Talous

Mainos

Huol­toa­se­mil­la voi tulla pulaa polt­toai­neis­ta – Neste yrittää rajoittaa jakelukatkon vaikutuksia

Nesteen henkilöstöryhmät keskeyttävät polttoaineen jakelun ensi viikolla. Arkistokuva. KUVA: Aki Harju
Talous 20.6.2017 11:14 | Päivitetty 20.6.2017 13:44
NINA TÖRNUDD, STT

Nesteen henkilöstöryhmät keskeyttävät polttoaineen jakelun viikoksi juhannuksen jälkeen. Kyse on vastalause pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen omistajapolitiikalle.

Yhtiö ei ollut saanut ennakkotietoa henkilöstön suunnitelmasta, mutta ilmoitti pyrkivänsä pitämään jakelukatkon vaikutukset asiakkaille ja liiketoiminnalle mahdollisimman pieninä.

Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja Panu Kopra ilmoitti, että Neste aikoo keskustella asiasta myös henkilöstöryhmien edustajien kanssa.

– Neste ei ota kantaa omistajien päätöksentekoon, vaan keskittyy omaan liiketoimintaansa. Tavoitteenamme on minimoida mielenilmauksesta asiakkaille ja liiketoiminnalle aiheutuvat vaikutukset, Kopra sanoi.

Neste Jacobsin ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Timo Nyman kertoo STT:lle, että viranomaisten polttoainejakelu jatkuu normaalisti ja varmistetaan erikseen sovittavalla tavalla. Muuten jakelutauko alkaa maanantaina 26. kesäkuuta ja päättyy 2. heinäkuuta.

– Huoltoasemilla saattaa tulla pulaa polttoaineista jakelukatkon takia, Nyman arvioi.
Tuotanto Nesteen jalostamoilla Porvoossa ja Naantalissa jatkuu jakelukatkon aikana normaalisti. Nesteen jalostamoilta toimitetaan polttoaineita suurelle osalle Suomen huoltoasemista.

Hallitus on ajanut läpi muutoksia omistajaohjauslakiin, joiden tuella valtion omistusosuutta Nesteessä voidaan laskea 33,4 prosenttiin nykyisestä 50,1 prosentista. Samalla on perustettu Valtion Kehitysyhtiö (Vake), johon on päätetty siirtää osakkeita 2,4 miljardin euron edestä.

– Omistusten siirto Vakeen avaa mahdollisuuden ulkopuoliselle taholle hankkia yhtiön osake-enemmistön ja vaarantaa yhtiön pitkäjänteisen kehittämisen. Nesteen henkilöstössä kasvaa huoli siitä, että Vaken perustaminen on vain välivaihe valtion omistuksen myynnissä, siis yksityistämisessä, henkilöstöryhmät toteavat tiedotteessaan.

Työntekijöiden edustajat vaativat, että valtion omistamissa yhtiöissä olevaa osaamista ja innovaatioita ei pidä myydä sijoittajille lyhytnäköisen voitontavoittelun nimissä. 

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (106)

