Pohjois-Suomi

Rikosepäily Kuhmossa: Metsästäjät houkuttelivat karhua koiranruoalla

Pohjois-Suomi 22.8.2013 11:44
Kaleva

Ulkopaikkakuntalaisen viiden hengen metsästysseurueen epäillään syyllistyneen metsästysrikokseen karhujahdissa Kuhmon Saunajärvellä keskiviikkona.

Rajavartioston tutkimuksissa paljastui, että seurueen jäsenet olivat vieneet maastoon koirien ravinnoksi tarkoitettua lihaa muutamia päiviä ennen karhunmetsästyksen alkua houkutellakseen karhuja paikalle.

Saalista seurue ei jahdissa saanut.

Ravintohoukuttimen hyväksikäyttö karhun metsästyksessä on lain mukaan kielletty.

Karhunmetsästyksen alkaessa vuosittain 20. elokuuta paljastuu joka vuosi kymmenittäin luvattomia ravintohoukuttimia eri puolilla Kainuuta ja Koillismaata. Viranomaiset keskittävät valvontaa erityisesti näille alueille.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Tuntuu että tuollainen on yleistynyt lähes kaikessa mahdollisessa metsästyksessä . Naurettavalta tuntuu ja kuulostaa kun hanhia käydään viikkoja ruokkimassa pelloille josta ne on helppo ampua kun jahti alkaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karhun pyynnistä on kadonnut täysin erähenkisyys. Autoilla tosiaan ajetaan passipaikalta toiselle riippuen minne gps paikkannin näyttää haukun etenevän. Hirvenpyynti on mennyt samanlaiseksi. Metsäautotiet menee halki suomen muutaman kilometrin välein, on helppo autolla pysyä kokoajan tuntumassa ja kaataa raukkamaisesti eläin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvähän se on, että karhukantaa harvennetaan jotta ihmiset uskaltaisivat kulkea metsissä. Lenkkeillään, marjastetaan ja samotaan muuten vain ilman raadelluksi tulemisen pelkoa.
Näiden "luonnonsuojelijoiden" ainoa tarkoitus on vieraannuttaa ihmiset luonnosta kokonaan ja pakottaa kaupunkilaistuhnuiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkinen huomio kiinnittyy taas mitättömyyksiin. Kun 200 000:sta metsästäjästä arviolta 20 syyllistyy vuodessa törkeään metsästysrikokseen niin samaan aikaan tieliikenteessä miljoonasta kuljettajasta ainakin 5000 syyllistyy törkeään liikennerikkomukseen eikä kukaan nosta siitä näin hirveää mölöä vaikka siinä on ihmishenkiä vaarassa.

Hirven tai karhun salakaadosta taikka suden tappamisesta saa jopa pidemmän tuomion kuin miestaposta. Joku roti pitäisi olla tässäkin suhteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko karhun pyynti on yks vitsi. Mettätiet viritellään lankoja täyteen, sitten ajetaan yö tolkulla autolla ees taas ja hajetaan mistä karhu on ylittänyt tien. Tämä ei ole metsästystä. Sitten kun karhu löytyy laitetaan koira perään ja istutaan autossa ja seurataan gps paikantimella minne haukku kulkeutuu ja ajetaan eteen passiin koko revohka. Tämäkään ei ole metsästystä vaan helppoa teurastusta ja tiedän mistä puhun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman metsästäjiä olisi jäänyt nämä epäonnituneet karhujen pannoitukset tietämättä. Nyt tiedetään keskeyttää koko homma ja tarkastaa nykyiset pantakarhut. Hyvällä tuurilla saadaan muutama kituva karhu pois ilman ampumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäkää nyt jukolauta ne haaskat pois sieltä metsästä kaikki metsästäjät ja valokuvaajat! Miten vähäjärkinen voi nykyihminen olla? Ei ihme että nallet talsivat taajamiin kun idiootit ruokkivat niitä jos minkä syyn takia.
Toivon että P. Räsänen kieltää kohta luonnossa liikkumisen kaikilta ihmisiltä kokonaan, niin typeriä nämä nykyiset "erämiehet" ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, samaa mieltä. Seuraavaksi Räsänen voisi alkaa puhalluttamaan ehtoolisen jälkeen kirkkoväkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vierasperäisten pienpetojen poistamisessa nämä haaskat ovat tärkeässä roolissa, joten niitä edelleenkin kannattaa pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole tainnut vuosiin onnistua enää luvallisenkaan karhun kaato, etteikö siitä ole nämä huu haa porukat rikosuutisen vääntäneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajavartijoilla on muuten yhdyssana.Mitä tulee rajavartijoiden työhön ja erävalvontaaan,niin pidän sitä erittäin tärkeänä ja hyvänä salametsästyksen kitkemiseksi pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä metsästys 'harrastuksena' vain toimi, jatkuvasti tulee ilmi näitä tempauksia joissa poiketaan yhteisesti sovituista säännöistä. Tarvittaisiin jälleen rutkasti tiukentavia sääntöjä ja pakollinen koulutus metsästyskorttia haluaville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se koulutus auttaa? jotkut ei vaan välitä säännöistä. Siihen ei koulutukset paljoa auta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montakohan ratijuoppoa saataisiin kouluttamalla pois liikenteestä?

Ei saa leimata kaikkia metsästäjiä muutaman pöllön tekemisten vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

119
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
52
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
24
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
21
TuuliWatti rakentaa markkinaehtoisen tuulipuiston Iin Kuivaniemeen – voimaloilla korkeutta jopa 175 metriä
20
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
17
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
14
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei ole, Se vain kertoo siitä, että työn tekeminen ei ole sinun juttusi. Makaat mieluummin työtä tekevien maksamien veroj... Lue lisää...
Patu68

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image