Talous

Mainos

Ilmarisen sijoitukset tuottivat 4,8 prosenttia

Talous 17.2.2017 10:12 | Päivitetty 17.2.2017 11:30
STT

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen viime vuosi sujui vaatimattomasta talouskehityksestä huolimatta hyvin. Sijoitukset tuottivat alkuvuonna heikosti, mutta erittäin hyvä loppuvuosi nosti koko vuoden sijoitustuoton 4,8 prosenttiin, yhtiöstä kerrotaan.

Ilmarisen sijoitusten markkina-arvo nousi viime vuonna 37,2 miljardiin euroon. Vuotta aiemmin sijoitusten arvo oli 35,8 miljardia euroa.

- Britannian kansanäänestys EU-erosta ja Yhdysvaltain presidentinvaalit lisäsivät poliittista epävarmuutta, mikä aiheutti kurssien heilahtelua. Maailmantalouden kasvu oli vaatimatonta, ja korot painuivat historiallisen alas. Näissä haastavissa olosuhteissa saavutimme kohtuullisen hyvän sijoitustuoton, Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio kuvailee.

Hyvän tuloksen takana on Ritakallion mukaan Ilmarisen pitkän aikavälin sijoitusstrategia, jonka mukaisesti yhtiö jatkoi sijoitusten hajauttamista maantieteellisesti ja myös eri omaisuusluokkiin.

Ilmarinen vähensi viime vuonna korkosijoituksia ja lisäsi sijoituksia reaaliomaisuusluokkiin. Pääomaisuusluokista parhaiten tuottivat osakkeet kurssiheilunnasta huolimatta. Osakesalkun tuotto oli 6,5 prosenttia. Kiinteistösijoitukset tuottivat 6,4 prosenttia, kun taas korkosijoitusten tuotto jäi 3,6 prosenttiin.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Laskin että se summa minkä ehdin työelämäni aikana (50v työuraa) maksaa eläkemaksuja tuottaa pääoman tuottona 22500 euroa vuodessa. Siihen kun vielä laskee vuotuisen korkoa korolle niin jo tulee melkoinen summa. Eläke ei ole lähellekään sitä summaa mikä on maksamani pääoman tuotto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomen velkataakka on yli 800 miljardia

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen velkataakka on yli 800 miljardia

"Eläkevastuulla (vastuuvelalla) tarkoitetaan sitä varojen määrää, joka tarvittaisiin eläkesäätiön (eläkekassan) säännöis... Lue lisää...
Tuumaaja

Uutiset osastoittain

Menokalenteri

ke
26.4.
Maria Raasakka ikkunanäyttely
Kulttuuri
ke
26.4.
Elämää ja taidetta
Kulttuuri
ke
26.4.
Höyhtyän Välke
Yhteisöt
ke
26.4.
Eläinmuseo
Kulttuuri

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image