Talous

Mainos

Kaismo tukee ehdotusta turpeen kilpailukyvyn pa­ran­ta­mi­ses­ta

Talous 26.9.2014 15:51
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Tomi Kaismo kannattaa Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon esitystä turpeen verotuksen laskusta ja sitä kautta kotimaisen energian kilpailukyvyn parantamisesta.

Kaismon mukaan myös lupaprosessien käsittelyyn pitää saada selkeästi lisää vauhtia. "Yksin työllisyysvaikutukset, jotka kohdistuvat pääosin työttömyyden riivaamille alueille, ovat erittäin merkittäviä, mikäli hyödynnämme jatkossa turvetta nykyistä paremmin. Samalla myös energiaomavaraisuus nousisi nykyisestä", Kaismo muistuttaa.

Nykyisellään suomen 9,3 miljoonasta turvehehtaarista on vajaa puolet ojitettu. "Miksi me emme hyödynnä tätä samalla tavalla mitä norjalaiset öljyä?" Kaismo kysyy.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kerrankin olen samaa mieltä kokoomuslaisen kanssa. Typerää jättää käyttämättä omaa, kotimaista energiavarantoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Nykyisellään suomen 9,3 miljoonasta turvehehtaarista on vajaa puolet ojitettu". Vain alle 1 prosentti suopinta-alasta on tällä hetkellä tuotannossa. Uudet ympäristöluvat kiven alla. Ei muuta kuin kivihiiltä Venäjältä lisää?????!!!!!!!! Tätähän Suomessa halutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, totuus turpeesta on, että siitä lähtee poltettaessa samat hiilarit kuin kivihiilestä, mutta saadaan metaanit kaupan päälle. Kun suota sorkitaan ja turvetta nostetaan niin siinä samassa vapautuu metaania, joka on monta kertaa pahempi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi. Että turvetta polttamalla maailma ei pelastu, vaan vain maanomistajien tlin saldo -ja meidän muiden kustannuksella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä se hiilijala jälki on sitten kun sitä kivihiiltä kuskataan sieltä Venäjältä? Työllistääko suomalaisia? Mitä sitten kun sitä kivihiiltä ei enää sieltä saakkaan? Lämmitetäänkö kynttilällä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläke

Oli huvittavaa seurata perusteluja, miksi sopeutumiseläkettä ei saisi poistaa. Kuulemma vaikea löytää töitä... Nythän on... Lue lisää...
samat säännöt kaikil...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image