Pohjois-Suomi

Pyhäntä antoi rakennusluvan Piiparinmäen tuu­li­voi­ma­puis­tol­le

Pohjois-Suomi 11.10.2017 11:54
Kaleva

Pyhännän kunta antoi Metsähallitukselle rakennusluvan 32 tuulivoimalalle ja kahdelle sähköasemalle Pyhännän Piiparinmäelle. Tuulivoimalat ja sähköasemat sijoittuvat Piiparinmäen osayleiskaavan mukaisiin paikkoihin

Pyhännän Piiparinmäki on osa laajempaa kokonaisuutta, johon kuuluu vielä 18 tuulivoimalaa Kajaanin puolella. Kajaanin luvista on meneillään valitusprosessit. Toteutuessaan Piiparinmäen-Murtomäen tuulivoimapuisto olisi yksi Suomen suurimmista tuulivoimapuistoista.

MAINOS

Kommentoi

Suomen köyhimmät muuttotappiokunnat ovat metsähallituksen viimeinen mahdollisuus tuhota
ympäristö valtion tukemana. Onnea Pyhäntä!
Terveisiä Kuusamosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoimalasta kunta saa liki kymppitonnin kiinteistöveroa vuodessa - eli Pyhännälle yli 300 000 euron potti. Eivätkä ne mehtäkanalinnut teidän valittajien ole. Keksikää itse kuntaan verotuloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunta saa kiinteistöverotuloja joitain tuhansia euroja per tuulivoimala joka vuosi, joten 32 voimalan kokonaisuus voi lisätä kunnan verotuloja ehkä noin sadan tuhannen euron verran vuositasolla. Se on ihan hyvää lisätuloa kunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika alakanttiin arvioita. Tuulivoimalat tulevat voimalaitosveron piiriin ensi vuodesta alkaen, joten verotulo tuollaisesta puistosta on lähempänä yhtä miljoonaa euroa vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siellä viihdy metsäkanalintujen ohella muutkaan linnut vaan häipyvät muualle voimaloiden tieltä, kuten kokemuksesta tiedetään. Hankekehittäjän mukaan ihmiset kuitenkin "tuulipuistossa" voivat käydä virkistäytymässä ja voimaloiden ääntelyä passaakin käydä kuuntelemassa, kun rauhallista muutoin on metsän eläinten kadottua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä saa taas mettäkanalinnut lähtä 10km säteeltä. Saapa nähä millon ne alkaa tutkia näitten viuhtojien vaikutuksia mettäkanalintujen elämään jotka on nyt jo sukupuutonpartaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan eteläosassa.

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

Marssia voi heterokin ei siinä tarvitse olla homoseksuaali. Kuten "sifferi" sanoi "marssi on ihmisoikeustapahtuma." Lue lisää...
olio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image