Pohjois-Suomi

Mainos

Utajärveltä tiukka ei liitoksille

Pohjois-Suomi 29.3.2012 23:01
Kaleva

Utajärven kunta ei halua tässä vaiheessa osallistua minkäänlaisiin vapaaehtoisiin tai valtion johtamiin kuntaliitosselvityksiin. Asia tuli selväksi torstaina kunnanvaltuuston kokouksessa.

Kunnan mielestä laaja ja hyvin erilaisista kunnista koostuva suur-Oulu ei olisi hyvin toimiva kokonaisuus. Oulun positiivinen vaikutus on Utajärven mukaan keskittynyt noin 35 kilometrin säteelle, ja kaukaisemmat kunnat kuten Utajärvi ovat olleet väestökehitykseltään ja ikärakenteeltaan aivan erilaisia. Utajärvi pelkää, että suur-Oulun myötä negatiivinen keskittymisen kierre vain pahentuisi.

Kunnanvaltuuston mukaan tarve kuntaliitosselvityksille on, mutta ensin täytyy selvittää, ketkä vastaavat sosiaali- ja terveyspalveluiden ja keskiasteen koulutuksen tuottamisesta ja rahoittamisesta.

Kun kuntien ja valtion vastuujako ovat selvillä, voidaan alkaa selvitellä kuntien ja kuntayhtymien määrää ja toimintaa. Utajärvi esittää kuntayhtymiä, jotka sekä järjestäisivät että rahoittaisivat sosiaali- ja terveyspalvelut noin 200 000 ihmiselle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Katoppa mokomaa! Utajärven porukoillaha näyttääpi olevan järki päässä! Ei sitä kyllä penikkana ois uskonu niistä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä päätös, Utajärvi :) Viisaita päättäjiä meillä. Kunhan muhoslaiset, utajärviset ja vaalalaiset pystyisivät katsomaan asioita yhteisten intressien kannalta, he saattaisivat huomata, miten mahtava Oulujoen kunta siitä saataisiin. Upeat puitteet matlailun kehittämiselle, sosiaali- ja terveyspuolella tehdään jo nyt hienosti yhteistyötä, ja muut asiat kyllä järjestyvät. Monella kunnalla ei ole tällaisia lähtöasetelmia. Ei Oulu kehitä reuna-alueitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä päätös utajärvisiltä tsaarinaikaiselle, ylhäältäpäin ilman järkiperusteita ja pakkokeinoin ajetulle Oulunkin kuntaliitoshankkeelle. Kukapa haluaisikaan enää liittyä suur-Ouluun kun sen vielä keskeneräinen nahanluominenkin tökkii pahasti ihmisten peruspalveluiden osalta. Koko kuntaliitoshanke saadaankin syöttää takaisin sylttytehtaalleen eli pääministeri Kataiselle ja kuntaministeri Virkkuselle. Sen jälkeen voidaan käynnistää uusi hanke aivan eri pohjalta demokratiaa ja järkeä kunnioittaen. Uudistustarpeita kyllä piisaa, sen kaikki myöntävät. Kokoomuksen ajama hanke oli vain järjetön, ihmetyttää vasemmistopuolueidenkin tuki tällaiselle. Ettei tämä vaan kostaudu ensi syksyn kunnallisvaaleissa, presidentinvaalit kun kummallakin menivät jo penkin alle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollainen asenne ajaa joko pakkoliitokseen tai persujunttilaan. Naama menee väkisinkin mutrulle siinä vaiheessa kun
valtio ei enää tuo rahaa kuntaa junalasteittain. Oulun palvelulaitoksiin on myös ihan turha raahata sairaitaan.

Pääasiallinen huoli kuntapampuilla on oman aseman menetys ja kepun ylivallan sortuminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"rahaa kuntaa junalasteittain" Aivan, nyt ne samat rahat kuskataan kokoomuslaisen markkinatalouspolitiikan nimissä kaikenmaailman kannattamattomiin yrityksiin toimitusjohtajille ja muille pomoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millaiset päättäjät meillä on???
Tässä näkee yksipuoluehallinnon tulokset.Verrata vois vaikka Valko-Venäjään-vastustetaan kaikkea kehitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mihin näitä konkurssi kypsiä kyliä liitetään .ihan sama onko ne tornion vai kärsämäjen kyljesä .kun ohi mennesä niitä ei ees huomaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Utajärvi ei todellakaan ole ahdasmielinen junttila. Kunta on monessa asiassa edelläkävijä koko valtakunnan tasolla; kuntademokratia toimii, kunta kehittää toimintojaan aktiivisesti ja sen talous on priimakunnossa. Ouluun liittymisestä ei olisi muuta kuin haittaa hyvin toimivalle kunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menee ne rahat mitä veroprosentissa ehkä säästettäisiin moninkertaisesti polttoaineisiin, kun alkas ralli ouluun. Myös demokratia katoaisi kokonaan, Utajärveltä ei varmasti saataisi edes yhtä edustajaa Oulun kaupunginvaltuuston, tuskin kukaan jaksaisi edes äänestää enää. Kyllä tähän nyt pitää keksiä muita ratkaisuja kuin suurouluuntuminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä siitä tulee jos terveyskeskuskin olis vaikka Oulussa asti? En oikeen käsitä näitä liittymisjuttuja. Mitä hyötyä oikeasti näistäkin olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitoksia, Utajärvi, että toitte kantanne selkeästi esille, Kertokaa se sille itäiselle naapurikunnallenne - mikä se sitten olikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Utajärvellä on viisasta porukkaa. Kuntaliitokset vaikeuttavat ihmisten elämää todella paljon. Ylikiiminki hävisi joka asiassa. Ylikiimingin liittäminen ouluun oli rikollista toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein, utajärvi on ahdasmielinen junttila että parempi molemmille kun ovat omillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

149
Kaupasta saa maaliskuusta alkaen nelosolutta – eduskunta päätti alkoholiprosentin noususta kahdessa tiukassa äänestyksessä
50
"Prinssiä" epäillään törkeistä talousrikoksista - Rami Jaberina tunnetun miehen yrityksen konkurssi raukesi varojen puutteeseen
37
Ylen väittely: Uhkaako Venäjän karhu Suomea vai ei? Huhtasaari pitää naapuria potentiaalisena uhkana
32
Kristillisten Päivi Räsäsen viivytysyritys epäonnistui - alkoholilain kiivas käsittely jatkui yötä vasten
30
Tulevatko vahvat oluet ruokakauppoihin? - Pitkä kiista voi ratketa tänään eduskunnan äänestyksissä
29
Näin Oulun vaalipiirin kansanedustajat äänestivät alkoholin prosenttirajan nostosta
26
Ammattivalittajat pois jarruttamasta kaavoitusta, vaatii Rakennusteollisuuden uusi johtaja Aleksi Randell

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

14.12.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image