Pohjois-Suomi

Poliisi tutkii met­säs­tys­ri­kos­ta Haapajärvellä – rauhoitettu metsäpeura ammuttu

Metsäpeura ammuttiin metsäautotien varrella Haapajärvellä. Arkistokuva.
Pohjois-Suomi 1.12.2017 15:10
Kaleva

Oulun poliisi sai ilmoituksen metsästysrikoksesta Haapajärvellä. Metsäautotien varrella epäiltiin ammutun metsäpeuran, joka on rauhoitettu eläin.

Poliisi tavoitti Haapajärveltä kotoisin oleva henkilön, jota epäillään metsästysrikoksesta.

Tekovälineenä käytetty ampuma-ase on takavarikoitu rikoksentekovälineenä. Poliisin mukaan on mahdollista, että ase tuomitaan valtiolle menetetyksi rikoksentekovälineenä.

Metsästysrikoksesta tulee maksettavaksi maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukainen elävän riistaeläimen ohjeellinen arvo, metsäpeuran pohdalla se on 2 600-3 900 euroa.

MAINOS

Kommentoi

Kauhea juttu elukan kaadosta.. suhteessa ihmistappoon, kohtuutonta!! Ja mistä tuommosen erottaa onko rauhoitettu vai ei?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ja jos metsästys on niin hieno harrastus ja ampuminen ei ole pääasia, niin miksi ampujat ovat tappamisen jälkeen kiilusilmäisen ja onnea tulvillaan olevan näköisenä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä joku törppö taas tuhersi torrakon kans ja saa vihan metsästäjiä kohtaan kasvamaan... Tällaiset tapaukset pistää kyllä hermot tiukille. Metsästys on oikeasti hieno harrastus, jossa ampuminen ei ole pääasia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö ainaista resurssipulaa valittavan Poliisin luopua kokonaan tällaisten rikosten tutkimisisesta, ja asian hoitaisi esim. riistanhoitoyhdistys yhdessä "eräpoliisien" kanssa. Eihän tuollaisessa salakaadossa ole mitään tutkittavaa, poliisilta turhaa ajan haaskausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä näitä nykyajan "metsästäjiä" vaivaa? Ei mitään kunnioitusta lakia tai luontoa kohtaan. Häpäisette kaikkien metsästäjien maineen ja teettä metsästyksestä lopun kun ei metsästystä tekojenne takia hyväksytä. Rangaistukset pitäisi koventaa vastaamaan nykypäivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salakaataminen on täysin eri asia kuin metsästys. Ei mitään tekemistä keskenään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos rauhoitetun peuran sijaan salakaadon kohteena olisi ollut RAUHOITETTU susi poliisi ei olisi edes aloittanut selvityksiä saati nostanut syytteitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovastihan noita susien salakaatoja on tutkittu ja tutkintojen perusteella myös hutkittu. Että mitähän nyt oikein mahdoit tarkoittaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päinvastoin sudesta ja karhusta korvaus olisi n. 8000-10000 € ja heti rikossyyte päälle, ase valtiolle ja uhkailu vankeudella, mutta jos kyseessä olisi lapsi tai nyt varusmies (katso juuri tehty päätös oikeudessa) olisi hinta minimaalinen.
Kannattaa katsoa minkä arvoiseksi on Suomessa arvioitu eläimet, niin ihmettelet suhdetta ihmisen rahallisen arvoon. Tiedot löytyy helposti Googlettamalla: Petoeläinten arvo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kirjoitus.
Mutta näillä jotka kritisoi aihettä ei ole mitään hajua oikeasta metsästyksestä ei myöskään rauhoitetuista eläimistä. Olen itsekkin katsellut juuri rauhoitettujen eläinten kohdalta korvaus ja rikos arvioita. Niin nisäkkäiden ja lintujen kohdalla.

Itse en metsästä muuten kuin kameran, kiikarin ja kaukoputkenkanssa mutta otan selvää asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nilliti nilliti. Aika paljon on tekemistä keskenään, eiköhän nuo salakaatajat useimmiten harrasta metsästystä. Ja muutakin yhteistä on: salakaatamisessa ja metsästyksessä tapetaan eläimiä, kannetaan aseita, kuljetaan metsässä.

Ainoa ero on, että salakaato on rikos, mutta aika usein se tapahtuu metsästyksen yhteydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas metsästäjät kuntoutuvat. Miten rohkeaa on ampua metsätieltä autonsa vierestä, tai jopa autosta rauhoitettua eläintä, se todella vaatii rohkeutta.
Metsästys valvotuksi ja aseet poliisilaitokselle säilöön.
Ainoastaan ampumaharrastajat saavat pitää aseita kotonaan, he ovat kuitenkin viisaampia käsittelemään aseita, kuin yksikään metsästäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo metsästäjät ovat olleet joka syksyisellä KELA:n maksamalla kuntoutumisleirillä vai tarkoititko ehkä kunnostautumista ?
Rohkeuden kanssa tuossa ei ole ollut mitään tekemistä ja jos poliisi on jo ottanut asianomaisen tekovälineen talteen niin eikös tässä olla paremmalla puolella. Käsittääkseni jokainen metsästäjä on myös ampumaharrastaja, joten kotona pidettävien aseiden kriteeri täyttynee sillä. Voishan nuo aseet viedä tietenkin poliisiasemalle talteen, laitetaan metsästyskaudelle 24/7 päivystykset asemille ja jos ei asemaa lähellä ole niin paikkakunnalle on perustettava POP-UP poliisiasema.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuommonen touhu ole ollenkaan suotavaa. Likaa meidän rehellisten metsämiesten maineen kuten ystäväni yllä osoittaa. Olen kyllä tuosta asejutusta hänen kanssaan jyrkästi eri mieltä. Tuommonen järjestelmä EI TOIMI. Ei joku esim. Ylikiimingissä asuva metsästäjä lähde aamulla hakemaan asettaan kaupungista ja kiikuta sitä takaisin illalla. Ajatus on hullumpi kuin kommunismi toimivana järjestelmänä :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tähän kommunismi liity muilta osin, kuin metsästäjien piittaamattomuus lakia kohtaan, ja siksi olisi todellakin hyvä idea, että aseet pidettäisiin poliisin suojissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, kyllä ne jotka osaa surffailla aseiden kanssa laillisesti , on ok ja lait on kunnossa. SE, mihin lait ei voikkaan puuttua on eri asia täysin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöiset teot ja metsästäjien kommentit eri foorumeilla antavat mielestäni todella negatiivisen kuvan metsästyksestä harrastavista. Anteeksi jos loukkasin joitakin, mutta tämä on mielipiteeni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et loukannut ollenkaan, totta puhut. Tuon metsäpeuran luvattoman kaadon takana on metsästyskortin lunastanut metsästäjä ja puheet joidenkin muiden tekemistä luvattomuuksista asian kohdalla on turhia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa sekä tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image