Pohjois-Suomi

Pattijoella tehdään nyt myös tv-töitä – TuupaRecords teki pitkän sopimuksen Jope Ruonansuun tulevasta tv-sarjasta

"Säästämme kustannuksissa valtavasti, kun omat tilat valmistuvat", toteaa Reetta Turula sylissään vuoden ja kahden kuukauden ikäinen Tiitus. Jussi Isokoski iloitsee visionsa rakentumisesta. Siinä tärkeänä palikkana on Jope Ruonansuun kanssa solmittu pitkä sopimus. KUVA: Vesa Joensuu
Pohjois-Suomi 13.2.2018 19:08
Sari Jaatinen

Raahelainen tapahtumatekniikkayritys TuupaRecords palaa televisiotuotantojen pariin ja vieläpä useammalla sarjalla.

Isoin ja näkyvin tuotanto on viihteen monitoimimies Jope Ruonansuun uusi Jopet soikoon! -sarja, jonka kuvaukset alkavat kesän korvalla.

Lisäksi tuupalaiset tuottavat Ruonansuun yhtiön kanssa hoitovirheistä kertovan Tuntematon potilas -sarjan sekä Jahtikuksa-eräsarjan. Kaikki sarjat alkavat pyöriä AlfaTV:llä. Kanava on reippaasti monipuolistamassa itseään lähemmäs muita kaupallisia kanavia.

Toimitusjohtaja Jussi Isokoski näkee toiminnan laajenemisen television puolelle tukevan omaa visiotaan.

– Olen aina haaveillut, että Tuupasta tulisi joskus mediatalo. Tällä hetkellä olemme Pohjois-Suomen kolmanneksi suurin tapahtumatekniikkayritys. Se luo hyvän pohjan muille tuotannoille. Olen äärimmäisen iloinen tästä tilanteesta, Isokoski sanoo.

Tapahtumatuotanto ei voi enää juuri kasvaa Tuupan osalta. Suomen-keikkojen lisäksi töitä on Ruotsissa ja Norjassa. Yrityksellä on myös kolmen ison festivaalin äänentoisto vastuullaan.

– Jos vielä kasvatettaisiin festivaalipuolta, pitäisi astua yhteistyökumppaneiden varpaille ja sitä en halua tehdä.

On siis parasta lyödä pohjoisen voimat yhteen. TuupaRecords otti Jopet soikoon -sarjaan kumppaniksi oululaisen, kokeneen av-tuotantoyhtiö Saha Prodin, jonka kanssa jaetaan kuvaustyötä.

Jopet soikoon -sarjaa kuvataan Jopen kotipaikalla Heinolassa. Äänenkäsittely ja osa leikkauksista tehdään Raahessa.

– Jahtikuksaan on alustavasti sovittu neljä jaksoa, jotka itse juonnan ja niistä ainakin kaksi olisi tarkoitus tehdä Raahen ympäristössä. Jahtiohjelmiin vaikuttaa riistan määrä, joten katsotaan mikä on syksyllä tilanne.

Jokelankylälle Pattijoelle valmistuu TuupaRecordsin studio- ja kuvaustiloja.

Tiloja on rakennettu pieteetillä ja haettu maanläheistä tunnelmaa. Paljon on vielä tekemistä, jahka keikoilta päästään aina välillä vasaran varteen.

– Kohtahan tätä joutuu laajentamaan, Isokoski huokaisee.

Se, että TuupaRecordsin keskusyksikkö sijaitsee Jokelankylällä, on pelkästään hyvä asia. Monet musiikki- ja viihdemaailman ihmiset hakeutuvat nykyään studioihin, jotka sijaitsevat ”jossain jeerassa” mieluummin kuin suurkaupunkien ytimessä.

– Ei tarvitse säikähtää sitä, että ollaan Raahessa. Viikonloppuna kun ajoin Ruotsista keikalta, veljeni Heikki oli töissä Helsinki-Tallinna-välillä ja muita jätkiä ympäri maakuntaa, vaikka on hiljainen aika. Aika siistiä, että ollaan Raahessa.

Tuottajana Tuupassa häärii Reetta Turula, muutama vuosi sitten Tuupaan työllistynyt raahelaislähtöinen mediatuottaja. Hän ehti jo Helsingissä hankkia kokemusta tv-tuotannoista, kun pohjoinen kutsui.

– Mies sai töitä SSAB:ltä ja siinä vaiheessa ajattelin, että Tuupassa varmaan tarvittaisiin tuottajanaista, Turula kertoo.

Miehensä Jarno kytkeytyy Tuupaan vielä Reettaakin voimakkaammin: Hän oli yksi Tuupan perustajista.

Aluksi Turula työskenteli tuotantokoordinaattorina, mutta paletti alkoi pian laajentua.

Pitkä tuotanto Jopen kanssa tuli puskista ja yhtäkkiä oltiinkin tilanteessa, jossa tehdään ohjelmia muutaman vuoden päähän.

Sijainnin osalta Turula on Isokosken kanssa samaa mieltä. Nykytekniikka mahdollistaa työskentelyn mistä käsin tahansa, mutta pohjoisella on omat etunsa.

– Etelässä ajatellaan, että pohjoisessa osataan. Kun täältä päin joku tulee av-hommiin etelään, heti ajatellaan, että nyt alkaa tapahtua. Pohjoisen ihmisillä on hyvä työmoraali, Turula sanoo.

Tuntematon potilas -ohjelmaan haetaan parhaillaan potilasvahingon kohdanneita ihmisiä. Kiinnostuneet voivat olla Turulaan yhteydessä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi ja Keminmaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

"Sairastuivat ja osasivat arvostaa yhteiskunnan apua, kun omat voimat ja rahat eivät enää riittäneet. He ovat nyt vanhoj... Lue lisää...
Vähän ontuu nyt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image