Talous

Mainos

Ju­han­nus­juus­to­se­son­ki mo­nin­ker­tais­taa täysmaidon kysynnän

Juhannusjuustoa keitetään paljon erityisesti Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. KUVA: Neena Kuukasjärvi
Talous 19.6.2017 14:26
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan perinteinen keskikesänherkku, juhannusjuusto, nelinkertaistaa Valion luomutäysmaidon myynnin, kerrotaan Valiolta. Juhannuksen lähestyminen näkyy erityisesti Valion Oulun meijerissä.

Juhannusjuustoon tulee maidon lisäksi vain juustonjuoksutinta sekä halutessaan hieman sokeria tai siirappia sekä suolaa. Juhannusjuustoa keitetään usean tunnin ajan.

Juustoa syödään myös Keski-Pohjanmaan suunnalla. Juhannusjuuston nimi vaihtelee alueittain, ja se tunnetaan myös muun muassa juustokeittona ja punaisena herana.

Valion mukaan juhannusjuuston tekemiseen sopii erityisen hyvin sellainen maito, jota ei ole homogenoitu eikä rasvapitoisuutta ole vakioitu. Maidossa on siis rasvaa saman verran kuin suoraan lehmästä lypsetystä maidosta eli  4,1–4,4 prosenttia.

Näin syntyy perinteinen juhannusjuusto

3 l Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
1 tl       juustonjuoksutinta
n. 1 tl   siirappia
ripaus  suolaa

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Olen perinteisesti ostanut Juhannusmyyjäisistä juustokeittoa, Oulusta .
Hyvää on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Holmström sen sanoi: eläkkeitä on leikattava

Eläkevarat ovat käytännössä syntyneet aivan viime vuosikymmeninä, ei suinkaan nykyisten eläkeläisten työuran aikana. Elä... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.8.

Naapurit

18.8.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image