Pohjois-Suomi

Oikeus: Levin hissiyhtiön toi­mi­tus­joh­ta­jaa vastaan nostettu syyte tutkitaan

Pohjois-Suomi 2.3.2018 10:53
Kaleva

Lapin käräjäoikeuden mukaan syyttäjällä oli syyteoikeus Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaarta koskevassa asiassa luottamusaseman väärinkäytöstä.

Syytteessä on kyse syksyllä 2013 Levillä tehdyistä hissihankintojen tarjouskilpailusta. Palosaaren väitetään luovuttaneen toiselle hissivalmistajalle tietoja kilpailevasta tarjouksesta ja salanneen tietoja hissiyhtiön hallituksen kokouksessa. 

Palosaari vaati, että viime joulukuussa nostettu syyte jätetään tutkimatta, koska asianomistaja ei ole ilmoittanut rikosta syytteeseen pantavaksi eikä yleinen etu vaadi syytteen nostamista.

Luottamusaseman väärinkäyttö on asianomistajarikos. Se tarkoittaa sitä, että syyte voidaan nostaa vain asianomistajan ilmoituksen perusteella, ellei erittäin tärkeä yleinen etu vaadi syytteiden nostamista. 

Levin tapauksessa asianomistaja on Levi Ski Resort Oy, jonka uusi hallitus perui edellisen hallituksen tekemän tutkintapyynnön pian sen tekemisen jälkeen alkuvuodesta 2014.

Syyttäjä kuitenkin palautti asian myöhemmin uudelleen poliisin tutkintaan. Syyttäjän mukaan Palosaareen kohdistuneista rikosilmoituksista alkoi tapahtumien sarja, joka johti Kittilän kuntapäättäjien toimintaa koskevaan laajaan ja merkittävään rikosasiaan.

Oikeus oli syyttäjän kanssa samaa mieltä. Oikeuden mukaan kyseessä on sen kaltainen laajaa yhteiskunnallista huomiota herättänyt ja osin toisiinsa liittyvä asiakokonaisuus, että erittäin tärkeän yleisen edun on katsottava edellyttävän syytteen nostamista myös tapahtumat käynnistäneestä Palosaaren menettelystä. Näin ollen syyte tutkitaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tutkikaapa Levin ja Kittilän asiat tarkoin. Siellä nimittäin on ihan omat säännöt ja toimintatavat niin pienille kuin isoille asioille. Piirit on pienen pikkuruiset ja sen lähimmäisen etua ajetaan vaikka mikä olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä, kuule naurata. Se on ihan sama se, onko Rinne osallistunut asiaan mitenkään, hänen toimiaan ei tulla tutkimaan ikinä. Ja jäljet on todella hyvin peitetty - ja pari avainhenkilöä on jo muilla mailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

106
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
41
Oulun joukkoliikenne ei toimi keskustan ulkopuolella Lukijalta
29
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
26
SAK:n hallitus koolle harkitsemaan vastatoimia hallituksen aikeille – tähtäimessä erityisesti perusteettomat määräaikaisuudet
22
Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa Oulussa ja Kalajoella – alaikäisiä käyttäjiä kiinni
17
Motocrosspyörän kuljettaja kaahasi moottoripyöräpoliisilta karkuun Kalajoella – poliisi kaipaa vihjeitä
16
Pitkään eduskunnassa ollut Erkki Pulliainen pohtii yhä ydinvoimarakentamista ja kaivostoiminnan vaikutuksia luontoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

220 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Hataratpa sinun tiedot on, sillä on suuri osa työttömistä ei saa Kelan/sossun kautta mitään korvausta leikkatuista päivä... Lue lisää...
Ei ihan pikku juttu.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image