Pohjois-Suomi

Tal­vi­hor­rok­ses­ta herännyt lepakko lenteli oma­ko­ti­ta­los­sa Nivalassa – pe­las­tus­lai­tos kävi ottamassa eläimen kiinni

Pohjois-Suomi 28.2.2018 21:47
Anna Leinonen

Pelastuslaitoksella oli harvinainen keikka Nivalassa keskiviikkoiltana, kun tehtävänä oli pyydystää omakotitalossa keskellä talvea lentelevä lepakko.

Eläin oli ilmeisesti herännyt talvihorroksesta ennen aikojaan ja päässyt jotenkin sisälle asuinrakennukseen. Asukkaat eivät olleet saaneet lepakkoa kiinni.

– Se on nyt pahvilaatikossa ja seuraavaksi yritämme löytää paikkaa, jossa se voisi jatkaa talvihorrostaan, kertoo päivystävä palomestari Anna Mattila Jokilaaksojen pelastuslaitokselta.

Mattila kertoo kysyneensä neuvoa eläinlääkäriltä sekä Suomen Lepakkotieteelliseltä yhdistykseltä.

– Sieltä neuvottiin, että olisi hyvä, jos löytyisi esimerkiksi maakellari, johon lepakko voisi mennä jatkamaan talvihorrostaan, Mattila kertoo.

Keskiviikon ja torstain välisen yön eläin majailee Nivalan paloasemalla.

MAINOS

Kommentoi

Oikeinko kun ajatellaan, niin eiköhän me jokainen olla jonkinasteisia taudinlevittäjiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Muistatteko vielä, kun Sipilä, Stubb ja Lindström juhlivat kilpailukykysopimuksen syntyä tv-kameroiden edessä ja tekivät... Lue lisää...
Oikeistolainen nyrkk...

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image