Pohjois-Suomi

Ranuan pakko luopua Valeska-jääkarhusta

Valeska-jääkarhu muuttaa Ranualta Saksaan Bremerhavenin eläinpuistoon. KUVA: Risto Rasila
Pohjois-Suomi 29.3.2012 7:14 | Päivitetty 29.3.2012 7:15
Timo Myllykoski

”Pakkorako”, kommentoi Ranuan eläinpuiston intendentti Mari Heikkilä edessä olevaa jääkarhunaaras Valeskan muuttoa Bremerhavenin eläinpuistoon Saksaan.

Seitsemänvuotias Valeska on asustellut Ranualla kesästä 2006 lähtien. Valeskan kaksoissisko Venus on Ranuan kuuluisan jääkarhunpennun äiti.

Valeska joutuu lähtemään, koska se on mahdollisesti raskaana. Naaras on paritellut useampaan otteeseen jääkarhu-uros Manassen, 22, kanssa.

Ranuan eläinpuisto pitäisi mielellään Valeskan ja sen mahdollisen pennun, jos se suinkin olisi mahdollista.

”Ongelma on siinä, että jos sieltä jäisi pentu meidän iloksi, meillä täytyisi olla yksi ylimääräinen aitaus. Äiti ja pentu tarvitsevat oman rauhansa ilman urosta, koska muuten uros syö sen pennun. Jonkun pitää lähteä, ja se on nyt Valeska”, Mari Heikkilä sanoo.

Katso tuore video Ranuan jääkarhunpennun lumileikeistä!

Lue lisää 29.03.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jos ei Venuksen Pentu tuo tarpeeksi rahaa uuden aitauksen rakentamiseen, niin lähdetäänkö talkoilla se tekemään!? Varmasti riittää vapaaehtoisia. Valeska kuuluu Ranualle. Stressaantuisi raukka pitkästä muuttomatkasta ja menettäisi pentunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei saa lähettää Valeskaa pois! Valeska kuuluu Ranualle. Myös Valeskan mahdollinen Pentu! Nyt nopeasti vaan uutta aitausta rakentamaan! Tilaa varmasti on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä peri suomalaista kommentointia taas tähänkin uutiseen...
minun minun minun, meidän meidän meidän...
Millähän tavalla luulette ranuan nykyisten karhujen sinne päätyneet. Ei niitä ainakaan mistää suomen metsistä sinne pyydystelty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset eivät oikein ymmärrä tätä koko konseptia: nykyajan eläintarhat ja puistot ovat verkostoituneet maailmanlaajuiseen ISIS-ohjelmaan (International Species Information System), jonka tarkoituksena on turvata erityisesti maailman uhanalaisten selkärankaislajien säilyminen. Osana tätä toimintaa on eläinten vaihdot, jotta kannat saadaan pidettyä elinvoimaisina riittävän ristisiittoisuuden ansiosta. Tässäkin tapauksessa Valeskan siirrosta oli jo sovittu, ja todennäköisesti siihen liittyy jotain vaihtokauppaa. ISIS-ohjelma on erittäin arvokas erityisesti suurten kissapetojen, mutta myös esim. jääkarhun suojelussa. Lisätietoa löytyy ohjelman webbisivuilta www.isis.org. Sieltä löytyy myös muuten Ranuan tiedot osana kansainvälistä verkostoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs jos rakentaisitte sen uuden aitauksen niilllä rahoilla, joita uusi pentu tuo?! Kyllä on omituista toimintaa Ranuan eläinpuistossa. Ai niin, sehän onkin kunnan ylläpitämä yritys, tämä selittää kaiken. Ranuan eläinpuisto pitäisi yksityistää niin siellä tapahtuisi jotain kehitystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäkää Valeska! Suomessa on parhaat eläintarhaolot jääkarhuille. Ranuan eläinpuisto tarttee muutenkin uudistusta ja laajennusta kun tulee siellä joka vuosi käytyä ja se on aina sama.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerätkää pennun avulla rahat uuteen aitaukseen. Pitäisi se olla varapentu, jos käy niinkuin Knutille Saksassa. Ei sinne kannate sitä antaa, ei ne siellä bratwurstilla kauaa elä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko ei ole, kuin köyhän kuolema sanotaan jo sanaslaskussa. Olisiko pitänyt ottaa huomioon jo vähän aikaisemmin. Tuttuakin tutumpaa amatöörien puuhastelua Suomi nimisessä valtiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

321 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miljonääri opastaa köyhää:Tämä päivittäinen tapa olla rikastumatta.

Miksi sitten mljoonia pääomatuloja saavilla lopullinen veroprosentti on alle ahkeran siivojan lopullisen veroprosentin? ... Lue lisää...
Niinköhän

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.4.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image