Talous

Kallioparkki Kivisydämeen ajoi miljoonas asiakas sunnuntaina

Kivisydän avattiin asiakkaille lokakuussa 2015. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 19.6.2017 15:05
Kaleva

Oulun keskustan alle louhittu kallioparkki Kivisydän saavutti miljoonan asiakkaan rajapyykin sunnuntaina iltapäivällä.

Luolaston miljoonas asiakas oli jääliläinen Mika Saloheimo. Hän kertoi pysäköivänsä autonsa usein Kivisydämeen, jos hän asioi Oulun keskustassa.

Kallioparkki avautui asiakkaille lokakuussa 2015. Oulun Pysäköinnin toimitusjohtaja Jouni Anttila on tyytyväinen Kivisydämen toimintaan. Hänen mukaansa Kivisydämessä on ollut asiakkaita ennakoitua enemmän.

Maan alle louhitussa tilassa on 900 pysäköintipaikkaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (83)

Kannattava Kivisydän on toiminnaltaan ja siihen sijoitettu raha tuottaa vielä välillisesti paljon enemmän Oululle, eli liikeelämän voitot ja silloin puhutaan sadoista miljoonista, ellei paljon enemmästäkin vuosittain. Kivisydän pyörii omillaan voitollisesti, eikä kaupungin liikelaitoksen tehtävänä ole suuret voitot, vaan palvelu, suuriin voittoihin olisi kyllä mahdollisuus yksityisenä! Eniten ilahduttaa ydinkeskustan kasvu, uusien liiketilojen tulo, entisten Kivijalkamyymälöiden menestyminen ja säilyminen. Stockmannin tilat ovat puolillaan tyhjinä, mutta loppuvuonna täynnä. Harmi, että Stockmnnin vaikeudet heijastui Ouluun, taisi olla ainoa myymälä, joka pääsi plussalle, mutta ylikorkea vuokra lisäsi kiinteitä kuluja liikaa, voittomarginaali jäi siten liian pieneksi vuokratiloissa, tosin itse lopetin heti käymisen kun ilmoittivat lähtevänsä Oulusta ja varmaan satoja muitakin, mutta tiloihin tulee mielenkiintoisia uusia yrittäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin ilmoitan nyt julkisesti tässä, etten käytä Ylikiimingin tai Yli-iin palveluita, vaikka Oulun kaupunki ja valtio upottavat näihin alueisiin suhteessa asukasta kohti paljon enemmän verorahoja kuin vaikkapa Oulun ydinkeskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun pysäköinti Oy:n liikevaihto vuonna 2015 oli 2 miljoonaa, ja vuonna 2016 3,7 miljoonaa. Voittoa tuli 290 tuhatta, ennen pyörinyt nollatuloksella. Käytännössä tämä huima kasvu on pelkästään kallioparkin ansiota, koska muissa pysäköintitiloissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia.

