Talous

Kiu­as­val­mis­ta­ja Harvia aikeissa hakea lisää löylyä pörs­si­lis­tau­tu­mi­sel­la

Talous 5.3.2018 9:06 | Päivitetty 5.3.2018 11:46
STT

Kiuasvalmistaja Harvia vahvistaa kaavailevansa listautumista Helsingin pörssiin. Yhtiö kertoo suunnittelevansa osakeantia, jossa se laskisi liikkeelle uusia osakkeita. Lisäksi yhtiön suurimmat osakkeenomistajat myisivät omia osuuksiaan.

Yhtiön mukaan osakeannin tavoitteena on kerätä noin 45 miljoonan euron bruttovarat, joilla vahvistetaan pääomarakennetta ja tuetaan strategiaa.

- Suunniteltu listautuminen on yhtiölle merkkipaalu, joka tarjoaa vahvan tuen kannattavan kasvun polulle, vahvistaa brändiä sekä auttaa rekrytoimaan ja sitouttamaan avainhenkilöstöä, hallituksen puheenjohtaja Olli Liitola kommentoi tiedotteessa.

Yhtiön mukaan pääomasijoitusyhtiö Capman jäisi listautumisen jälkeenkin yhtiön merkittäväksi osakkeenomistajaksi. Capmanin hallinnoimat rahastot omistavat nykyisellään 69,5 prosenttia Harviasta.

Listautumista oli jo uumoiltu julkisuudessa. Esimerkiksi Helsingin Sanomat kertoi helmikuussa yhtiön listautumisaikeista.

Yhtiö työllistää noin 365 ihmistä Suomessa ja ulkomailla. Sillä on pääkonttori ja kiuastehdas Keski-Suomen Muuramessa. Yhtiön perusti Tapani Harvia vuonna 1950. Harvia valmistaa perinteisten kiukaiden lisäksi muita sauna- ja spa-tuotteita.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Pörssiin listautumiset ovat vain omistajien tapa hankkia miljoonaomaisuus, koska tämä ei tuo pääomaa eikä paranna yrityksen toimintaa. Se veltostuttaa yritysten omistajat ja johtajat, jolloin motivaatio katoaa ja loppu on lähellä. Näin kävi Nokialle ja ei tuo Rovionkaan tilanne hyvältä näytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image