Politiikka

Hallitus sai täys­lai­dal­li­sen per­he­va­paa­uu­dis­tuk­sen kaatumisesta

Li Andersson piti perhevapaauudistuksen kaatumista merkkinä siitä, että hallitus olisi valmis panostamaan rahaa vain hyvätuloisten verokevennyksiin sekä työnantajille kohdistettuihin tulonsiirtoihin. KUVA: Veera Korhonen
Politiikka 9.2.2018 17:29
STT

Hallitukselle satoi perjantaina kovasanaista kritiikkiä perhevapaauudistuksen kaatumisesta niin oppositiolta kuin keskusjärjestöiltä. Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sentään kehotti hallitusta olemaan antamatta periksi ja tarjosi puolueen omaa mallia.

–  Nyt olisi yhteistyön paikka. Voimme tarjota teille omaa malliamme uudistukseen ja olemme valmiita keskustelemaan uudistuksen toteutuksesta, Rinne sanoi Demokraatissa.

Muu oppositio oli suorasanaisempaa.

– Hallituksen uusin floppi on osoitus siitä, että se on valmis panostamaan rahaa vain työnantajille kohdennettuihin tulonsiirtoihin tai hyvätuloisten verokevennyksiin. Tasa-arvoon, naisten työssäkäynnin edistämiseen, isien mahdollisuuksiin viettää perhe-elämää tai lasten hyvinvointiin ei olla valmiita laittamaan penniäkään, sivalteli Vasemmistoliiton Li Andersson.

Vihreiden mukaan hallitus ajoi itsensä nurkkaan.

–  Kokoomuksen ja keskustan johdolla ajettiin karille uudistus, joka on liian tärkeä tyrittäväksi, moitti vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää.

"Täysi farssi"

Akava oli erittäin pettynyt uudistuksen karahtamiseen karille.

–  Kun julkaisimme oman perhevapaamallimme maaliskuussa 2017, keskeisinä tavoitteinamme oli lisätä työelämän tasa-arvoa ja joustavoittaa perhevapaiden käyttöä. Näitä korostimme perhevapaatyöryhmässäkin, samoin työllisyyden parantamista. Olemme pettyneitä siihen, että uudistus ei toteudukaan, valitti Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

STTK:n mukaan perhevapaauudistuksesta tuli täysi farssi.

–  Kun hallitus päätti keskeyttää hankkeen valmistelun, tarpeelliset uudistukset jäivät hamaan tulevaisuuteen, johtaja Katarina Murto tiivisti.

SAK:n mukaan perheille olisi saatava järjestelmä, joka on nykyistä joustavampi ja kannustaa aidosti isiä jäämään kotiin hoitamaan lasta.

–  Seuraavan hallituksen on kirjattava ohjelmaansa perhevapaiden uudistaminen, vaati SAK:n sosiaalipoliittinen asiatuntija Tuuli Glantz.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Isien kotiin jäämisessä ei ole mitään järkeä. Kuka tekee tärkeät vientiprjojektit töissä? Luuletteko, että asiakkaat odottavat puoli vuotta, kun on joku isyyslomalla. Älkää luulko! Joku sanoo, että palkatkaa tilalle uusi. Pyh ja pöh tärkeisiin projekteihin ei tulla tuosta vaan. Se vaatii useamman vuoden asialle vihkiytymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Ja mitä ihmeen "joustavuuden" lisäämistä tuo vapaiden kiintiöiminen on? EK on höynäyttänyt punavihervasemmiston ja ammattiliitotkin taakseen puhumalla kauniisti tasa-arvon lisäämisestä vaikka todellisuudessa se ajaa ahdinkoon perheet joissa molemmilla ei ole sitä hyväpalkkaista työpaikkaa odottamassa vanhenpainvapaan päättymistä. Onnittelut EK, mestarillinen hämäys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

37
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
23
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
5
Miksi tietokoneiden teho vain kasvaa kasvamistaan? Vastauksen tietää suomalaismies, jonka presidentti juuri palkitsi miljoonan euron Millennium-palkinnolla
4
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti
3
Oysissa kehitetty diabeetikoiden jalkahaavojen hoitoa, tavoitteena vähentää amputaatioita
3
Antti Rinne hallituksen sote-mallista: Käsittämätöntä tunarointia
3
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image