Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Ovet avattiin Ranuan jääkarhupojalle

Jääkarhun pentu tutustui ensimmäisen kerran ulkomaailmaan torstaina. Venus-emo oli eläinpuiston henkilökunnan mukaan varsin suojelevainen äiti Jääkarhun pentu tutustui ensimmäisen kerran ulkomaailmaan torstaina. Venus-emo oli eläinpuiston henkilökunnan mukaan varsin suojelevainen äiti
Risto Rasila
Pohjois-Suomi  23.2.2012 | Päivitetty 23.2.2012 | Kaleva Muuta tekstin kokoa -+
Ranuan eläinpuistossa 18. marraskuuta syntynyt jääkarhunpentu pääsi torstaina nuuskimaan ulkoilmaa. Pesäluolan ovi avattiin jääkarhuemo Venukselle ja sen pienelle poikaselle kello 11. Tunti ja 20 minuuttia luukun avaamisen jälkeen pentu tuli varovaisesti ensimmäisen kerran ulos pesästään.

Venus aukaisi tien vapauteen lumivallin takana olleesta pesäkolosta. Emo kävi ensin useampaan otteeseen ulkona tunnustelemassa tilannetta. Pienokainen tyytyi aluksi vain vilkaisemaan pikaisesti ulos suuaukosta.

Varovaisuus johtui osin siltä, että Venuksen ja pennun viereisessä aitauksessa on Venuksen sisko Vanessa ja pennun isä Manasse. Kaksikko on laitettu samaan aitaukseen, sillä Ranualla haluttaisiin mielellään lisää jääkarhupienokaisia.

Eläintenhoitajien mukaan Venuksen suojeleva ote on hyvä merkki, sillä se kertoo, että se välittää pennusta.

Ensimmäisen Ranualla elossa selvinneen jääkarhupoikasen matkaa maailmaan on seuraamassa kolmisenkymmentä tiedotusvälineiden edustajaa.

Pentu tarkastetaan vasta ulkoilujen jälkeen

Venus on hoitanut pentuaan kolme kuukautta sisätiloissa ja alkoi jo jokin aika sitten kopistelemaan pesän ulkoluukkua mielien ulos. Koska emoa ei ole haluttu hermostuttaa, on pennun tarkastus siirretty tapahtuvaksi ensimmäisten ulkoilujen jälkeen.

Luonnossa jääkarhuemo hoitaa pentujaan yleensä lumeen kaivamassaan pesäluolassa maalis-huhtikuulle. Tuolloin 3-4 kuukauden ikäinen pentu on jo riittävän iso pystyäkseen seuraamaan emoaan jäälakeudella tämän saalistaessa hylkeitä. Niin luonnossa, kuin eläintarhaoloissakin vain puolikiloisena syntyvä pentu saattaa jopa 20-kertaistaa painonsa pesässäoloaikana emon rasvaisen maidon turvin.

Toistaiseksi nimetön poikanen painaa jo yli kuusi kiloa.

Virallinen nimi vasta syyskuussa

Pienokaiselle on saanut ehdottaa nimeä muun muassa Kaleva.fi:ssä. Virallinen nimi annetaan kuitenkin vasta syyskuun kolmas päivä. Ennen nimenantoa Ranualla halutaan tarkkailla muun muassa pennun luonnetta ja kasvamista.

Nimenantoa varten muodostetaan raati, joka pohtii sopivaa nimeä. Nimeä voi ehdottaa myös Ranuan nettisivuilla sekä kirjallisesti Ranuan eläinpuistoissa vieraillessaan.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

4/4 kommenttia

Nimimerkki
23.2.2012 20:27

Ihanaa, uusintareissu ens kesänä Ranualle.


The Beard
23.2.2012 18:43

Ilmiselvästi,laughing bear.


JePa
23.2.2012 18:08

Kiva näköinen karvapallero!


AS
23.2.2012 16:16

Ei muuta kuin vapauteen, Finnairin lento Y346 Etelänavalle.


Mainos
Mainos
Galleriat »|Pohjois-Suomi

Galleriat

Mainos
Uusimmat » | Pohjois-Suomi Down Up
Mainos
stats-image
Takaisin ylös