Talous

Elektrobit tekee vies­tin­tä­tek­niik­kaa sodankäyntiin

Talous 16.9.2013 6:01
Henripekka Kallio

Maastoväristen laitteiden esittelykappaleet näyttävät yksinkertaisilta. Niissä on kuitenkin ominaisuuksia, joita ei tarjoa kukaan muu kuin Elektrobit, kehuu yhtiön langattoman liiketoiminnan toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

”Olennaisinta on datamäärä, joka kyetään siirtämään. Olemme siinä ihan maailman kärjessä. Pystymme lähettämään teräväpiirtoista videokuvaa yhtä aikaa kahteen suuntaan”, Huttunen kertoo.

Siviilielämässä tässä ei ole mitään uutta, mutta nyt puhutaan taistelukentästä.

Sotilailla on kriisipesäkkeissä yhä useammin varusteinaan kameroita, tabletteja ja älypuhelimia, koska sodankäynti sähköistyy.
”Päämajassa voi seurata suorana tilannetta etulinjassa”, Huttunen kuvailee.

Elektrobitin keihäänkärki on niin sanottu taktinen runkoverkko. Kyseessä on vaikeisiin maasto-oloihin suunniteltu langaton laajakaistaverkko, joka toimii taistelukentällä viestinnän selkärankana.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

uskon miehet tekee laitteita sotaan niinpä niin eikös tämä ole vähän kummaa? vai onko raha suurin jumala?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen etua tämmöinen uutisointi palvelee? Nyt on ainakin varmaa, että Elektrobitin "keihäänkärkeä" vakoillaan ja urkitaan oikein urakalla jatkossa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilähän tästäkin uutisoinnistä hyötyy, kun myi omistuksensa Elektrobitistä "suurena rauhanmiehenä" joka ei tue sotateollisuutta vaan keskustapuoluetta lahjoituksillaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanla-aika alkaa olla ohi.
Ohjelmoitavat salausmodulit tulevat osaksi viestintälaitetta. Etuna on mm yksi ainoa laite ja "pakettikoulutus" ilman johtimien kanssa räpläämistä. Sanlan salausvahvuus ei enää ole korkealla tasolla ja siirtonopeus on nykyaikana riittämätön niin still- kuin livekuvan siirron puuttumisen vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä muuten luovumme, Puolustusvoimat on parhaillaan korvaamassa sitä uudella Maavoimien Tietoliikennejärjestelmällä (MaTi).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image