Pohjois-Suomi

Mainos

Tai­val­kos­kel­la epäiltiin puuvarkautta – poliisi jäljitti traktoria pitkään, selitys olikin lopulta aivan toinen

Arkistokuva. Kuvan puut eivät liity uutisen tapaukseen. KUVA: Lappalainen Ilkka
Pohjois-Suomi 2.12.2017 10:42
Kaleva

Poliisi selvitti perjantaina epäiltyä puutavaravarkautta Taivalkoskella. Poliisi kertoo asiasta seikkaperäisellä tiedotteella.

Tapahtumat lähtivät purkautumaan, kun kuorma-auton kuljettaja meni iltapäivällä hakemaan viitostien varteen Itälehtoon jätettyä puutavaraerää. Siellä odotti kuitenkin vain tyhjä paikka ja traktorin jäljet. Kuljettaja soitti asiasta poliisille. 

Poliisi lähti jäljittämään traktoria Kajaanin suunnasta. Partio perkasi mökkiteitä ja risteyksiä Suomussalmen puolelta saakka. Jossain vaiheessa selvisi, että poliisipartio sai aluksi väärää tietoa traktorin suunnasta. Se olikin lähtenyt viitostietä Kuusamon suuntaan.

Pian tämän jälkeen poliisipartio pääsi traktorin jäljille, vaikka lumen auraus oli jo peittänyt jälkiä. Jäljet johtivat lopulta peltoaukean poikki omakotitalo pihaan. Siellä partio tapasi talon isännän, joka myönsi heti vieneensä puut, mutta ei anastustarkoituksessa. 

– Hän oli nimittäin saanut ely-keskukselta toimeksiannon siirtää puut pois luvattomalta lanssipaikalta, tiedotteessa kerrotaan.

Puut olivat olleet pysäköintipaikalla, jonne ei saa jättää puutavaraa varastoon. Kyseessä oli kaksitoista Kuusamoon matkalla ollutta järeää tukkia, jotka kuljetusfirma oli jostakin syystä joutunut purkamaan kyseiselle Itälehdon parkkipaikalle. Sinne ei kuitenkaan olisi saanut jättää puita varastoon.

– Talon isäntä oli kuljettanut ja varastoinut puutavaran asiallisesti viitostien varteen sellaiseen paikkaan, josta puutavararekan nupilla voi ne jouhevasti ottaa kyytiin, poliisi kertoo.

