Talous

Mainos

Aktia piti kas­vuen­nus­teen­sa ennallaan

Talous 12.3.2018 11:32 | Päivitetty 12.3.2018 12:32
STT

Aktia ennustaa Suomen talouskasvun jatkuvan hyvänä. Pankin uuden ennusteen mukaan Suomen bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 2,6 prosenttia ja ensi vuonna 2,2 prosenttia.

Bkt-ennuste on sama kuin Aktian edellisessä ennusteessa marraskuussa. Talvikauden aikana saadut tiedot, kuten vahva työllisyyskehitys, ovat olleet linjassa pankin odotusten kanssa.

Aktian kasvuennuste on lähellä eri ennusteiden keskiarvoa. Optimistisempiakin arvioita on esitetty, Nordea on ennustanut tälle vuodelle kolmen ja OP peräti 3,3 prosentin kasvua.

Aktian pääekonomistin Heidi Schaumanin mukaan pankissa odotetaan kulutuksen ottavan suuremman roolin talouskasvusta tänä vuonna. Hän muistuttaa, että hyvästä suhdanteesta huolimatta työllisyyteen, ikärakenteeseen ja julkiseen talouteen liittyvät pitkän ajan haasteet ovat yhä merkittäviä.

Maailmantalouden Aktia ennustaa kasvavan tänä vuonna 3,7 prosenttia. Schauman muistuttaa maailmantalouden riskien kasvavan huomattavasti huippulöysän rahapolitiikan jäädessä historiaan.

- Olemme eläneet monta vuotta maailmassa, jota on doupattu keskuspankkien ulos pumppaamalla halvalla rahalla. Paluu normaaliin on työlistalla, mutta se saattaa osoittautua vaikeammaksi kuin monet odottavat, Schauman sanoo tiedotteessa.

Sekä euroalueen että Yhdysvaltojen talous kasvoi viime vuonna 2,3 prosenttia,

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Korttimaksu halvimmillaan 6 € kuussa se on vuodessa.....kertaa montako asiakasta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työkkärille ei mene jakeluun; en halua puhelinmyyntityötä!

Tuo ''puhelinmarkkinointi'' on rikollista - pahimmillaan kotirauhan - häirintää, joka on kiellettävä lailla. Lue lisää...
ei ole työtä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image