Talous

EKP jatkaa entisellä korkopolulla

Talous 8.3.2018 15:20 | Päivitetty 8.3.2018 20:38
STT

Euroopan keskuspankki (EKP) ei yllättänyt torstaisilla korkopäätöksillään, vaan pitää ohjauskorkonsa edelleen historiallisen matalalla tasolla. Ohjauskorko on yhä 0 prosenttia, talletuskorko -0,4 prosenttia ja maksuvalmiusluoton korko 0,25 prosenttia.

Myös lainaostoja jatketaan 30 miljardin euron kuukausitahtiin ainakin syyskuuhun asti kuten aiemmin on kerrottu.

Taloustilanteen kohentuessa keskuspankki poisti kuitenkin lausunnostaan kohdan, jossa korostetaan EKP:n olevan valmis paisuttamaan tarvittaessa lainaosto-ohjelmaansa.

Ostojen korottamisen mahdollisuus on kirjattu EKP:n lainapäätöksiin joulukuusta 2016 lähtien.

EKP:n päätösten jälkeen euron kurssi hypähti dollariin nähden.

MAINOS

Kommentoi

Nyt kannattaa vielä "nauttia" näistä keskuspankkien jutuista sen mitä ehtii, sillä varhaisessa lähitulevaisuudessamme siintää alkava aikakausi ilman keskuspankkeja ja muita kummallisia instituutioita. Ihmiskunta tulee siirtymään talousjärjestelmään joka on täydellisesti ihmiskunnan hallinnassa ja johon yksikään keskuspankki ei voi vaikuttaa. Teknologia johon tämä perustuu on nimeltään Block Chain ja siitä tunnetuin käytännön sovellus on kryptovaluutta Bitcoin.

Alle vuosikymmenen päästä me muistelemme kummeksuen aikakautta jossa keskuspankit todellakin pystyvät nakertamaan joka vuosi siivun rahan arvosta printtaamalla lisää itselleen valuuttaa - inflaatioksi nimittävät. Bitcoinissa ei ole minkäänlaista inflaatiota, sillä kukaan ei voi sitä "printata" lisää sen jälkeen kun kaikki 21milj coinia on louhittu. Jos nyt omistat yhden Bitcoinin, niin olet muutaman vuoden kuluttua miljonääri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

293 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image