Lukujen valossa näyttää siltä että kallioparkki olikin hyvin kannattava investointi, kehityksenvastutstajien maalailuista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin kannattaa. Jos kallioparkki olisi pysynyt alkuperäisessä budjetissaan eli 70 miljoonassa toiminta olisi tuolla voitolla maksanut itsensä takaisin jo 250 vuoden kuluttua. Olettaen ettei tarvi maksaa korkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voittohan lasketaan vasta arvon alennusten jälkeen = investoinnin kuoletukset. Eli taisi sinun laskelma mennä vähän pieleen. Liikevaihtoa se on generoinut kuitekin 1,7 miljoonaa pysäköinnille lisää. Ja kyllähän tuollaisen montn käyttöikä on aikasen pitkä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä. Erinomaista että kiinnitetään huomiota näinkin voimallisesti autojen hyvinvointiin. Hienoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytän Kivisydäntä, koska helppo ajaa ja tarpeeksi isot parkkiruudut, eikä pylväitä. Onnistunut kaiken kaikkiaan. Paras kallioparkki Suomessa. Hienoa, että muutkin käyttävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävinpä Kuopiossa Toriparkissa: Eka 30 min 1€, seuraava 30min 1€, mutta sitä seuraavat puolituntiset 0,50€. Kivisydämessä eka tunti 2,30€ ja seuraavat 30 minuuttiset aina 1€. Eli Oulu karkeasti puolet kalliimpi kuin Kuopio. -Ei se pölijä ole joka pyytää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen itsekin joskus käynyt tuossa Kuopion parkkitalossa. Ei vissiin ole talvella lämmin, kuten Kivisydän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli et ole käynyt kun et kerran edes tuota tiedä.
Tottakai se on lämmin parkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyyhän ne kustannukset saada jostain hankittua. Ei ole reilua, että oululaiset veronmaksajat joutuvat kustantamaan sinun mukavuuden halusi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohon kun ei ole verorahaa käytetty tippaakaan, ja varsinkaan sinun Eurosenttejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella vähäisellä käytöllä on. Toedustelin tuttaviltani kuinka moni on käynyt/käyttää niin tulos oli 2 yhdestätoista henkilöstä. Itse myös en ole käynyt enkä tule käymäänkään varmasti koskaan. Keskustassa ei ole mitään mitä en muualta saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi sinä poloinen köyhiltä kyselet? Nehän jättää autonsa hautausmaan parkkiin ja kävelevät. Säästävät muutaman euron. Osa ei toki uskalla myöntää sinulle käyneensä, koska olet noin ehdoton omista käynneistäsi. Samoin kuin entinen työkaverini, joka ei kaivannut autoonsa ilmastointia eikä vakionopeudensäätöä. Tuhahti oikein, että ovat turhuutta. Nyt kun on uusi auto alla ja molemmat mukavuudet vakiona, ylistää niitä joka kerta tavatessamme. Eli käypä itsekin kallioparkissa, kuikista aluksi vaikka hissin ovelta varkain, niin ehkäpä jyrkkä asenteesi muuttuu. Minun mielestäni Kallioparkki on parasta, mitä Ouluun on saatu vuosikymmeniin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että parasta Oulussa! Ja tämä kommentti kertoo, minkälaisia ihmisiä varten tämä 100 miljoonan veronmaksajien maksama monttu on rakennettu. Oulun keskustassapa ei paljon muuta enää olekaan. Mutta tärkeintä, että Kellon ukko pääsee asioimaan helposti ja mukavasti Oulun keskustassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mistä kehitit tuon veronmaksajien maksama monttu????
Tuohon kun ei ole verorahoja laitettu tippaakaan, lopettakaa nyt nuo päiväunienne kertomiset täällä foorumeilla.
Kun sinulla ei ole älliä käyttää kyseistä parkkia niin ole onnellinen, että opulusa on viisaampia jotka ymmärtävät tuota parkkia käyttää.
Mökötä itsellesi hölmöydestäsi älä syyttömille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (83)

Uutisvirta

8:00
Oulun yliopiston tutkimus: Geenivirhe voi aiheuttaa nuoria tappavan sydänlihasfibroosin
7:23
Puuskaiset tuulet voivat tänään kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja
7:00
Reipas reissunainen Tanja todistaa, että kuuro voi – Pariisista alkava Euroopan-kiertue jää postikorttikliseiden tasolle
7:00
Agenttipelin tunnelma on jäätävää – Harrison Fordin tähdittämässä tarinassa vaarassa on myös sankarin perhe
7:00
Perustuslain jälkivalvontaa tehostettava - useimmissa EU:n jäsenvaltioissa on perustuslakituomioistuin tai tehtävää hoitaa valtion ylin tuomioistuin Lukijalta
7:00
Suomen Tivolin laite jumiutui kesken käytön, onko tivolissa turvallista? – Laitteet koeajetaan päivittäin, johtaja vakuuttaa Tilaajille
6:17
"Huumaava miljöö" - Väyläfestivaali ulottuu nyt Torniolta aina Kilpisjärvelle asti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei missään nimessä kieroilijaa jatkoon. Lue lisää...
Ei todellakaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image