Talous

Kaismo tukee ehdotusta turpeen kilpailukyvyn pa­ran­ta­mi­ses­ta

Talous 26.9.2014 15:51
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Tomi Kaismo kannattaa Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon esitystä turpeen verotuksen laskusta ja sitä kautta kotimaisen energian kilpailukyvyn parantamisesta.

Kaismon mukaan myös lupaprosessien käsittelyyn pitää saada selkeästi lisää vauhtia. "Yksin työllisyysvaikutukset, jotka kohdistuvat pääosin työttömyyden riivaamille alueille, ovat erittäin merkittäviä, mikäli hyödynnämme jatkossa turvetta nykyistä paremmin. Samalla myös energiaomavaraisuus nousisi nykyisestä", Kaismo muistuttaa.

Nykyisellään suomen 9,3 miljoonasta turvehehtaarista on vajaa puolet ojitettu. "Miksi me emme hyödynnä tätä samalla tavalla mitä norjalaiset öljyä?" Kaismo kysyy.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kerrankin olen samaa mieltä kokoomuslaisen kanssa. Typerää jättää käyttämättä omaa, kotimaista energiavarantoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Nykyisellään suomen 9,3 miljoonasta turvehehtaarista on vajaa puolet ojitettu". Vain alle 1 prosentti suopinta-alasta on tällä hetkellä tuotannossa. Uudet ympäristöluvat kiven alla. Ei muuta kuin kivihiiltä Venäjältä lisää?????!!!!!!!! Tätähän Suomessa halutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, totuus turpeesta on, että siitä lähtee poltettaessa samat hiilarit kuin kivihiilestä, mutta saadaan metaanit kaupan päälle. Kun suota sorkitaan ja turvetta nostetaan niin siinä samassa vapautuu metaania, joka on monta kertaa pahempi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi. Että turvetta polttamalla maailma ei pelastu, vaan vain maanomistajien tlin saldo -ja meidän muiden kustannuksella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä se hiilijala jälki on sitten kun sitä kivihiiltä kuskataan sieltä Venäjältä? Työllistääko suomalaisia? Mitä sitten kun sitä kivihiiltä ei enää sieltä saakkaan? Lämmitetäänkö kynttilällä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa.

Sadevaroitus: Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa voi sataa iltapäivästä alkaen rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Jos joku luulee työttömyyden olevan jonkinlainen nautintoetuus, josta ei enemmistö ihmisistä halua pois eikä luopua, nii... Lue lisää...
Kiitos ja näkemiin.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image