Talous

Mainos

Intelille ja Nokialle tut­ki­mus­la­bo­ra­to­rio Ouluun

Viestintäministeri, Nokian teknologiajohtaja Rich Green, Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen sekä Intelin teknologiajohtaja Justin Rattner kertoivat yhteistyön aloittamisesta.
Talous 24.8.2010 2:04 | Päivitetty 24.8.2010 8:45
Pasi Klemettilä
Intel ja Nokia perustavat ensimmäisen yhteisen tutkimuslaboratorionsa Ouluun. Intel and Nokia Joint Innovation Center, Oulu toimii Center for Internet Excellence (CIE) -tutkimuskeskuksessa Oulun yliopistossa. Aluksi tutkimuslaboratoriossa työskentee parikymmentä tutkijaa paikallisesta tutkimusyhteisöstä kolmen vuoden ajan. Tutkimustoiminta on lähtenyt liikkeelle elokuun aikana.

Tutkimus keskittyy aluksi uusien kiehtovien internetin käyttäjäkokemusten luomiseen hyödyntämällä mobiililaitteiden nopeasti kehittyviä laskenta- ja grafiikkaominaisuuksia. Ensimmäinen hanke tutkii graafisen kolmiulotteisen 3D-teknologian käyttämistä avoimien langattomien käyttöliittymien luomisessa.

"Oulun yliopisto keskittyy tulevaisuuden tietoliikenneratkaisujen sekä elektroniikan ja fotoniikan kehittämiseen. Tämän vuoksi Oulu on sijainniltaan erinomainen paikka Intelin ja Nokian yhteiselle innovaatiokeskukselle", toteaa Justin Rattner Intelin teknologiajohtaja ja Intel Labsin johtaja.

Hän uskoo, että 3D-internetillä on hyvät mahdollisuudet tulla seuraavaksi merkittäväksi langattoman käyttäjäkokemuksen läpimurroksi. Oulun seudulla on vahva internet-teknologioiden kehittämiseen keskittynyt yhteisö, jonka työn tuloksena on syntynyt esimerkiksi realXtend, avoimeen lähdekoodiin pohjautuva virtuaalimaailmajärjestelmä.

Intel and Nokia Joint Innovation Center, Oulu toimii CIE--tutkimuskeskuksessa, joka johtaa ja koordinoi hankkeita. Intel ja Nokia ohjaavat tutkimusta sekä tarjoavat teknologista osaamista ja tukea. Tutkimusosapuolten oman taloudellisen panostuksen lisäksi rahoitusta on haettu myös Tekesiltä.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Saako työpaikalta lähteä kun työt tehty?

72 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen etu olisi Natoon liittyminen

Nato-jäsenyyden vastustajat väittävät usein, että jäsenyys pakottaisi Suomen nostamaan puolustusbudjettiaan. Tämä väite ... Lue lisää...
Iso Myy

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.9.

Naapurit

23.9.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image