Talous

Bloomberg: Danske Bankin sisäisen valvonnan johtaja eroaa

Talous 11.7.2018 14:28 | Päivitetty 11.7.2018 15:55
STT

Tanskalaispankki Danske Bankin sisäisen valvonnan johtaja Anders Meinert Jorgensen eroaa, kertoi uutistoimisto Bloomberg keskiviikkona.

Tanskalaismedioille asiaa kommentoineen Jorgensenin mukaan ero ei suoraan liity pankkia koetelleeseen rahanpesujupakkaan.

Tanskan suurimman pankin Danske Bankin virolaista tytäryhtiötä koskevat rahanpesuepäilyt voivat johtaa noin 670 miljoonan dollarin (noin 570 miljoonaa euron) sakkoihin, ennustavat analyytikot uutistoimisto Bloombergille.

Luku on keskiarvo analyytikoiden arvioista, joista osa ennustaa korkeimmillaan jopa 4,7 miljardin sakkoja. Osa taas arvioi, että pankki voisi jopa selvitä kokonaan ilman sakkoja.

Sanomalehti Berlingske kertoi viime viikolla, että Danske Bankin pesty rahasumma nousee yli seitsemään miljardiin euroon, mikä on yli kaksinkertainen alkuperäiseen arvioon verrattuna. Tanskan finanssivalvonta selvittää uusia tietoja ja keskustelee jatkotoimista virolaisten viranomaisten kanssa.

Viron finanssivalvonnassa oli jo aiemmin epäilyjä, että sivukonttori osallistui Venäjän tiedustelupalvelun FSB:n ja presidentin Vladimir Putinin sukulaisten rahojen pesuun.

Myöhemmin selvisi, että sekä Tanskan finanssivalvonta että Dansken pääkonttorin lakiosasto tiesivät jo vuonna 2012, että sivukonttorin venäläisasiakkaiden joukossa oli epäilyttäviä tapauksia.

Pankki on käynnistänyt asiasta sisäisen tutkinnan, jonka tulosten on määrä valmistua syyskuussa. Tanskan finanssivalvonta antoi toukokuussa ankarat moitteet Danskelle, mutta ei määrännyt seuraamusmaksua.

Suomessa sakkouhasta kertoi Taloussanomat.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Jos mafia pesee rahoja, siitä joutuu vankilaan.

Kun pankki pesee rahoja, siitä ei joudu kukaan vankilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä Lapissa ja tukalaa hellettä muualla maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image