Asiassa ei epäillä rikosta. Ely-keskus, metsäyhtiö ja kuljetusfirma selvittelevät keskenään tuleeko asiasta kustannuksia jollekin.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Mahtava tarina, tästä saisi näytelmän.. ja ELY-keskus voi vain myönnellä , uusi tukkien omistaja on tyytyväinen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen seurannut metsätraktorin kuljettajien vallitsevaa käytäntöä ihmetellen ja huvittuneena. Järkikin sanoo ettei puupinoa voi laittaa maantien varteen mutkaan, keltaisen viivan kohdalle, jossa näkyvyys on esteellinen ja ohittainen kielletty. Se on vaarallinen paikka. Pöllikuskeillakin olisi aihetta parempiin käytäntöihin. Perävaunuja jätetään tien varteen pimeälle tielle, monesti ilman minkäänlaista valolaitetta, tai edes varoituskolmiota. Kun vahinko on sattunut ja vaikkapa joku kuollut, se on peruuttamatonta ja lopullista - pitkä ikävä omaisille ja painolasti lain rikkojalle.
Mikähän siinä on, että näitä yhteiskunnan sääntöjä on niin vaikea noudattaa yleensäkin? Nehän ovat asetettu meidän ihmisten suojaksi ja turvaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tälläisiäkö "rikoksia" poliisi nykyisin tutkii. Tiedän varmuudella, että on tapahtunut ilkivallan tekoja, joissa vahingot on kymmenissä tuhansissa ja kameran kuvista näkee tekijätkin niin ei poliisia kiinnosta ja sama koskee avaimella "murtautumisia", joissa on rikottu tavaraa kymmenien tuhansien arvosta ja taaskaan ei poliisia kiinnosta vaikka tekijät on lähes varmuudella tiedossa. Muutaman pöllin takia kyllä ajellaan ja siinä se sitten onkin. Molemmissa tapauksissa poliisi vain toteaa, että näin on käynyt mutta ei tee sen kummempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autoilija hätä on ymmärettävää, hänhän ne tukit jätti vartioimattomiksi.
Poliisen pääsy traktorinjäljille kesti pitkään, mutta ylösajon jälkeen pysyivät hyvin jäljillä.Liekkö ollut ihan hälytysajo ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä Suomessa ei ole asiantuntemuksesta puutetta eli sitä löytyy joka lähtöön. Sitä löytyy myös puolesta ja vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo tuli pöillille hintaa ja me maksamme, pitäskö tuo itäsuomen tukkienkuljetus kokonaan ulkoistaa länsisuomeen, taitaa olla niille liian vaativaa hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi pelastit tilanteen runsaalla järjellä. Voisit ottaa kokonaan tuon puutavarakuljetuksen hallintaasi.. Mitään ei varmasti enää sattuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osui ja uppos, ehkä vielä tuo puunkuljetuskin siirretään järjelliselle puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä ylimääräisiä puita saa mihin sattuu jättää. ei minun pihalle, eikä naapurin pihallekkaan. eikä parkkipaikalle. sitä ajetaaan niin pitkään lakien mukaan kuin on puut lanssissa. mitä tettee niin huonoja sopimuksia. Lyökää tyhmät päänne yhteen ajakaa vaikka kartellia. mitään muuta kuin alatte sopimaan saman hintaiset kuljetus sopimukset . loppuu se kitinä. pistäkää vaikka salainen rekisteri pystyyn. haha mullapa on vpn tietokoneessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on taas kommentteja laidasta laitaan. Menkää saunaan rauhoittumaan jaloine mietteinenne !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, tätä vartenhan meillä on internet, tietokoneet ja muut härpäkkeet, että saamme räkyttää toisillemme täällä netissä.
Nykyihmisellä, kun ei ole muuta virkaa kuin olla niin profeettaa täällä palstoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä nyt selityksen makua? Entä jos tukkeja kukaan ei kaivannut? Keväällä sahaus ja laudoiksiko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä olisi voinut käydä niin kuin Veikko Huovisen Flunssan kuorma-autoilija Kesselille,jos ylikuormalla kaikki kerralla.
Aasinsilta tapaukseen: ilmiannon perusteella poliisi jäljitti hirvenmetsästysaikana,teurastettua sonnia kuljettanutta autoilijaa,kun sorkka vain näkyi pressun alta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

64
Niinistöä haastettiin rajusti MTV:n tentissä – vältteli epäselviä vastauksia
54
Kolme Kärppäpelaajaa olympiajoukkueeseen, Kukkonen neljänsiin kisoihinsa
51
Kylmä on myrkkyä akillesjänteille - tennareiden ja nilkkasukkien käyttö ympäri vuoden on lisännyt oireilua
43
Iissä Postin jakeluautot välittävät jo kuvaa tien päältä – Destia tutkii keinoja digitalisoida maanteiden hoitourakoita
42
Uhka taas ilmassa: Sähköyhtiö Loisteen mukaan sähkölinjat eivät kestä kuuran painoa, jopa 5 000 voi jäädä sähköttä tällä viikolla
42
Cheek esiintyy Qstockissa vielä kerran – "Tulossa näyttävä ja tunteikas show"
31
Puolustusministeri Jussi Niinistö: Viranomaisilla oltava keinot estää soluttautuminen kriittisten kohteiden lähelle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin itäosassa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Voi voi Sipilä

tullessaan, että hän eroaa, jos homma ei toimi. Sipilällä on mennyt homma lukemattoman monta kertaa pieleen eron edestä.... Lue lisää...
Sipilä lupasi päämin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image