Talous

Mainos

Finnair lisää roimasti Lapin-lentojen määrä ensi talvena, taustalla aa­sia­lais­tu­ris­tien määrä

Finnair lisää lentojaan Lappiin ensi talvena. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 5.12.2017 15:01
Kaleva

Finnair lisää yli 230 lentoa Lappiin talvella 2018–2019. Lentoyhtiö kertoo, että taustalla on aasialaisten matkailijoiden vahva kiinnostus Lappia kohtaan.

Lentoja lisätään Ivaloon, Rovaniemelle, Kittilään ja Kuusamoon erityisesti niillä viikoilla, joilla kysyntää on eniten. Lisäksi osa lennoista liikennöidään isommilla koneilla.

Finnair tarjoaa seuraavalla talvikaudella yhteensä 482 000 paikkaa pohjoisen lennoille. Se on 15 prosenttia enemmän kuin tänä talvena. Lapin-lentojen aikatauluja sovitetaan myös entistä paremmin yhteen jatkolentojen kanssa.

Finnair kertoo myös, että se lisää ensi kesänä lentoja suosittuihin Euroopan kohteisiin: Lissaboniin lennetään päivittäin ja Barcelonaan jopa 18 kertaa viikossa.  Budapestiin Finnair lentää kolme kertaa päivässä kesäkauden aikana. Heinä-elokuussa lennetään myös Astanaan.

Finnair aloittaa myös yhteistyön Deutsche Bahnin kanssa. Lento- ja raideliikenteen yhdistävä Rail & Fly tarkoittaa sitä, että Saksaan tai Saksasta lentävät Finnairin asiakkaat voivat varata lennon yhteydessä myös junamatkan. Yhteistyö kattaa yli 5 600 rautatieasemaa Saksassa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Finnair lentää Lappiin pelkästään aasialaisen syöttöliikenteensä tarpeitten mukaisesti.
Toivottavasti pohjoisen liikenteeseen tulee uusi toimija kilpailemaan, sillä Finnairin hinnoittelu pelkästään kotimaan reitin lentävälle on todella kallis.
Finnairin laivastossa on sen verran vähän koneita, että ihmettelen sitä, millä koneilla nuo lennot tulloaan lentämään.
Ikääntyneistä Airbus 319-koneista pitäisi päästä jo luopumaan, samoin 320-koneitten vanhimmista yksilöitä, ellei niitä sitten seisoteta mztkustamon kasvojen kohotus -korjauksissa.
Uusia kapearunokoneita piti tulla tänä vuonna pitkällä leasing -sopimuksella tänä vuonna useita, mutta osaa ei ole näkynyt.
Optimoidaanko tulosta käyttämällä enemmän ulkomaista kalustoa?
Nythän Finnairille lentää jo useampikin lentoyhtiö "sinivalkoisen hintaisia" lentoja.
Voisihan sen tehdä Lapin yrittäjien yhteinen virtuaalilentoyhtiökin, jolloin saataisiin Lappiin enemmän suomalaisia asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentoliikenne saastuttaa raskaasti, en oikein osaa juhlia tätä uutista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä juuri pitää juhliakin. Turistien rahoilla ja niistä kertyvillä välillisillä veroilla pidetään tämäkin maa kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentoliikenteen päästöt esim. CO2-kuormasta ovat 2-3%:n tasolla. Eniten kuormaa tulee energiantuotannosta & muusta liikenteestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina aamupäivällä Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

340 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

natovaalit

Paavon valinta johtaa YYA-sopimukseen. Lue lisää...
Muttas

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image