Talous

Autokaupoissa oli vilkas huhtikuu – ro­mu­tus­palk­kios­ta käytetty jo yli puolet

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin huhtikuussa yli 11 000. KUVA: Ponkala Lauri
Talous 2.5.2018 11:46 | Päivitetty 2.5.2018 12:44
STT, Kaleva

Autokauppa vilkastui huhtikuussa tuntuvasti verrattuna vuoden takaiseen, kertoo Autoalan tiedotuskeskus. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin yli 11 000, mikä on 17,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Vuoden alusta lähtien uusien henkilöautojen rekisteröinnit ovat nousseet 6,9 prosenttia verrattuna viime vuoden samaan jaksoon.

Vuoden alussa käyttöön tullut romutuspalkkio on vauhdittanut vanhojen autojen vaihtamista uusiin. Palkkioon varatuista määrärahoista oli huhtikuun loppuun mennessä käytetty noin 53 prosenttia. Palkkiota on hyödynnetty yli 4 000 uuden auton tilaamiseen.

Romutuspalkkiolla saa ostaa uuden auton, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 grammaa kilometriltä. Palkkiolla hankituista autoista noin 70 prosenttia on pieniä, niin sanotun B-segmentin autoja. Yli viisi prosenttia palkkion käyttäjistä vaihtoi kaasu- tai sähköautoon.

Palkkio näyttää myös alentaneen romutukseen päätyvien autojen keski-ikää. Tammi-maaliskuussa romutettiin autoja, jotka olivat keskimäärin 1,7 vuotta uudempia kuin viime vuonna.

MAINOS

Kommentoi

Yksi hyttysen kakka tuo romutuspalkkio uuden auton hintaan nähden. Uusiin vaihtaa parin vuoden välein ne uudehkoilla ajavat vakioasiakkaat. Romutuspalkkio ei auta niitä 20 vuotta vanhoilla ajavia, koska heillä ei ole rahaa uuteen tai tarvetta näyttää, kun vanhakin pelaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä suunta, tämän kun vaan saisi pysymään. Veronalennus olisi kestävämpi ratkaisu kuin yksittäinen palkkiojakso.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän tuo ole uutta. Viimeksiki tukirahat loppui kesken vuoden vielä lisärahoituksen määrärahoistakin! Jos hallitus myöntää avustuksia, ei määrärahat saa loppua kesken määritellyn kauden! Miksi hallitus ei kanna vastuitaan esittämistään tuista? Ministerit ei vissiin ymmärrä velvollisuuksiaan antamistaan päätöksistä. Koko hallituksen ministerien vastuunkanto on ala-arvoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image