan turhaa oli valitella sinne, tylyä.
Liian hyvin menee että kannattaisi asiakasta kuunnella.
Onneksi on markkinoilla yhtä hyviä ellei parempiakin kenkiä.
Minulle riitti Sievin kengät iänkaikkisesti aamen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvänhän ne on näköisiä ne kengät ja hirmukalliita. Saisivat vain olla leveämpää mallia. Siinä suhteessa Jalaksen malli on parempi. En kuitenkaan osta kummankaan tekemiä jos vain muuta löytyy. Pohjat ei ole kestäneet koskaan kummankaan tehtaan tuotteissa, ei ainakaan 40 vuoteen. Ja Jalaksen kengissä vetokotjut on roskaa. Eikä tehtaat ota vastuuta tekemisistään, tylyt vastaukset sain valitukseeni. Siksipä ostinkin nyt syksyllä intialaiset turvakengät ja säästin 100-130 euroa. Ei ne ainakaan huonommat pysty olemaan ja toistaiseksi olen tyytyväinen näihin. Edelliset oli Lidlin myymät, niissä alkoi kantapään kankaat rispaantua. Pohjat kyllä kestivät!
Miksihän kotimaiset turvakenkävalmistajat ei vaikka osta osaamista pohjien tekoon? Luulisi vaikka Nokialtakin löytyvän osaamista, tekeehän se autonrenkaitakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkinto meni aivan oikeaan osoitteeseen. Mallistossa näyttää jälleen olevan myös talvinilkkureita. Hyvä, hyvä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

56
Kanada-malja jo Kärppien kosketusetäisyydellä – Manner muistuttaa tamperelaisten vaarallisuudesta: ”Tappara on mestareita täynnä, eivätkä mestarit luovuta koskaan”
40
Sdp yhdistäisi sosiaaliturvan eri tasot: tuki olisi vastikkeellista ja työnteosta palkittaisiin
33
Sipilä: "Sote-uudistuksen vastustamiseen käytetyllä energialla lämmitettäisiin puoli Suomea"
32
Kaivattu maamerkki vai pompöösi pimentäjä? – Oulun torinrannan tornihotelli kirvoitti lukijoilta keskusteluryöpyn
29
Pääministeri esittäytyi: Kahta en vaihda, Kärppiä enkä keskustaa
25
Sebastian Aho liittyy Leijonien MM-kisaryhmään, myös Teräväinen joukkueeseen – "Leijonapaidan pukeminen on aina kunnia-asia"
24
Pääministeri Sipilä Ylellä: Pätkätöiden salliminen nuorilla johtaa pysyviin työsuhteisiin, ei määräaikaisten ketjuttamiseen

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Suomellakin on oikeus suorittaa sotaharjoituksia omalla alueellaan ja kansainvälisillä vesillä ja kutsua mukaan ketä par... Lue lisää...
UMA

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

21.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image