Talous

Mainos

Keskeytykset ja kiire hiertävät rakentajia työmailla

Talous 9.2.2018 10:03 | Päivitetty 9.2.2018 11:47
STT

Aikataulupaineet ja keskeytykset ovat suurimpia rakentamisen laatua heikentäviä tekijöitä rakennustyömailla, arvioivat työntekijät Rakennusliiton jäsenkyselyssä.

- Keskeytykset ja kiireen tuntu nousevat vahvasti esille, mikä kertoo aikataulutuksen haasteista tai puutteellisesta viestinnästä aikataulujen suhteen, sanoo toiminnanjohtaja Tuula Råman Rakentamisen laatu -yhdistyksestä tiedotteessa.

Parhaimmiksi keinoiksi laatuongelmien poistamiseksi vastaajat nostavat sen, että työn tekemiselle täytyy antaa enemmän aikaa. Lisäksi koulutuksen ja valvonnan lisääminen sekä ammattitaidon arvostus parantaisi vastaajien mielestä laatua.

Pääsääntöisesti kyselyn tulokset ovat positiivisia. Työmailla vallitseva henki koetaan hyväksi ja työskentelyolosuhteita pidetään turvallisina.

Kokonaisuutena työntekijät arvioivat rakentamisen laadun keskinkertaiseksi. Kyselyn perusteella näyttää siltä, että omalla työmaalla asiat arvioidaan paremmin hoidetuiksi kuin muilla työmailla. Myös oman työn laatuun suhtaudutaan positiivisemmin kuin laatuun yleensä. Aliurakoitsijoiden työntekijät kokevat laatuun liittyvät tekijät pääsääntöisesti huonommiksi kuin pääurakoitsijan työntekijät.

Tulosten perusteella laatukysymys ei vaikuta kovin huonolta, arvioi kyselyä analysoinut projektipäällikkö Juha-Matti Junnonen Tampereen teknillisestä yliopistosta.

- Näyttäisi siltä, että julkinen kuva, mikä ihmisille on tullut rakentamisen laadusta, on negatiivisempi kuin mitä laatu on tekijöiden mielestä, hän sanoo.

Kyselyn toteuttivat Rakennusliitto ja Rakentamisen Laatu viime vuoden lopulla. Nettikyselyyn vastasi yli 2 600 Rakennusliiton jäsentä.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Juuri nämä aikataulupaineet ja pyrkimykset toteuttaa rakennusprojekti mahdollisimman nopealla aikataululla, ovat niitä päätekijöitä, jotka aiheuttavat luvattomaan suuriksi paisuneet homeongelmat uusissa ja uudehkoissa rakennuksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

94
Raksilan puoleisen Asemanseudun kaavoitus alkamassa – monitoimiareena, näyttelytiloja vai pelkkiä asuntoja? Katso video
36
Vaaleihin ja eduskunnan toimintaan esitetään isoa remonttia – puolueet saisivat lisää rahaa, jos uudistuvat
31
Oulussa peräti puolet maan apteekkiryöstöistä – Poliisi: Kielii aktiivisesta huumevelkojen perinnästä
26
Suvi Lindén saapui Ouluun: "Tämä alkaa nyt olla ahdistelua jo"
25
Kommentti: Kultapojan kova koulu – Lauri Marjamäki jää historiaan valmentajana, jonka kaudella menestysputki katkesi
22
Haukiputaan valtava romuautokokoelma ihmetyttää ja vaikeuttaa ajamista - kysyimme, milloin romunkeräilyyn puututaan
15
Vakaumuksellista totaalikieltäytyjää ei voi tuomita tällä hetkellä vankeuteen – oikeuden tuore ratkaisu voi mullistaa oikeuskäytännön

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Täysin Juhan taitavaa propagandaa. Tähän lukuun on laskettu esim. ne tuhannet, jotka ovat muutaman tunnin tai yhden tunn... Lue lisää...
valetta taöysin

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image