Talous

Bitcoin saapui Floridan kiin­teis­tö­mark­ki­noil­le - vir­tu­aa­li­va­luut­ta auttaa sijoittajia kiertämään sääntelyä

Talous 14.1.2018 18:49 | Päivitetty 14.1.2018 19:11
STT

Virtuaalivaluutta bitcoin on rantautunut maksuvälineeksi myös Yhdysvaltojen ja etenkin Floridan kiinteistömarkkinoille. Bitcoin tarjoaa varsinkin kansainvälisille sijoittajille mahdollisuuden kiertää omien maidensa valuuttasäännöstelyä ja Yhdysvaltain asettamia talouspakotteita.

Erityisesti Miamin metropolialueella eteläisessä Floridassa useiden talojen ja asuntojen myynti-ilmoituksiin on ilmestynyt teksti, jonka mukaan bitcoinit kelpaavat maksuvälineenä. Useimmat kiinteistönvälittäjät ovat kuitenkin vielä varautuneita virtuaalivaluutan suhteen sen voimakkaasti heilahtelevan arvon takia.

Bitcoinin arvonvaihtelu on vuoristoratamaista. Loppuvuodesta sen arvo pomppasi ennätyksellisesti lähes 20 000 dollariin, mutta putosi jyrkästi joulun aikoihin ja oli vuodenvaihteessa 14 000 dollarin tienoilla.

Bitcoinia tutkineen miamilaisen Barryn yliopiston ekonomistin Charles Evansin mukaan bitcoin on hyödyllinen sijoittajille, joiden kotimaa tekee sijoittamisen Yhdysvaltoihin normaalivaluutalla vaikeaksi.

- Tässä näyttäisivät olevan takana kansainväliset sijoittajat, jotka kiertävät oman maansa tehotonta pankkijärjestelmää ja valuuttasäännöstelyä, sekä myös kryptovaluutoista innostuneet amerikkalaiset, Evans sanoi.

- Noissa maissa valtio rajoittaa rahamäärää, jonka sen asukkaat voivat siirtää ulkomaille pankkijärjestelmän kautta. Bitcoin antaa siellä asuville mahdollisuuden kiertää noita rajoituksia.

Evansin mukaan bitcoin mahdollistaa myös talouspakotteiden kiertämisen. Etelä-Floridan kiinteistömarkkinoille ovat sijoittaneet eniten Venezuelan kansalaiset. Venezuelan kohdalla täyttyvät sekä tiukka valuuttasäännöstely että USA:n talouspakotteet.

Pakotteiden kohteena olevista maista myös Iranissa on paljon kiinnostusta bitcoinin käyttämiseen.

Rahanpesuun bitcoin on kuitenkin Evansin mukaan huono väline, koska kaikki sillä tehdyt maksutapahtumat jäävät julkiseen rekisteriin.

MAINOS

Kommentoi

Wau, tämähän avaa uusia mahdollisuuksia kiinteistöalalle- virtuaalivaluutallahan voisi ostaa virtuaalitalojakin. Taitaa kohta käydä niin, että joku oikeasti huomaa ostaneensa pelkkää toiveajattelua, kunhan ohjelman luoja saa suurimman osan coineistaan vaihdettua oikeaan valuuttaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama myyjälle mikä bitcoinin arvo on.
Arvo tarkastetaan myyntivaiheessa ja muutetaan dollareiksi.

Silmät kiinni ei oteta bitcoineja vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On olemassa myös käyttäjän kannalta yksityisyyden paremmin suojaavia kryptovaluuttoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On olemassa myös anonyymejä lohkoketjuja kryptovaluutoille. Kryptovaluuttojen siirtely esim. bitcoinista anonyymiin valuuttaan ja takaisin on varsin vaivatonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
39
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image