Talous

Euroopan pörssit pienessä nousussa - poikkeuksena Italia

Talous 5.3.2018 3:40 | Päivitetty 5.3.2018 19:27
STT

Liikahdukset Euroopan poliittisella kentällä eivät aiheuttaneet maanantaina markkinoilla merkittävää ravistelua, vaikka Italiassa parlamenttivaalien jättämä epätietoisuus painoi jonkin verran pörssikursseja.

Milanon pörssin pääindeksi kävi avautumisensa jälkeen maanantaina lähes kahden prosentin laskussa, mutta se jäi päivän lopuksi noin 0,4 prosenttia miinukselle.

Hallitussovun saaneessa Saksassa Frankfurtin pääindeksi oli 1,5 prosenttia plussalla pörssin sulkeutuessa. Pariisissa nousua kirjattiin 0,6 prosenttia ja Lontoossa 0,7 prosenttia. Helsingin pörssissä yleisindeksi päätyi noin 0,9 prosenttia plussalle.

Aasiassa pörssiviikko alkoi alamäellä, sillä huoli Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin lietsomasta kauppasodasta painoi edelleen sijoittajien mieliä. Hongkongissa kaupankäynti päättyi 2,3 prosenttia miinuksella, kun taas Tokion pääindeksi Nikkei 225 oli pörssin sulkeutuessa 0,7 prosenttia pakkasella.

Trump ilmoitti viime viikolla määräävänsä tuontitulleja teräkselle ja alumiinille. Tullien ensisijainen kohde on Kiina, mutta ajatus on raivostuttanut Yhdysvaltojen kauppakumppaneita ympäri maailmaa.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image