Talous

Aktia piti kas­vuen­nus­teen­sa ennallaan

Talous 12.3.2018 11:32 | Päivitetty 12.3.2018 12:32
STT

Aktia ennustaa Suomen talouskasvun jatkuvan hyvänä. Pankin uuden ennusteen mukaan Suomen bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 2,6 prosenttia ja ensi vuonna 2,2 prosenttia.

Bkt-ennuste on sama kuin Aktian edellisessä ennusteessa marraskuussa. Talvikauden aikana saadut tiedot, kuten vahva työllisyyskehitys, ovat olleet linjassa pankin odotusten kanssa.

Aktian kasvuennuste on lähellä eri ennusteiden keskiarvoa. Optimistisempiakin arvioita on esitetty, Nordea on ennustanut tälle vuodelle kolmen ja OP peräti 3,3 prosentin kasvua.

Aktian pääekonomistin Heidi Schaumanin mukaan pankissa odotetaan kulutuksen ottavan suuremman roolin talouskasvusta tänä vuonna. Hän muistuttaa, että hyvästä suhdanteesta huolimatta työllisyyteen, ikärakenteeseen ja julkiseen talouteen liittyvät pitkän ajan haasteet ovat yhä merkittäviä.

Maailmantalouden Aktia ennustaa kasvavan tänä vuonna 3,7 prosenttia. Schauman muistuttaa maailmantalouden riskien kasvavan huomattavasti huippulöysän rahapolitiikan jäädessä historiaan.

- Olemme eläneet monta vuotta maailmassa, jota on doupattu keskuspankkien ulos pumppaamalla halvalla rahalla. Paluu normaaliin on työlistalla, mutta se saattaa osoittautua vaikeammaksi kuin monet odottavat, Schauman sanoo tiedotteessa.

Sekä euroalueen että Yhdysvaltojen talous kasvoi viime vuonna 2,3 prosenttia,

MAINOS

Kommentoi

Korttimaksu halvimmillaan 6 € kuussa se on vuodessa.....kertaa montako asiakasta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

78
Rasismitutkija Vesa Puuronen: MV-oikeudenkäynnissä punnitaan sananvapauden rajat Suomessa – Kovemmat sanktiot tarpeen
39
Uusi valvontalaitteisto Kajaanintien ja Ratakadun risteykseen – seuraa myös liikennevalojen noudattamista
30
Vain joka kolmas jatkaa suoraan lukiosta jatko-opintoihin – tukikuukausia ei haluta käyttää kakkos- tai kolmosvaihtoehtoihin
26
ICT-ala vetää Oulussa – edessä on positiivinen työvoimahaaste
19
Euroopan komissio ehdottaa liikenneverkon ydinkäytävän jatkamista pohjoiseen – mahdollistaisi unionin rahoituksen liikenteen kehittämiseen
17
Tivolilaite jumittui teknisen vian vuoksi Oulun Hietasaaressa, pelastuslaitos auttoi 14 henkilöä alas puomitikkailla
15
Juhannusviikko alkaa Oulussa ukkosen jyrinässä ja kovassa tuulessa, epävakainen sää jatkuu koko viikon

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin kaakkoisosassa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Kainuun maakuntaan sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi ja Enontekiö.

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image