Pohjois-Suomi

Pelson vankilan tu­le­vai­suu­des­ta ­rat­kai­su syksyllä

Pelson vankilaan on luvattu saneerausrahoja useaan otteeseen. KUVA: Leinonen Jukka
Pohjois-Suomi 19.5.2017 10:12
Petri Hakkarainen

Vaalassa sijaitsevan Pelson vankilan tulevaisuudesta aiotaan tehdä lopullinen ratkaisu lokakuussa. Silloin valmistuu tarveselvitys, jonka Rikosseuraamusvirasto ja Senaatti-kiinteistöt tekee yhdessä.

Oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston ylijohtaja Arto Kujala sanoo, että kaikki vaihtoehdot ovat vielä mahdollisia.

– Pelson vankilasta tehdään tarveselvitys oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) määräyksestä. Päätämme, kuinka suljettu ja kuinka laaja vankila tarvitaan. Koska investointitarpeita on myös Oulun vankilassa, asiaa tarkastellaan näiden kahden vankilan kokonaisuutena.

Häkkänen ei halua ottaa kantaa siihen, turvaako nyt tehtävä selvitys Pelson vankilan toiminnan jatkumisen. Hallitus päätti vuonna 2008, ettei vankilaa lakkauteta. Sen jälkeen rahaa saneeraukseen ja uusien tilojen rakentamiseen on luvattu useita kertoja.

Viime lokakuussa osa vankilan tiloista jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien takia. 120-paikkaisen vankilan vankipaikkaluku jouduttiin puolittamaan. Pelsolle on luvattu väliaikainen, moduulirakenteinen 32-paikkainen vankiosasto.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kun viime vuonna tuotiin esiin Pelson vankilan sisäilma-ja muut ongelmat, ne on nyt hyvä laittaa korjaustoimiin. Monen alan työvoimaa on käytettävissä "leivättömän pöydän" katteeksi. Eikä tarvitse kuokkia suota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otappa kunnanjohtaja yhteyttä edeltäjääsi. Hän antaa sinulle neuvot ja ohjeet mitä juuri nyt pitää tehdä Pelson säilyttämiseksi . Yksin et nyt pärjää tätä taistoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä meidän suku on vuodesta 1946 osaltaan työllistänyt Pelson laitosta. Nyt kolmas sukupolvi kantamassa vastuuta tästä. Vai onko niin, että senioriekin on vielä tempaistava täystyöllisyyden turvaamiseksi. Pelso ja Sukeva suorituspaikkoina ( aikaisempi terminologia vuoteen 1975, kärsimyspaikkoina) ovat neljän tähden ansaitsevia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon on soudettu ja huovattu asian ympärillä. Siksipä lopullinen ratkaisu kuullostaa hyvältä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä kohtaa näet lopullisen ratkaisun? Tätähän on jaariteltu mediassakin jo kymmenen vuoden ajan. Siinä ajassa on esiintynyt monia "lopullisia" päätöksiä ja niin ne vaan on koko ajan muuttuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tarkoittaa sitä, että lähtölaskenta Pelson vankilan osalta on alkanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihan noinkaan. Laskenta ollut päällä jo pitkään. Ja oulun vankilaan investointi voi tarkoittaa että kun sinnekään ei sovi enempää porukkaa, eli kahden vankilan sovittaminen yhteen ei onnistu ouluun, niin tuleeko uusi isompi vankila. Ja se tietää nyk oulun vankilan loppua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli henkilökunnan kyykyttäminen jatkuu löysässä hirressä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku rotihan tässäkin veivaamisessa pitäisi olla , soutaminen ja huopaaminen saisi oikeesti loppua . Jos samoilla alueen työllisyys perusteiilla ratkaisu tehtäisiin kuin Talvivaarassa , Pelson vankila tulisi säilyttää ja remontoida , keskittää alueen vankeinhoito Pelsolle . Oulun vankila alueelle olisi kyllä tunkua kun sen siitä lopettaisi , Kakolakin lopetettiin Turun keskustasta . Vangeillehan Pelso ei koskaan mieluinen paikka ole ollut mutta jos lusii , niin väliäkö sillä millaista maisemaa kaltereiden takaa katselee . Vaala tarvitsee kipeästi joka ainoan työpaikan mitä sillä vielä suinkin on olemassa , kunta on jo Fortuminkin veivauksissa työpaikkoja tarpeettomasti menettänyt .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

62
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
56
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
39
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
27
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
24
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
22
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa länsituuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Koko maassa lukuun ottamatta Varsinais-Suomen, Lapin ja Uudenmaan maakuntia sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

-ei pääse pm:ksi moinen kieroilija, ajanut Suomen katastrofiin Soten, Aktiivimallien, työläisten työaikojen pidentämisel... Lue lisää...
ei jatkoon

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image