Pohjois-Suomi

Pääministeri Sipilä ja useita kan­san­edus­ta­jia keskustan maa­kun­ta­vaa­lieh­dok­kaik­si Pohjois-Pohjanmaalle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lähtee ehdokkaaksi maakuntavaaleihin. KUVA: Hanne Salonen / Eduskunta
Pohjois-Suomi 16.4.2018 11:17 | Päivitetty 16.4.2018 11:29
Heikki Uusitalo

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin hallitus nimesi 111 ehdokasta lokakuun maakuntavaaleihin. Joukossa on pääministeri Juha Sipilä sekä useita kansanedustajia: Antti Rantakangas, Mirja Vehkaperä, Niilo Keränen, Tapani Tölli, Ulla Parviainen ja Juha Pylväs.

Myös esimerkiksi Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen on nimetty keskustan ehdokkaaksi.

Piirijohto vakuuttaa olevansa tällä hetkellä tyytyväinen ehdokasasetteluun.

– Meillä on ikä-, sukupuoli- ja ammattijakaumaltaan hyvin monipuolinen ehdokasjoukkue. Myös alueellisesti ehdokkaita on koko maakunnan alueelta Kuusamosta Reisjärvelle, piirin puheenjohtaja Jussi Ylitalo toteaa.

– Kun ehdokaslista on jo lähes tässä vaiheessa täysi, antaa se meille enemmän aikaa ja mahdollisuuksia vaaleihin valmistautumiseen, sanoo puolestaan toiminnanjohtaja Antti Ollikainen.

Keskustan piirihallitus täydentää loput seitsemän ehdokaspaikkaa myöhemmin.

Ensimmäiset maakuntavaalit on tarkoitus järjestää sunnuntaina 28. lokakuuta.

Maakuntahallintoon liittyvä lainsäädäntö on näillä näkymin tulossa eduskunnan hyväksymiskäsittelyyn kesäkuussa. 

Päivitetty 11.29: Lisätty Ulla Parviaisen nimi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (98)

Minun mielestäni on väärin tai suoranainen rikos, että nykyiset edeuskunta ja hallitus henkilöt asettuvat ehdolle maakuntavaaleissa. Heidän tehtävänsä on edustaa Suomen kansaa eduskunnassa eikä missään muualla. Kun sielläkin tuntuu olevan menttaliteetti että paikalla voi olla kun huvittaa, missä tahansa muussa työpaikassa ei moista touhua katseltaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistanpa tapauksen aikoinaan. Eräs kansanedustaja ei kelvannut kaupunginvaltuustoon, kun katsottiin ettei tosiasiallinen asuinpaikka ole Oulu? No hän ei ollutkaan keskustalainen? Omaa soppaansahan Sipilä pyrkii hämmentämään loppuun asti ja nostamaan luottamusmies organisaatioon kaikki "ansioituneet" piirin henkilöt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eiköhä kansanetustajilla oo tarpeeksi sarkaa arkaatianmäellä jättisivät kunta ja kaupunkipolitiika muille myös maakuntajutun ja sillee kerkejää omistautuo kansanetustajan työhö HYVIN....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti maakuntamalli ei mene läpi. Ei järjen häivää siinä, että samat päättäjät eduskunnassa ja maakunnassa. Tämä kepun malli pitää estää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Boikottiin. Ei äänestetä KUKAAN moisissa tarpeettomissa vaaleissa ja kun vaaliprosentti on alle 50% vaalien tulos on mitätön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tähän touhuun tulee saada joku tolkku. Miten tulee uusia ideoita, kun kaikki samat ovat joka paikassa ja asioita ei katsella monelta kantilta, vaan aina vanhan asenteen kautta. Todella typerä päätös esittää noin montaa kansanedustajaa maakuntavaaliin, todella typerää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä sopiva nimilista köyhien, työttömien, sairaiden, vanhusten, vammaisten, lapsiperheiden, opiskelijoiden ja muiden vähemmistöjen auttajakaartiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tosi, että Sipilä lähtee maakuntavaaliehdokkaaksi, kun on jo pääministeri. Onko näin, että pääministerin toimessa ei ole tarpeeksi tehtävää, vai onko näin, että Sipilä ennakoi jo tulevaisuutta, eikä ole enää ensi vaalikaudella hallituksessa. Moraalisesti on väärin, että ministerit, kansanedustajat, kunnan luottamushenkilöt niin vallanhimoisia, että monessa tasossa pitää olla vaikuttamassa.Tähän asiaan on tehtävä säännöt RKP:n ehdotuksen mukaan, että samat henkilöt eivät voi olla luottamushenkilöinä monella tasolla. Miksi puolueet eivät ole lähteneet siihen, että heidän vallanhimoaan kavennetaan realistiseksi sopimuksella. Eikö ole parempi, että kaikilla tasoilla hoidetaan asian maamme kannalta mahdollisimman hyvin asiat ilman oman edun tavoittelua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En aio äänestää höpö höpö vaaleissa. En ainakaan näitä eläkeiän nostajia. Jään muuten eläkkeelle alle 60 vuotiaana ja siinä ei vanhasen paukat vaikuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyviä ehdokkaita, joten odotan myös onnistuneita vaaleja Keskustan osalta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vakuutuskuorimies näyttämään minkätakia hallintarekisterilaki piti saada voimaan ennen sote-ja maakuntasoppaa. Pitää päästä ohjailemaan maakunnan rahavirtoja johonkin suuntaan mutta minne. Vakuutuskuori ja hallintarekisteri. Vain taivas on rajana mutta sehän on muutenkin tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahneudella ei näytä olevan mitään rajaa.
Pyrkyrit eivät saa hoidettua nykyisiäkään tehtäviä kunnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat ehdolla niin eduskuntaan, maakuntaan, kuntaan, lisäksi kaiken maailman hallitus- ja lautakuntapaikkoihin. Näkyvyys ja vallanhimo tärkeää, mutta asioiden kunnollinen hoito ei. Luulisi pääministerillä(kin) olevan jonkin sortin roti pysytellä postissa, jonka hoito vaatisi kunnollista paneutumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkiolaiset kepulaiset alkavat olla melko vähissä tässä sipilän johtamassa puolueessa,markkinavoimat sanelevat
pääsääntöisesti puolueen tämänhetkisen maailmankuvan ja se on sääli jos ainoa kunnon alkiokepulainen
Väyrysen Paavo ei ole mukana näissä vaaleissa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä teen laisäädäntöä, joka määrää minun tekemistäni maakunnassa, joka määrää minun tekemistäni Penkeleen kunnanvaltuustossa ja kunnanhallituksessa sekä tulevaisuudessa myös virassani kaupunginjohtajana. Tosi mainiota!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edustaja NN: Eduskunta: poissaolo, poissaolo, poissaolo.
Kunnanvaltuusto: poissaolo, poissaolo, poissaolo
Tuleva maakuntahallinto: poissaolo, poissaolo, poissaolo.

Tällaisia edustajiako me haluamme päättäjiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (98)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kehitysideoita työttömien aktivointiin

Jäin työttömäksi noin vuosi sitten. Olin muutaman kuukauden täysin työtön ja sitten sain/otin vastaan pätkätöitä ja myöh... Lue lisää...
Ihmetyttää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image