Talous

Mainos

Hermoilu jatkuu - Euroopan pörssit päättivät viikkonsa miinuksella

Talous 9.2.2018 17:34 | Päivitetty 9.2.2018 19:28
STT

Rauhaton viikko pörsseissä päättyi Euroopassa pakkasen puolelle. Helsingissä yleisindeksi päätyi 0,9 prosenttia miinukselle ja pistelukuun 9467. Viikon aikana indeksi on ottanut 4,3 prosenttia takapakkia.

Tunnelmat olivat mollissa myös muualla. Lontoossa FTSE 100 -indeksi päätyi perjantaina 1,3 prosenttia miinukselle, Frankfurtissa DAX pakitti 1,6 prosenttia ja Pariisissa CAC 40 -indeksi 1,5 prosenttia.

Wall Streetillä päivä alkoi pienessä nousussa, mutta nousu hyytyi ja kurssit kääntyivät puoleen päivän mennessä sielläkin selkeään laskuun. Sekä Dow Jones- että S&P 500 -indeksit ovat laskeneet yli kymmenen prosenttia tammikuun lopun ennätystasoiltaan. Lasku on ollut samaa luokkaa myös Lontoossa, Frankfurtissa ja Pariisissa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

On se Trump ihmeellinen mies. Kun katsoo Dow Jones -indeksiä, niin marraskuun 8 päivä vuonna 2016 indeksi lähtee rakettimaiseen nousuun eli kun Trump voittaa vaalit. Tuon jälkeen käyrä on vain noussut ja noussut. Nyt se olisi sitten romahtanut, mutta niin vain piti Trump taas pintansa ja onnistuu kerta toisensa jälkeen vakuuttamaan maailman siitä, että positiivinen kehitys on tullut pysyäkseen.

Miten Trump tämän kaiken sitten teki? No verojen dramaattinen leikkaus ja sääntöjen mullistava karsinta. Eipä se resepti sitten ollutkaan niin älyttömän monimutkainen. Nyt Yhdysvalloissa on kaikilla töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

265 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Kenen rahalla ja palkkaamana Suvi matkustelee ympäri maailmaa? Ei se ilmaista ole edes entiselle ministerille. Joku maks... Lue lisää...
Kenen rahalla?

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

20.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image