Talous

K-ryhmä lisää ruoan verkkokaupan ko­tiin­kul­je­tuk­sia - kauppaketjut uskovat kasvuun

Talous 5.3.2018 12:54 | Päivitetty 5.3.2018 17:37
STT

K-ryhmä laajentaa ruoan verkkokaupan kotiinkuljetuksen neljään uuteen kaupunkiin kevään aikana. Tulevina kuukausina K-kuljetus kotiovelle laajenee Keravalle, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun.

- Tämä varmistaa kotiinkuljetuspalvelun jo kahdelle miljoonalle suomalaiselle, sanoo K-ryhmän kaupan palveluiden johtaja Jani Karotie.

Samalla kotiinkuljetuksen tuotevalikoima moninkertaistuu nykyisestä.

Syksyllä palvelun piiriin on tulossa lisää uusia alueita.

S-ryhmällä ruoan verkkokauppa on 19 kaupungissa ja kotiinkuljetus kolmessatoista. Kaupat ovat pääasiassa Prismoja, S-marketeja ja Saleja, pääkaupunkiseudulla toimii lisäksi Alepan Kauppakassi-palvelu.

"Näemme, että lähivuosina toiminnasta tulee voitollista"

Yhä useampi suomalainen lapsiperhe turvautuu ruoan verkkokauppaan arkea helpottaakseen. Lapsiperheiden osuus käyttäjistä on 75 prosenttia. Suomi on silti Ruotsia reippaasti jäljessä ja toiminta on yhä tappiollista.

- Kauppa tekee todella paljon töitä jokaisen tilauksen eteen. Näemme kuitenkin, että pystymme kehittämään palvelua ja saamme sen voitolliseksi lähivuosina, arvioi digitaalisten palveluiden päällikkö Matti Torniainen S-ryhmästä.

Hänen mukaansa ruoan verkkokauppa on S-ryhmässä kasvanut tasaisesti noin 40 prosenttia vuodesta toiseen.

Ruoan verkkokaupan osuus on isojen kauppaketjujen myynnistä vain noin 0,3 prosenttia. Koko Suomen verkkokaupassa ruokaa myytiin viime vuonna lähes 60 miljoonalla eurolla, josta S-ryhmän osuus oli yli 30 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi Ruotsissa verkkokaupan myynti on 750-800 miljoonaa euroa.

Tuotteiden hinnat ovat verkossa samat kuin myymälöissä. Kotiinkuljetus maksaa kympin molemmin puolin, ja bonuskorteilla saa alennusta.

- - - - -

Korjattu kello 17.37: Koko Suomen, ei K-ryhmän, yhteenlaskettu ruuan verkkomyynti on lähes 60 miljoonaa euroa. K-ryhmä ei ole julkistanut omaa myyntilukuaan.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
39
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image