Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Utajärveltä tiukka ei liitoksille

Pohjois-Suomi  29.3.2012 | Kaleva Muuta tekstin kokoa -+

Utajärven kunta ei halua tässä vaiheessa osallistua minkäänlaisiin vapaaehtoisiin tai valtion johtamiin kuntaliitosselvityksiin. Asia tuli selväksi torstaina kunnanvaltuuston kokouksessa.

Kunnan mielestä laaja ja hyvin erilaisista kunnista koostuva suur-Oulu ei olisi hyvin toimiva kokonaisuus. Oulun positiivinen vaikutus on Utajärven mukaan keskittynyt noin 35 kilometrin säteelle, ja kaukaisemmat kunnat kuten Utajärvi ovat olleet väestökehitykseltään ja ikärakenteeltaan aivan erilaisia. Utajärvi pelkää, että suur-Oulun myötä negatiivinen keskittymisen kierre vain pahentuisi.

Kunnanvaltuuston mukaan tarve kuntaliitosselvityksille on, mutta ensin täytyy selvittää, ketkä vastaavat sosiaali- ja terveyspalveluiden ja keskiasteen koulutuksen tuottamisesta ja rahoittamisesta.

Kun kuntien ja valtion vastuujako ovat selvillä, voidaan alkaa selvitellä kuntien ja kuntayhtymien määrää ja toimintaa. Utajärvi esittää kuntayhtymiä, jotka sekä järjestäisivät että rahoittaisivat sosiaali- ja terveyspalvelut noin 200 000 ihmiselle.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

15/15 kommenttia

tyytyväinen isäntä
1.4.2012 00:39

Katoppa mokomaa! Utajärven porukoillaha näyttääpi olevan järki päässä! Ei sitä kyllä penikkana ois uskonu niistä


ent.oululainen
30.3.2012 11:51

Hyvä päätös, Utajärvi :) Viisaita päättäjiä meillä. Kunhan muhoslaiset, utajärviset ja vaalalaiset pystyisivät katsomaan asioita yhteisten intressien kannalta, he saattaisivat huomata, miten mahtava Oulujoen kunta siitä saataisiin. Upeat puitteet matlailun kehittämiselle, sosiaali- ja terveyspuolella tehdään jo nyt hienosti yhteistyötä, ja muut asiat kyllä järjestyvät. Monella kunnalla ei ole tällaisia lähtöasetelmia. Ei Oulu kehitä reuna-alueitaan.


Homeros
30.3.2012 11:44

Oikein hyvä päätös utajärvisiltä tsaarinaikaiselle, ylhäältäpäin ilman järkiperusteita ja pakkokeinoin ajetulle Oulunkin kuntaliitoshankkeelle. Kukapa haluaisikaan enää liittyä suur-Ouluun kun sen vielä keskeneräinen nahanluominenkin tökkii pahasti ihmisten peruspalveluiden osalta. Koko kuntaliitoshanke saadaankin syöttää takaisin sylttytehtaalleen eli pääministeri Kataiselle ja kuntaministeri Virkkuselle. Sen jälkeen voidaan käynnistää uusi hanke aivan eri pohjalta demokratiaa ja järkeä kunnioittaen. Uudistustarpeita kyllä piisaa, sen kaikki myöntävät. Kokoomuksen ajama hanke oli vain järjetön, ihmetyttää vasemmistopuolueidenkin tuki tällaiselle. Ettei tämä vaan kostaudu ensi syksyn kunnallisvaaleissa, presidentinvaalit kun kummallakin menivät jo penkin alle.


Kandela
30.3.2012 10:46

Tuollainen asenne ajaa joko pakkoliitokseen tai persujunttilaan. Naama menee väkisinkin mutrulle siinä vaiheessa kun
valtio ei enää tuo rahaa kuntaa junalasteittain. Oulun palvelulaitoksiin on myös ihan turha raahata sairaitaan.

Pääasiallinen huoli kuntapampuilla on oman aseman menetys ja kepun ylivallan sortuminen.


mie
30.3.2012 17:09

"rahaa kuntaa junalasteittain" Aivan, nyt ne samat rahat kuskataan kokoomuslaisen markkinatalouspolitiikan nimissä kaikenmaailman kannattamattomiin yrityksiin toimitusjohtajille ja muille pomoille.


utajärvinen
30.3.2012 09:25

Millaiset päättäjät meillä on???
Tässä näkee yksipuoluehallinnon tulokset.Verrata vois vaikka Valko-Venäjään-vastustetaan kaikkea kehitystä.


tuskin kysyy ministeri
30.3.2012 08:40

mihin näitä konkurssi kypsiä kyliä liitetään .ihan sama onko ne tornion vai kärsämäjen kyljesä .kun ohi mennesä niitä ei ees huomaa


U Lake
30.3.2012 08:33

Utajärvi ei todellakaan ole ahdasmielinen junttila. Kunta on monessa asiassa edelläkävijä koko valtakunnan tasolla; kuntademokratia toimii, kunta kehittää toimintojaan aktiivisesti ja sen talous on priimakunnossa. Ouluun liittymisestä ei olisi muuta kuin haittaa hyvin toimivalle kunnalle.


Toisesta pikkukunnasta
30.3.2012 08:09

Menee ne rahat mitä veroprosentissa ehkä säästettäisiin moninkertaisesti polttoaineisiin, kun alkas ralli ouluun. Myös demokratia katoaisi kokonaan, Utajärveltä ei varmasti saataisi edes yhtä edustajaa Oulun kaupunginvaltuuston, tuskin kukaan jaksaisi edes äänestää enää. Kyllä tähän nyt pitää keksiä muita ratkaisuja kuin suurouluuntuminen.


Leka
30.3.2012 06:54

Utajärvellä on oikea asenne!.


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
Junttilako?
29.3.2012 23:43

Kerro sitten, mikä suomalainen kunta ei oo junttila.


Utajärveltä kotoisin
29.3.2012 23:39

Mitä siitä tulee jos terveyskeskuskin olis vaikka Oulussa asti? En oikeen käsitä näitä liittymisjuttuja. Mitä hyötyä oikeasti näistäkin olisi.


Hyvä.
29.3.2012 23:39

Kiitoksia, Utajärvi, että toitte kantanne selkeästi esille, Kertokaa se sille itäiselle naapurikunnallenne - mikä se sitten olikin.


Sepi Susi
29.3.2012 23:34

Utajärvellä on viisasta porukkaa. Kuntaliitokset vaikeuttavat ihmisten elämää todella paljon. Ylikiiminki hävisi joka asiassa. Ylikiimingin liittäminen ouluun oli rikollista toimintaa.


Erkki
29.3.2012 23:26

Oikein, utajärvi on ahdasmielinen junttila että parempi molemmille kun ovat omillaan.


Mainos
Mainos
Galleriat »|Pohjois-Suomi

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Pohjois-Suomi Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös