Pohjois-Suomi

Vil­jan­kui­vaa­mo tuhoutui tulipalossa Torniossa – naapurin koira herätti kotiväkensä hälyttämään apua

Pohjois-Suomi 11.10.2017 6:33
Kaleva

Pelastuslaitos hälytettiin Tornion Virkkumaantielle keskiviikon vastaisena yönä. Tulipalo oli syttynyt Tornion Aapajärvellä viljankuivaamossa, apua hälytettiin kello kahden jälkeen.

Naapurin koira oli vaistonnut tulipalon ja herättänyt kotiväkensä. Naapuri antoi hälytyksen kuivaamon omistajalle ja pelastuslaitokselle. Näin kuivaamon omistaja ehti viedä turvaan lähellä seisoneet työkoneet ja polttoainesäiliöt.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalla kuivaamo roihusi liekeissä. Sisällä oli 30 kuutiota viljaa, joka myös tuhoutui palossa.

Päivystävä palomestari Matti Eskonniemi kertoo, että läheinen varastorakennus onnistuttiin pelastamaan. Savukaasut menivät tuulen alapuolella olevaa navettarakennusta kohti, mutta savusta ei syntynyt haittaa.

Vanhasta rintamamiestalosta tehty viljankuivaamo tuhoutui täysin palossa.

Palopaikalle hälytettiin kahdeksan pelastusyksikköä.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä poikkeuksellisesti käyttäytyvää koiraa kannattaa kuunnella. Herkästi reagoivana ja aistivana se ilmaisee oudot asiat. Hienosti toimittu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

251 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ihan kiva hissipuhe Juha S, mutta mietitäänpä vielä kertaalleen kenen kannattaa JS:ää äänestää. Ehdottomasti uskonvelji... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image