Talous

HS: Ta­lous­ri­kos­tut­ki­jat ja Fiva kokoustavat Nokian Renkaista

Talous 4.3.2016 19:09
STT

Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisin talousrikostutkijat pitävät lähiaikoina Finanssivalvonnan (Fiva) kanssa yhteiskokouksen Nokian Renkaiden johdon pörssikauppoihin liittyen, kertoo Helsingin Sanomat.

Päätöstä esitutkinnan aloittamisesta ei lehden mukaan vielä ole tehty, mutta poliisi ja Fiva sopivat työnjaosta ensi tai viimeistään sitä seuraavalla viikolla. Viranomaiset pohtivat tutkinnan aloittamista myös muista Nokian Renkaiden entisen ja nykyisen johdon toimista.

Fivan markkinavalvojan Laila Hietalahden mukaan sisäpiirikauppaepäilyt ovat lähes aina poliisiasioita. Hietalahti ei kuitenkaan suostu arvioimaan, ylittääkö Nokian Renkaiden tapaus tutkintapyyntökynnyksen.

- Emme voi kommentoida yksittäisiä tapauksia. Ensiksi teemme aina selvityksen, jonka jälkeen päätämme, mitä tapahtuu, Hietalahti sanoo lehdelle.

Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina, että Nokian Renkaiden nykyjohto myi kaikkiaan 600 000 euron optiot ennen yhtiön rengastestivilppien julkistamista. Lehden selvityksen mukaan johtokunnan 12 jäsenestä optioistaan luopui yhdeksän henkilöä.

Yhtiö ei antanut myyntikieltoa

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta kertoi torstaina, että vilppiepäilyjä päätettiin lokakuun lopussa alkaa selvittää sisäisellä tarkastuksella. Kaikki sisäpiirin optiomyynnit tapahtuivat sen jälkeen.

Pörssiyhtiön sisäpiiriläiset eivät saa käyttää hyväkseen sellaista julkistamatonta tietoa, jolla voi olla oleellista vaikutusta yhtiön osakekurssiin.

HS kertoi jo aiemmin tällä viikolla, että Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja Kim Grahn myi kaikki omistuksensa yhtiöstä ennen testivilpin paljastumista. Hän oli saanut osakkeisiin oikeuttavia arvopapereita eli optioita yli 15 miljoonan euron arvosta. Kauppalehti kertoi viime viikolla, että yhtiö oli manipuloinut testirenkaita vuosikausia.

Linkki juttuun

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

133
Tornitalobuumi hirvittää arkkitehteja: ”Nostan hattua, jos joku pystyy suunnittelemaan hienon tornitalon”
76
Väyrynen jättää keskustan, palaa eduskuntaan kesäkuussa – "Ei enää mitään syytä edesauttaa sote- ja maakuntauudistuksen hyväksymistä"
64
Valmet Automotive hakee mersujen tekijöitä rekkakiertueella – oululaiset innokkaimpia ja parhaimpia tulemaan töihin Uudenkaupungin autotehtaalle
53
Hulevesimaksut pysyvät ennallaan Oulussa – omakotitalossa asuva maksaa 22,50 euroa vuodessa
50
Manner luottavaisena kohti kuudetta liigafinaalia: ”Ottelun lopun ansiosta usko omaan tekemiseen heräsi uudestaan”
45
Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja jakoi videon käsittämättömästä ajamisesta suojatiellä - "Säännöt pahasti hakusessa"
39
Vahvempi lonkero jyräsi miedomman – Kaakkurin Citymarket-kauppias: "Vahvemman osuus on 60–70 prosenttia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Entä sitten jos jumalattomat taas hyökkii tänne? Lue lisää...
Kättä pitempää tarvi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image