Talous

iPhone 10: ei enää ko­ti­näp­päin­tä, uutuuksia muun muassa kas­vo­jen­tun­nis­tus sekä puhuva kakka

Uudessa iPhonessa ei ole enää vanhemmista puhelimista tuttua kotinäppäintä.
Talous 12.9.2017 22:24
Mikko Pulliainen

Onko Applen osana tehdä muiden jo esittelemistä teknoloista myyntimenestys?

Teknologiayhtiön tiistai-iltana Suomen aikaa julkaiseman kymmenvuotisjuhlapuhelin iPhone X:n ominaisuuksien perusteella näin voi taas olla. Ennakkohuhut pitivät nimittäin paikkansa, sillä iPhone X:ssä ei ole enää vanhemmista puhelimista tuttua kotinäppäintä.

Puhelimen 5,8 tuuman näyttö ulottuu laitteen reunasta reunaan, ja käyttöliittymää hallitaan kokonaan kosketusnäytön eleillä. Mukana on myös huhuttu kasvojentunnistus, jonka avulla käyttäjä avaa puhelimen lukituksen.

Ominaisuus tukee myös muita iPhonen ohjelmia, kuten esimerkiksi Apple Pay -maksusovellusta. Humoristisena yksityiskohtana mainittakoon animojit, eli animoidut emojit, joita käyttäjä voi kontrolloida kasvojensa liikkeillä.

(Huumorivaihteelle heittänyt Applen ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja Craig Federighi huvitti yleisöä demonstroimalla yhtä puhelimen animojeista, nimittäin puhuvaa kakkaa. Pääjohtaja Tim Cook vastasi avaruusolion naamalla. Pojat ovat poikia.)


Marraskuun alussa markkinoille tuleva iPhone X maksaa edullisimmillaan 999 dollaria (64 GB versio, saatavilla myös 256 gigatavun versio), eli kovinkaan halvaksi se ei tule.

Uuden lippulaivan lisäksi Apple esitteli odotetusti perinteisemmät iPhone 8 sekä 8+ -älypuhelimet sekä Apple Watchin kolmannen sukupolven mallin. Kaikki nämä tukevat langatonta latausta.

Apple Watchin uusin versio tuo mukanaan myös mobiiliyhteyden, eli enää se ei ole puhelin- saati wifi-riippuvainen.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Apple näyttää voimansa. Uutuudesta paras näyttö, paras langaton lataus, paras pikalataus, paras prossu ja erehtymätön 3D kamera. Huh, paras julkistus kännyköiden historiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja appleuskovaiset täällä huutelee, että aivammahtava aivammahtava!.. Tuhat euroa - sen verran se täällä veroineen tulee maksamaan - yhdestä puhelimesta, jossa ei ole mitään merkittäviä etuja (kyllä, luit oikein oi evankelista, iOS on todella kankea ja suljettu ympäristö) kilpaileviin tuotteisiin nähden?? Menkäähän nyt hoitoon...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näihin ole Suomessa varaa kuin ökyrikkailla ja maahantulijoilla KELA:n rahoilla. Siinä on kaksi etuoikeutettua kansanryhmää 100 vuotiaassa suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa, ostoslistalle menee. Maksoi tämä 6+ aikoinaan myös liki 800 euroa, mutta paras puhelin mikä mulla on IKINÄ ollut ja edelleen käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No uijui.. Uutta ja ihmeellistä. Kasvojen tunnistus ja langaton lataus. Olihan se Applellakin aika keksiä nämä. NFC vissiin kymmenen vuoden päästä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Apple otti käyttöön kasvon tunnistuksen vasta nyt kyllä koska nyt se on toimiva ja 3d ulotteinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että ihan puhuva kakka? aika mahtava ominaisuus kun ajattelee hintaa. Todella upeeta.
Onneksi oma puhelin on niin vanha että ainoa puhuva kakka on minä itse...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä haluaisit tökkivän käyttöjärjestelmän vaihtaa sulavan tilalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Apple on kyllä jäänyt androidin kehityksestä. Kohta hyppäävät palavasta öljylautasta kuten Nokialle kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmettä varten kun siitä on mahdollisuus kerran pysyä poissakin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

63
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
56
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
39
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
27
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
26
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
23
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa länsituuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Koko maassa lukuun ottamatta Varsinais-Suomen, Lapin ja Uudenmaan maakuntia sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

-ei pääse pm:ksi moinen kieroilija, ajanut Suomen katastrofiin Soten, Aktiivimallien, työläisten työaikojen pidentämisel... Lue lisää...
ei jatkoon

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image