Pohjois-Suomi

Mainos

Pauli Ylitalo valittiin Raahen Pekaksi

Tuore Pekka. Pauli Ylitalo sanoo valinnan Raahen Pekaksi olevan hänelle hieno juttu. KUVA: Timo Myllykoski
Pohjois-Suomi 3.7.2005 0:00
Timo Myllykoski
"Minä taidan olla tässä joukossa junioriketjun mies", sanoo vuoden 2005 Raahen Pekaksi lauantaina valittu Pauli Ylitalo. Raahe-seuran johtokunta valitsi 54-vuotiaan Ylitalon yksimielisesti Raahen Pekaksi ja halusi samalla tietoisesti nuorentaa kaupungin kunniakansalaisten joukkoa.

"Yleensähän tämä Pekan tai Fiian arvo on annettu sellaisille henkilöille, jotka eivät enää ole aktiivisesti työelämässä mukana", musiikin opettajana ja monipuolisesti musiikkirintamalla työskentelevä Ylitalo toteaa.

Pauli "Poksi" Ylitalo suhtautuu Pekanpäivien iltajuhlassa hänelle luovutettuun Raahen Pekan hattuun suurella kunnioituksella. Hän kokee, että kunniakansalaisen arvo velvoittaa häntä jatkamaan työskentelyä samalla tavalla kuin tähänkin asti.

"Olen monesti ylioppilasjuhlissa sanonut, että ylioppilaslakki on vaikeimmin hankittava päähine, mutta kyllä Pekan hattu taitaa olla vieläkin vaikeammin saatava."Kahden roolin
mies Kotkassa


Raahe-seuran johtokunta perustelee Pauli Ylitalon valintaa sillä, että hän on kaikkien tuntema kulttuuripersoona ja kotiseutuihminen, joka on saanut musiikkirintamalla paljon aikaan. Hän on muun muassa johtanut Raahessa kolmea kuoroa, joista Raahen Nuorisokuoroa sen perustamisesta vuodesta 1973 lähtien.

Vaikka Ylitalo tekee leipätyönsä opettajana Raahessa, tekee hän myös paljon töitä kotikaupungin ulkopuolelle muun muassa sanoittajana. Kotkan Meripäivillä hän on ollut mukana jo 15 vuotta merilaulukilpailun tuomaristossa ja tänä vuonna kymmenettä kertaa pidettävän Kymenlaakson kesäyliopiston sanoitusseminaarin vetäjänä.

Vielä toteutumattomana haaveenaan Pauli Ylitalo mainitsee laulunäytelmän kirjoittamisen.

"Se olisi teatterille kirjoitettu näytelmä, jossa olisi myös laulurooleja, ja teemana esimerkiksi Raahen vanhat ajat tervaporvareineen."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

---

Lue Kalevasta kiinnostavimmat jutut Oulusta ja kauempaa. 🗞
Tilaa nyt alk. 9,90€/kk!

---

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja kuuraisten teiden vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki jäätävän vesisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Lukija

Uusin lukijakuva

Kalastaja
Esko H

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopetetaan sotiminen

99 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kello tekee miehen

Mitkään ulkoiset ja ostetut koristeet eivät tee miestä vaan mies itse omalla käytöksellään ja olemuksellaan. Lue lisää...
Miehinenmies

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.10.

Naapurit

21.10.

Fingerpori

21.10.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image