Pohjois-Suomi

Raahen hen­ki­ri­kok­sis­ta nostettiin syytteet kahdesta murhasta, kä­rä­jä­kä­sit­te­ly toukokuun alussa

Pohjois-Suomi 16.4.2018 14:10
Kaleva

Kihlakunnansyyttäjä Emilia Mourujärvi on nostanut murhasyytteet Raahessa syksyllä 2017 tapahtuneista henkirikoksista. 

Vuonna 1975 syntynyttä raahelaista miestä syytetään kahdesta murhasta. Lisäksi häntä syytetään kahdesta raiskauksen yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, kahdesta pahoinpitelystä ja törkeästä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Tapausta käsitellään Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa toukokuun alussa.

Surmat tapahtuivat syyskuussa. Ensimmäisessä henkirikoksessa surmansa sai nuori nainen, joka löydettiin kuolleena Raahen keskustan tuntumassa olevalta tyhjältä tontilta. 

Toinen henkirikos tapahtui vain muutama päivä myöhemmin Raahen Piehingissä. Uhrina oli yli 50-vuotias nainen. Poliisi on kertonut aiemmin, että vanhempi uhri oli epäillyn tekijän äiti.

Vielä syksyllä henkirikoksia tutkittiin tappoina, mutta rikosnimikkeet koventuivat tutkinnan edetessä murhiksi. Poliisin mukaan rikosnimikkeitä kovennettiin tekojen raakuuden ja julmuuden sekä sen mahdollisen suunnitelmallisuuden vuoksi.

Muut rikosepäilyt tulivat ilmi henkirikosten tutkinnan yhteydessä. Lokakuussa poliisi kertoi, että epäilty on hiv-positiivinen. Hän oli poliisin mukaan suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä ainakin yhden ihmisen kanssa kertomatta sairaudesta. Poliisi pyysikin syksyllä, että miehen seksikumppanit ilmoittautuisivat.

Osa syytteiden rikosnimikkeitä liittyy hiv-asiaan. Epäiltyjen muiden rikosten uhrit ovat eri henkilöitä kuin henkirikosten uhrit, ja kaikki ovat naisia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

13
Jumbo-Lippo takoi viisi kunnaria KPL:n kentästä
12
Jalkapallofinaalin keskeyttäneitä aktivisteja kuulusteltu - Pussy Riot: Asianajajaa ei ole päästetty heidän luokseen
10
Kustannustehokkuutta päihdehoitoon - päihteettömyyteen ja toipumiseen tähtääviin hoitoihin on usein vaikea saada maksusitoumusta Lukijalta
10
Antibiootteja käytetään liikaa ja osa kuureista on liian pitkiä – kuurien pituuteen ei ole mitään yleistä nyrkkisääntöä
8
Trump on saapunut Helsinkiin – tviittasi lentokoneesta "Venäjän synneistä"
8
Helle jatkuu ainakin torstaihin asti – etenkin tänään ja huomenna on kuuma, Ouluun luvassa jopa 29 astetta
7
Oululaismies nosti 70 metrin syvyydestä hurjan pedon Norjassa – "Saattaa tarttua vaikka jalkaan kiinni, eikä päästä irti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

323 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ihan vaan mielenkiinnosta kysäisen että... Onko korkea verotus mielestäsi työttömien vika. Voisi luulla että työtön oir... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image