Talous

Bitcoinin arvo nousi en­nen­nä­ke­mät­tö­miin lukemiin - "Kuin juna ilman jarruja"

KUVA: JEROME FAVRE / EPA
Talous 7.12.2017 20:33 | Päivitetty 7.12.2017 20:37
STT

Virtuaalivaluutta bitcoinin arvo pomppasi ennätyksellisiin lukemiin torstaina. Bitcoinin hinta on ollut viime päivinä muutenkin vahvassa nousussa, mutta torstaina se lähti rakettimaiseen nousuun.

Bitcoinin arvo ylitti ensi kertaa 10 000 dollarin rajan viime viikolla, ja torstaina se pyyhälsi yli 15 000 dollarin. Parhaimmillaan arvo käväisi lähellä 17 000:ta dollaria.

Vielä tammikuussa bitcoinin arvo oli vain 752 dollaria.

- Bitcoin vaikuttaa nyt kiihdyttävältä junalta, jolla ei ole jarruja. Kryptovaluuttamarkkinoille ryntää nyt käsittämätön määrä uusia sijoittajia, australialaisen ASR Wealth Advisersin analyytikko Shane Chanel sanoi.

- Mutta kun hype laantuu, näemme varmasti jonkinlaisen korjauksen.

Viranomaiset ovat varoitelleet virtuaalivaluutoista, joiden arvo on perinteisesti heilahdellut voimakkaasti.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Nyt suomen valtion kannattaisi sijoittaa Bitcoiniin!! Saataisiin valtionvelat kuitattua ja ihmisille kaikkee ihq luksusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oudoksuttaa vain se, että bitcoinia myydää tai siis vaihdetaan oikeaan rahaan. Ainakin minulla se herättää pieniä epäilyksiä myyjien aikeista, olisiko mahdollisuus, että siellä kerätään melkoinen miljardiomaisuus omiin taskuihin ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bitcoin perustuu ainoastaan toiveisiin. On hieman eri asia kuin keskuspankin valuutta jonka takana seisoo koko kansantalouden varallisuus. Toivottavasti kupla räjähtää käsiin mahdollisimman pian. EIttämättä muutama miljardööri on jo pelastautunut. Tyhmä rahvas kärsii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken rahan arvo perustuu ainoastaan toiveisiin. Toiveisiin tai uskoon siitä, että se kelpaa maksuvälineenä huomenna.

Keskuspankkivetoinen jatkuvasti uutta rahaa painava sekä uutta velkaa ottava rahajärjestelmä on ponzi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se pojat tule korjaus aikanaan Bitcoininiinkin. Meinaan, että joku tule korjaamaan koko potin. Ei se itsestään tietokoneilla pelaa tuokaan raha. Joku siellä on se jolla on avaimet kassakaappiin. En sijoittaisi euroakaan tuohon maailman suurimpaan huijaukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse ei ole sijoituksesta, vaan pyramidipelistä. Rahaa tulee vain ja ainoastaan "vielä tyhmemmiltä", mitään arvoahan noilla biteillä ei ole. Saas nährä kuinka paljon ja kuinka tyhmiä löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulevaisuudessa ihmiskunnan vaihdon väline on juurikin tämmöiset oikeat ja aidot valuutat joita ei voi printata lisää kuten euroja ja dollareita. Aitojen valuuttojen arvo perustuu täydellisesti vain ihmisten välisiin vuorovaikutuksiin eikä esimerkiksi öljyyn ja sotaan kuten dollari. Keskuspankkien tulevaisuus ei ole kovinkaan häävi, että mihin me niitä enää jatkossa tarvitsemme. Bitcoinilla ei ole keskuspankkia eikä mitään hallintoa ja näyttää toimivan oikein hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"juurikin tämmöiset oikeat ja aidot valuutat joita ei voi printata lisää kuten euroja ja dollareita"

Juurikin näitä Bitcoineja tyypit "printtailevat" kasaan hyödyntäen esim. tietokoneiden näytönohjainten laskentatehoa. Suurimmat hyötyjät ensinnä kelkkaan mukaan lähteneiden lisäksi ovat laitteistovalmistajat ja sähköyhtiöt. Yhden ainoan Bitcoinin "louhiminen" vaati tuossa marraskuun alussa noin 215 kilowattitunnin verran sähköä. Vaikuttaako taloudelliselta ja kestävältä kehitykseltä?..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On myös kehitetty cryptoraha jonka siirto on hyvin edullista eilä kuluta energiaa.

Lohkoketjutekniikka tulee ja kovaa. Mutta ei välttämättä bitcoin ole se paras vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

arvo siis oli 15.000 dollaria ja jos sen saa louhittua reilulla parilla kympillä kannattaahan se. Jos se olisi noin helppoa kuka maksaa siitä moisen summan. Missä se sudenkuoppa on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä!!! Mainasin aikoinaan 200bitcoinia vois myydä nyt pois. Ilmainen Milli kiitos sijoittajat!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka niitä nyt valuutanvaihdosta rupeaisi makselemaan? Pöytälaatikosta myyty vähän ulkomaanreissun ylijäämiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä sukkelaan nousevat sijoituskohteet saattavat olla rahanpesuautomaatteja? Vaikka asuntoihin ennemmin, koska niitä hallitus Sipilän johdolla suosii verovähennyksin. Hävettää kyllä, mutta kun on.....mahdollista kaikki kapitalistisen yhteiskunnan suomat sijoittamiset velalla vakuuksin saa korot TÄYSIMÄÄRÄISINÄ vähentää verotuksessa. Eriarvoisuus kukoistaa versus lapsiperhe. MIETIPPÄ Sipilä jos luet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virtuaalivaluttaa ei noteerata verotuksessa kuin voittojen osalta, tappiot jää omistajalle. Usa on aloittanut ajojahdin veronkierron estämiseksi, pian myös muut valtiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näihin pyramidihuijauksiin tulee yleensä kyllä aina jonkinlainen "korjaus", joo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. UV-säteily on huomenna iltapäivällä voimakasta maan eteläosassa. UV-indeksin arvo on 6. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

238 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Häissämme kävi kitupiikkejä

Ikivanha tapa on, että morsiamen vanhemmat järjestää ja ennenkaikkea maksaa hääkulut! Miksi järjestitte kalliit häät, jo... Lue lisää...
Olitteko hölmöjä, va...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image