Laiskat työntekijät huolissaan, jos tulevaisuudessa joutuu vähän jotain tekeen. Kun nykyään tarvii olla ja viihtyä työpaikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki vasemman siiven edustajat vihreät mukaan lukien olitta hallituksessa kun valtio omistajana oli aloitteellinen ja aktiivinen suurimpana omistajana myydessään Rautaruukin SSAB:lle. Kaiken huippuna valtaosaltaan vasuri työntekijöistä myydyssä virmassa ovat olleet tyytyväisiä tapahtuneeseen !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö Raahen Rautaruukilla ( SSAB ) on lähes kaikki duunarit näitä vasemmistotaistolaisia?
Ainakin vielä 15 v sitten oli, kun olin kuukauden komennuksella asennus hommissa siellä, niin yrittivät minua myös heidän porukkaan saada.
Kun en suostunut ja naureskelin yleensäkin vasemmisto hörhöilyille, niin eivät olleet puheväleissä koko aikana sen jälkeen.
Sen verran aiheeseen, että ei polttoainen lopu vaikka tuo viikon jakeluseisaus on kyllä kaikille sitä lientä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nesteen henkilöstöryhmät kapinoivat hallitusta vastaan. Mitenkäs onkaan aiemmin käynyt kapinoissa. Onhan niitä nähty jo 1930-lla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nesteen henkilöstöryhmät tekevät oikein kiinnittäessään huomiota hallituksen aikeisiin romuttaa kaiken muun ohella myös huoltovarmuuden ja valtion omistuksen Suomesta. Kuka ulkomainen sijoittaja on kiinnostunut mahdollisen katastrofin tai kriisin sattuessa, että suomalaisilla riittää polttoainetta? Hah. Ei kukaan!!! Äkkiä rahat pois ja sijoituksen kohteena oleva omistus jätetään oman onnensa nojaan. Mistä silloin revitään varat elintärkeän laitoksen ylläpitoon yhtäkkiä? Sipilä voisi kertoa ratkaisunsa tällaiseen tilanteeseen. Uskomatonta sinisilmäisyyttä myös useilta lukijoilta, että ulkomaisia sijoittajia/omistajia heilauttaa tuulenvireen vertaa Suomen sisäinen tilanne - oli kyse sitten polttoaineesta tai elintarvikkeista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tarvii tankata bensaa kun on etanolilla toimiva auto.. tuskin e85 loppuu, kun se tehdään jätteistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minkä takia MINISTERI JUHA SIPILÄ kaikeen touhuun täytyy sotkeutua ja mitäs nyt kun ei saa autoilijat bensaa?
Ei ole kenenkään kohta hyvä olla maassamme jos tälläinen on poliitikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi on myös vapaata kilpailua jotta sitä bensaa saa tarvittaessa muualta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohhoh, kylläpä on kommentteja että laiton lakko jne....ja joku aika sitten oli itku kun Caruna myytiin ulkomaille, ei nyt taaskan ole mitään logiikkaa näissä kommenteissa, onkohan täällä paljon perussuomalaisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kokoomuslainen ja olen sitä mieltä, että tuo on laiton lakko ja näissä kommenteissa on logikkaa enemmän kuin sinun missään ajatuksissa.
On todella naiivia hermostua ja sättiä toisia jos ei omat ajatukset saa kannatusta.
Mieti joskus niin päin, että kun oma kannatuksesi ei saa tuulta purjeisiin, niin silloin kannatuksesi ei ole demokratian mielestä oikea.
Samoin täällä kommentoivat demokratiaa ajatellen, että enemmistön tuella pitää mennä.
YHtä hyvin minä voisi sanoa, että ohohhooo kylläpä vasemmistoliiton kannattajalla on kommentti lähtenyt lapasesta, eikä kyllä ole järjen häivää kommentissasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähti yli400e lomarahoista porvarihallituksen leikkausten vuoksi joten jätämme lomamatkan tekemättä! Ei tarvitse ostaa bensiiniä! Moniko muu jättää lomamatkan väliin ja miten se vaikuttaa suomesa matkauliyrittäjien toimintaan! Sipilän pääasiahan oli vain saa rikkaalle kaveriporukalle lisää rahaa välittämättä seurauksista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskitko paljonko tuosta summasta olisi ollut netto?
Niin ei tuo koko 400€ sinulta lähtenyt vaan laske nettosumma ja se sinulta lähtee eli et kuitenkaan todellisuudessa menetä montaa kymmpiä.
Tuollainen summa ei varmaan estä kenenkään lomamatkan tekemistä, jos yhtään arvostaa perhettään ja haluaa heille mukavan loman.
Näin se vaan on jämpti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet elintaso ruikuttaja. Sinulla on auto mihin sinä sitä tarvitset? Näytät naapurille vai..? Jos omistaa auton ei ole köyhä ja vielä suunnittelet ulkomaan matkaa etkö häpeä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerroppa paljonko pijensit työaikaa. Me joilla ei oo lomaa vuojessa 38 päivää ja emme pijä 20 päivää saikkua vuojessa siihen päälle niin pijensimme työaikaa. Niin, meillä keskimääräinen saikku määrä vain 4-5 päivää vuojessa ja uskoisin sen johtuvan siitä että meille ei oo turvattuna sitä ikuista leipää olemalla työmaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä muutama tietäjä kertoo, että koskee vain yhtä ketjua ... Suomessa on kaksi (2) öljynjalostamoa, molemmat ovat Nesteen omistuksessa ja kaikkien Suomalaisten tankkauspisteiden polttoaine lähtee liikkeelle noista kahdesta paikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen hölmöhallitus,kepuloisen sipilän johdolla leikkasi ihmisiltä lomarahoja niin eihän ihmiset voi kuluttaa enään lomalla eikä matkaile autoilla niin sehän ihna se ja sama vaikka ei bensaa mydäkkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loppuhan ne Rautaruukin lakotkin kun virma myytiin ruottalaisille ja nyt Rautaruukin entiset työmiehet tekevät junia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan sama, kuka omistaa Nesteen. Ennen oli Esso, Kesoil, Teboil jne. Kukaan ole itkenyt niidenkään perään. Aina löytyy jakelijoita. On omistaja vaikka vinku-Intiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (106)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Lapin itäosassa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

274 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

yli 50% eläkeläisistä saa eläkettä alle 1500€/kk. Yli 50% työttömistä yksinhuoltajista saa erilaisten tukien myötä rahaa... Lue lisää...
Älä lässytä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.1.

Naapurit

19.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image