Talous

Mainos

Fennovoima myöntää ra­ken­ta­mis­lu­van saamisen venyvän vuoteen 2019

Talous 18.9.2017 10:27 | Päivitetty 18.9.2017 14:57
STT

Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa on tärkeintä edetä Säteilyturvakeskuksen (STUK) edellyttämällä tavalla, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.). Fennovoima ilmoitti tänään, että sen rakentamisluvan aikataulu venyy vuoteen 2019, vaikka alkuperäinen tavoite oli saada lupa ensi vuoden aikana.

Lintilä korostaa STT:lle, että ydinvoimalahankkeessa mennään turvallisuus edellä, ja hallitus toimii vasta sen jälkeen, kun Säteilyturvakeskus on saanut omat arvionsa valmiiksi. Hankkeen viivästymisellä ei Lintilän mukaan ole vaikutusta suureen kuvaan, kuten esimerkiksi kansalliseen ilmasto- ja energiastrategiaan.

Fennovoima sanoo, että tavoitetta siirretään, koska suomalaisten vaatimusten ja lainsäädännön huomioiminen on vienyt laitostoimittajalta odotettua enemmän aikaa. Laitostoimittaja on venäläinen Rosatom.

- Koska ensimmäisen kahden vuoden aikana dokumenttien toimitus on ollut arvioitua hitaampaa, ei myöskään Säteilyturvakeskus ole päässyt tekemään omaa arviointityötään siinä mittakaavassa kuin he olivat suunnitelleet, Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki kertoo yhtiön tiedotteessa.

Hemminki sanoo olevansa edelleen luottavainen Rosatomin suhteen ja korostaa venäläisyhtiön olevan kokenut laitostoimittaja.

Hanhikivi 1 -voimalan rakentamisluvan myöhästyminen on ollut esillä jo aiemmin, sillä esimerkiksi Kaleva on kertonut, että Säteilyturvakeskus STUKin lausunto ja turvallisuusarvio viivästyvät ensi vuoden puolelle.

Fennovoima jätti rakentamislupahakemuksensa yli kaksi vuotta sitten.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Haisee kuin Talvivaaran projektit, luvilla ei ole mitään tekemistä rakentamisen ja toiminnan kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kas kas , lupa ajat menee umpeen ja siltikin rakentelu jatkuu , agenda on ihan selkeä ja verorahat harakoille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

rakennetaan ydinvoimalaa vaikka ei ole lupaa eikä suunnitelmia. Silti on jo miljardi Kremlin lainaa nostettu osakkaiden takauksella. Kyllä tästä vielä hjuva tulee. Ei niin mitään riskiä, että Kremliltä jäis rahat saamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että hienoa asiaa ei pilata kiireellä,kyllähän talon rakennuslupakin saattaa venyä vuosia,esim. poikkeusluvalla,selvityksiä ja selvityksiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samanlainen floppi luvassa kuin Olkiluoto-3 ellei vielä pahempi. Eihän tässä maassa osata rakentaa edes sisäilmaongelmattomia rakennuksia saati ydinvoimaloita. Suomi tämä laaduttoman rakentamisen ihmemaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samanlaista hommaa kuin it-projektit.
Ensin myydään halpa,sitten toimiva lisähintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

310 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Eläkkeet löytyy Telasta, yh:t Kelasta. Minua ei tarvitse teititellä. Olen vasta 38v. työssä käyvä ja veroja maksava kans... Lue lisää...
Älä lässytä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image