Talous

Audin vedettävä takaisin 60  000 autoa

Talous 6.6.2018 19:32
STT

Autoista pitää poistaa päästömittauksia hämänneet osat ja ohjelmistot

Saksan liikennevirasto KBA kertoi keskiviikkona määränneensä autonvalmistaja Audin vetämään takaisin noin 60  000 dieselautoa, joihin on asennettu saastepäästömittauksia huijaavia järjestelmiä.

KBA:n mukaan järjestelmät on poistettava ja autot muutettava säännösten mukaisiksi.

Autoihin on asennettu ohjelmistoja ja fyysisiä osia, jotka saavat autot näyttämään testeissä todellista ympäristöystävällisemmiltä.

Takaisinvedettävistä autoista noin 33  000 sijaitsee Saksassa, ja loput ovat muualla EU-alueella.

Audi on ollut päästöhuijausskandaalin keskiössä sen jälkeen, kun yhtiö vuonna 2015 tunnusti asentaneensa päästötestejä huijaavia ohjelmistoja 11 miljoonaan dieselautoon. Joidenkin autojen typpioksidipäästöt olivat jopa 40 kertaa sallittuja rajoja korkeampia.

MAINOS

Kommentoi

Auton (Audin) valmistajan moraali vastaa aika lailla myös niillä ajavien mielenliikkeitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka edes laittaa Audin? Jakopäät poksuu ja vaihteistot naksuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

40 kertaa !!! Saako autosta,. Anteeksi Audista täyden korvauksen jos vie romutettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autossa on vetokoukku mistä sitä vedetään. Eräs tuomari taannoin kysyi (kolaritapahtuman oikeuskäsittelyssä), onko vetokoukku edessä vai takana. Tietenkin edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Audi on ollut edellä aikaansa jo vuosia. Öljynpoltollahan saavutetaan lisätehoa, formuloissa tuota kikkaa on käytetty vasta viime aikoina, joka sekin on laitonta, tietysti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image