Talous

Mainos

Alman aluemediassa aloitetaan yt-neuvottelut – vähennystarve enintään 35 henkilöä

Talous 10.10.2017 13:08
Kaleva

Alma Median maakunta- ja paikallislehtiä julkaiseva Alma Regions aloittaa yt-neuvottelut. Yt-neuvottelujen piirissä on 360 henkilöä ja vähennystarve on enintään 35 henkeä.

Alma Regions perustelee vähennystarpeita sanomalehtimainonnan volyymin laskulla.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä kustannusliiketoiminnassa pois lukien Alma Lapin lehtiliiketoiminta ja Lännen Median henkilöstö.

Neuvottelut eivät koske samaan liiketoimintayksikköön kuuluvaa paino- ja jakeluyhtiö Alma Manua Oy:tä.

Alma Regions- liiketoimintayksikköön kuuluu Alma Media Kustannus Oy, joka kustantaa Alma Media -konsernin maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtiä. Sen lehtiä ovat muun muassa Aamulehti, Satakunnan Kansa ja Lapin Kansa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Seuraavan kymmenen vuoden aikana tullaan näkemään suuri murros sanomalehtien toimituksissa , julkaisemisessa, painossa ja jakelussa. Tilaajamäärät ja mainostulot romahtavat ja lehtiä ei ole yksinkertaisesti kannattavaa painaa ja jakelua hoitaa jatkuvasti tappiolla. Monet isotkin lehdet ovat yhdistyneet, mm Pohjolan Sanomat Kemin seudulla ja Lapin Kansa Rovaniemen ympäristössä. Sen seurauksena välittömästi laaja lukijakunta lakkautti tilauksensa Pohjolan Sanomien levikkialueella ja muutenkin Lapin Kansan tilaajamäärät romahtivat välittömästi ja sama suunta jatkuu. Alaspäin mennään ja lujaa, tilaajia ei yksinkertaisesti riitä muutenkin kun ollaan muuttotappioalueella roimasti.
Vielä seuraavan kymmenen vuoden aikana tullaan näkemään suuri murros kun jäljelle jää ? ehkä Helsingin Sanomat , Turun sanomat epätodennäköistä ja sitten iltapäivälehdet joita ostetaan ns ilman tilausta.
Sähköisen median ja muun viestinnän lisääntyminen tappaa maakunta sanomalehdet ja pienet paikallislehdet . Näin tulee käymään nopeaan tahtiin. Jatkossakin sanomalehtiä on ostettavissa muun maailman tapaan irtonumeroina, mutta on tulevaisuuden asia mitkä lehdet jää elämään. Sähköisessä muodossa ehkä pdempään. Yhtä tukalaa tulee olemaan kuvalehtien verinen hengissä pysyminen. Jatkossa lehtiä kyllä saadaan lehtikioskeista, suuren maailman tyyliin joka olisi pitänyt tehdä muutoksena jo ajat sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä näitä yytee uutisia tuloo? No tietysti valtavan talouskasvun ja työvoimapulan kanssa kamppailevasta suomesta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, kun rahalla tehdään rahaa, ollaan siirrytty työpaikattoman talouskasvun aikakauteen. Henkilöstövähennykset nostavat pörssiyhtiöiden osakekursseja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koilismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

Kun puhutaan eläkkeistä ja 8eläkeläisistä, niin on aika mautonta väittää, että silloin puhutaan köyhyydestä ja köyhistä.... Lue lisää...
Nurinperin

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.3.

Naapurit

24.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image