Talous

Mainos

HS: Ta­lous­ri­kos­tut­ki­jat ja Fiva kokoustavat Nokian Renkaista

Talous 4.3.2016 19:09
STT

Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisin talousrikostutkijat pitävät lähiaikoina Finanssivalvonnan (Fiva) kanssa yhteiskokouksen Nokian Renkaiden johdon pörssikauppoihin liittyen, kertoo Helsingin Sanomat.

Päätöstä esitutkinnan aloittamisesta ei lehden mukaan vielä ole tehty, mutta poliisi ja Fiva sopivat työnjaosta ensi tai viimeistään sitä seuraavalla viikolla. Viranomaiset pohtivat tutkinnan aloittamista myös muista Nokian Renkaiden entisen ja nykyisen johdon toimista.

Fivan markkinavalvojan Laila Hietalahden mukaan sisäpiirikauppaepäilyt ovat lähes aina poliisiasioita. Hietalahti ei kuitenkaan suostu arvioimaan, ylittääkö Nokian Renkaiden tapaus tutkintapyyntökynnyksen.

- Emme voi kommentoida yksittäisiä tapauksia. Ensiksi teemme aina selvityksen, jonka jälkeen päätämme, mitä tapahtuu, Hietalahti sanoo lehdelle.

Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina, että Nokian Renkaiden nykyjohto myi kaikkiaan 600 000 euron optiot ennen yhtiön rengastestivilppien julkistamista. Lehden selvityksen mukaan johtokunnan 12 jäsenestä optioistaan luopui yhdeksän henkilöä.

Yhtiö ei antanut myyntikieltoa

Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta kertoi torstaina, että vilppiepäilyjä päätettiin lokakuun lopussa alkaa selvittää sisäisellä tarkastuksella. Kaikki sisäpiirin optiomyynnit tapahtuivat sen jälkeen.

Pörssiyhtiön sisäpiiriläiset eivät saa käyttää hyväkseen sellaista julkistamatonta tietoa, jolla voi olla oleellista vaikutusta yhtiön osakekurssiin.

HS kertoi jo aiemmin tällä viikolla, että Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja Kim Grahn myi kaikki omistuksensa yhtiöstä ennen testivilpin paljastumista. Hän oli saanut osakkeisiin oikeuttavia arvopapereita eli optioita yli 15 miljoonan euron arvosta. Kauppalehti kertoi viime viikolla, että yhtiö oli manipuloinut testirenkaita vuosikausia.

Linkki juttuun

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono maan itäosassa, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

337 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paavo Väyrysen tavoite

Sipilä ei ottanut paavoa hallitukseen ja saa nyt nuolla asiaa, otti uunituoreen rikkaan naisen ministeroikseen ja sai ... Lue lisää...
taakseen jätetty löy...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image