Pohjois-Suomi

Pelson vankilan tu­le­vai­suu­des­ta ­rat­kai­su syksyllä

Pelson vankilaan on luvattu saneerausrahoja useaan otteeseen. KUVA: Leinonen Jukka
Pohjois-Suomi 19.5.2017 10:12
Petri Hakkarainen

Vaalassa sijaitsevan Pelson vankilan tulevaisuudesta aiotaan tehdä lopullinen ratkaisu lokakuussa. Silloin valmistuu tarveselvitys, jonka Rikosseuraamusvirasto ja Senaatti-kiinteistöt tekee yhdessä.

Oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston ylijohtaja Arto Kujala sanoo, että kaikki vaihtoehdot ovat vielä mahdollisia.

– Pelson vankilasta tehdään tarveselvitys oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) määräyksestä. Päätämme, kuinka suljettu ja kuinka laaja vankila tarvitaan. Koska investointitarpeita on myös Oulun vankilassa, asiaa tarkastellaan näiden kahden vankilan kokonaisuutena.

Häkkänen ei halua ottaa kantaa siihen, turvaako nyt tehtävä selvitys Pelson vankilan toiminnan jatkumisen. Hallitus päätti vuonna 2008, ettei vankilaa lakkauteta. Sen jälkeen rahaa saneeraukseen ja uusien tilojen rakentamiseen on luvattu useita kertoja.

Viime lokakuussa osa vankilan tiloista jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien takia. 120-paikkaisen vankilan vankipaikkaluku jouduttiin puolittamaan. Pelsolle on luvattu väliaikainen, moduulirakenteinen 32-paikkainen vankiosasto.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kun viime vuonna tuotiin esiin Pelson vankilan sisäilma-ja muut ongelmat, ne on nyt hyvä laittaa korjaustoimiin. Monen alan työvoimaa on käytettävissä "leivättömän pöydän" katteeksi. Eikä tarvitse kuokkia suota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otappa kunnanjohtaja yhteyttä edeltäjääsi. Hän antaa sinulle neuvot ja ohjeet mitä juuri nyt pitää tehdä Pelson säilyttämiseksi . Yksin et nyt pärjää tätä taistoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä meidän suku on vuodesta 1946 osaltaan työllistänyt Pelson laitosta. Nyt kolmas sukupolvi kantamassa vastuuta tästä. Vai onko niin, että senioriekin on vielä tempaistava täystyöllisyyden turvaamiseksi. Pelso ja Sukeva suorituspaikkoina ( aikaisempi terminologia vuoteen 1975, kärsimyspaikkoina) ovat neljän tähden ansaitsevia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon on soudettu ja huovattu asian ympärillä. Siksipä lopullinen ratkaisu kuullostaa hyvältä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä kohtaa näet lopullisen ratkaisun? Tätähän on jaariteltu mediassakin jo kymmenen vuoden ajan. Siinä ajassa on esiintynyt monia "lopullisia" päätöksiä ja niin ne vaan on koko ajan muuttuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tarkoittaa sitä, että lähtölaskenta Pelson vankilan osalta on alkanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihan noinkaan. Laskenta ollut päällä jo pitkään. Ja oulun vankilaan investointi voi tarkoittaa että kun sinnekään ei sovi enempää porukkaa, eli kahden vankilan sovittaminen yhteen ei onnistu ouluun, niin tuleeko uusi isompi vankila. Ja se tietää nyk oulun vankilan loppua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli henkilökunnan kyykyttäminen jatkuu löysässä hirressä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku rotihan tässäkin veivaamisessa pitäisi olla , soutaminen ja huopaaminen saisi oikeesti loppua . Jos samoilla alueen työllisyys perusteiilla ratkaisu tehtäisiin kuin Talvivaarassa , Pelson vankila tulisi säilyttää ja remontoida , keskittää alueen vankeinhoito Pelsolle . Oulun vankila alueelle olisi kyllä tunkua kun sen siitä lopettaisi , Kakolakin lopetettiin Turun keskustasta . Vangeillehan Pelso ei koskaan mieluinen paikka ole ollut mutta jos lusii , niin väliäkö sillä millaista maisemaa kaltereiden takaa katselee . Vaala tarvitsee kipeästi joka ainoan työpaikan mitä sillä vielä suinkin on olemassa , kunta on jo Fortuminkin veivauksissa työpaikkoja tarpeettomasti menettänyt .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

45
Laulu raikasi, raketit paukkuivat ja soihdut savusivat – oululaisfanit juhlivat Kärppien Suomen mestaruutta läpi yön
17
Kärpät vei mestaruuden Tapparan nenän edestä – Hakametsä hiljeni oululaisjoukkueen juhliessa
16
Oulun seudulla aamupäivällä kuuluneet ja tuntuneet pamaukset aiheuttivat Hornetit - ilmavoimien mukaan äänivallia ei rikottu liian matalalla
13
Keskusta uudistaisi koulujärjestelmän – nuorille tulevaisuuskutsunnat, esikoulu ja kaksi ensimmäistä luokkaa yhdeksi kokonaisuudeksi
10
Sotesta saa ainakin pienissä oppositioryhmissä päättää itse – Kd:n edustajat voivat äänestää eri tavoin
10
Vihapuheilmoitusten määrä kasvanut – Oulun poliisin tutkintaan tullut solvaavia Facebook-kirjoituksia
9
Kärppäkapteeni Lasse Kukkonen ei ole maajoukkueen käytettävissä – ”Nyt on aika maksaa takaisin vaimolle ja tytöille”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

276 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Majava ruokaa

Montaa Beaveriä on tullut tähään ikään syötyä. Ovat nykyään ihan karvattommia....maku on silti ihana. Lue lisää...
Holmesin John

Jari ja sarjakuvat

Jari

26.4.

Naapurit

27.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image