Talous

Kauppakamarit listasivat tärkeimmät kor­jaus­koh­teet lii­ken­ne­ver­kois­sa, kolme niistä Pohjois-Pohjanmaalla

Talous 7.9.2017 0:00
Kaleva

Kauppakamarit ovat laatineet listan Suomen liikenneverkon tärkeimmistä korjaus- ja kehittämiskohteista. Oulun kauppakamarin alueelta listassa on kolme hanketta.

Yksi niistä on raideliikenteeseen tehtävät parannukset. Kaksoisraiteen jatkaminen Ylivieskasta Ouluun saakka lyhentäisi matkustusaikaa merkittävästi ja vähentäisi liikenteen häiriöistä johtuvia ketjuuntuvia aikataulupoikkeamia. Niin sanottu kolmioraide mahdollistaisi puolestaan junaliikenteen Kainuun radalta suoraan pääradalle etelän suuntaan ilman käyntiä Oulun ratapihalla.

Toinen Oulun seudulle painottuva hanke on valtateiden 4 ja 8 risteysalueen parantaminen. Kauppakamarien mukaan risteysalueeseen pitäisi satsata erityisesti Limingassa Haarasillan ja Lapinkankaan välisellä tieosuudella.

Kolmanneksi kauppakamarit esittävät, että perusväylien ylläpitoon tarkoitetun rahoituksen tasoa nostettaisiin pysyvästi Oulun kauppakamarin alueella. Se parantaisi elinkeinoelämän kuljetusten toimivuutta ja alentaisi kuljetuskustannuksia.

MAINOS

Kommentoi

Ehdottomasti mm. kaksoisraide Ouluun saakka on kansantaloudellisesti järkevämpi rakentaa kuin kiinteä yhteys Hailuotoon, jonne liikenne on vain muutama sata autoa vuorokaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kauppakamarien mukaan risteysalueeseen pitäisi satsata erityisesti Limingassa Haarasillan ja Lapinkankaan välisellä tieosuudella."
Siellähän on jo 50 ja 60 nopeusrajoitukset. Kuinka alas ne pitäisi mielestäsi saada?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image