Pohjois-Suomi

Mainos

Nelostiellä raju hirvikolari Pulkkilan ja Kärsämäen välisellä tieosuudella - kaksi loukkaantui, autoa piti purkaa

KUVA: Heikki Uusitalo
Pohjois-Suomi 1.12.2017 22:05
Kaleva

Kaksi henkilöautolla liikkeellä ollutta ihmistä loukkaantui hirvikolarissa Nelostiellä perjantaina illansuussa, kertoo pelastuslaitos.

Kolari tapahtui kello 17.45 aikaan noin 12 kilometriä Pulkkilasta Kärsämäen suuntaan. Onnettomuuden vuoksi liikenne rajattiin yhdelle kaistalle kello 20 saakka.

Pelastuslaitoksen mukaan autossa olleet eivät jääneet puristuksiin, mutta pelastajat joutuivat kuitenkin purkamaan auton rakenteita saadakseen heidät siirrettyä pois romuttuneesta autosta ilman lisävahinkoja.

Pelastuslaitos ohjasi liikennettä sen aikaa, että romuttunut auto ja kuollut hirvi saatiin siirrettyä pois ajoradalta.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Metsästäjille vetoomus,pitäkää 5vuotta taukoa hirvenpyynnistä kun teidän arvostus on näin heikkoa.Kuka hoitaa sillä välin hirvenpyynnin?poliisitko vai varusmiehetkö?Ois mielenkiintoista seurata mikä taho sitten hoitaisi hirvenpyynnin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kirjoitetaan ihan oikein 4.s tiestä.ajelin heinäkuun alussa viitasaaren suunnalta haapajärvelle päin.niin on aivan viidakon meininkiä meni tiellä.ei oo ihme jos kolareita siellä sattuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hirvikantaa pitää vähentää" jne. vaaditaan. Näin on tehty ja toimittu.
Itse vaatisin lopettamaan teiden suolauksen. Mikä niitä metsän eläimiä sinne tielle oikein vetää?
Toiseksi jokaisen kuljettajan tulisi katsoa peiliin. Noudatanko ajonopeuksia, huomioinko vallitsevat olosuhteet ja sen että ajoneuvo tulee saada pysäytettyä tarvittaessa lyhyellä välimatkalla, onko ajoneuvoni ajokuntoinen jne.
Taitaa vaan olla että mm. nelostiellä liikenne on kuin maailmanlopun edellä - karmeita ohituksia, ylinopeuksia, piittaamattomuutta muista tiellä liikkujista jne.
Tapahtunut hirvikolari valitettava mutta siitä voisi ottaa opiksi. Myös Bemari ja Audi kuskit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajan tosi paljon henkilöautolla nelostiellä välillä Jyväskylä - Kemi. Olen oppinu jonkin verran tietämään, missä kohdin hirviä suunnilleen on, joten hidastan vauhtia.. Arvaa vaan, mitä tapahtuu? Ei mene montakaan minuuttia ennenkuin joku on "persuuksessa" kiinni ja lähtee ohittaan säällä kuin säällä välittämättä/ tietämättä edessä olevasta mäestä tai mutkasta.. Siinä on sydän syrjällään ja kaikki hermot kireällä pelosta, selviänkö tältäkin työmatkalta hengissä. Ja, kyllä: noudatan kaikkia antamiasi ohjeita, mutta vauhtia ei satasen rajoitusalueilla voi laskea 60:een muulloin kuin sakeassa sumussa tms:ssa. Ja, kyllä: olen "Audi-nainen".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tällaiset hirvikolarit ovat varsin yksitahoisia ja yksiselitteisiä tapahtumia. Ylisuureksi paisutetun hirvikannan aikana tällaisiin pimeään aikaan tapahtuviin hirvien tienylityksiin on lähes mahdotonta autoilijan varautua. Parhaiten hirvikolareilta vältytään kattavilla tiealueiden aitaamisilla ja hirvikannan tehokkaalla supistamisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse pyrin varautumaan juuri pimeän aikaan syksyisin siihen että hirvet liikenteessä. Sovitan ajonopeuteni vallitseviin nopeuksiin sekä huomioin varoitusliikennemerkit. Mutta jos ajat 80 km / h alueella 80 km / h (HUOM! nopeusmittarin virhe huomioitu) niin jopa rekkaliikenne pyrkii ajamaan ohi.
Pahin tieliikenteen ongelma on ylisuureksi paisutettu autokanta kuljettajineen. Parhaiten hirvikolareilta ja kolareilta vältyttäisiin kattavalla tieliikennevalvonnalla ja ajokorttikannan tehokkaalla supistamisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin EI OLE nimenomaan tehty!!Täälläkin "tarhausseura" kehotti hakemaan lupia "maltillisesti",jotta hirvet leviäisivät joka paikkaan,eli tuhot ja kolarit kaikkialle!!!! No sitten,kun riistakeskus myöntikin enemmän,jätettiin näiden hirviuskovaisten päätöksellä tuhoeläimiä "pankkiin" tekemään tuhoja toisten metsiin ja aiheuttamaan kolareita!!Autoilijoita on turha syyttää näistä kolareita,sillä syylliset tietää KAIKKI!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirvikantaa pitää vähentää reilusti, eli kanta tuonne 25 tuhanteen yksilöön. Vahingot vähenevät ihan varmasti eikä maksa yhteiskunnalle oikeastaan yhtään mitään. Loput hirvet on helppo karkottaa aidoilla ja metsästyksellä asutuksen ulkopuolelle syviin metsiin pois valtateiden varsilta ja taajamista. Siellä niitä on niin isojen kuin pienempienkin herrojen hyvä metsästellä, paistaa makkaraa nuotiolla ja huudella Kalevalan säkeistöjä erämaan yöhön konjakin voimaannuttamana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä täysin! Tuon toisten kasvattaman lihan järjestäminen jokaiselle "erämiehelle" maksaa liian monta ihmishenkeä ja tuhoaa kaksi Suomen peruselinkeinoa,eli maa-ja metsätalouden!Valta pois näiltä riisto- ja tarhausseuroilta,joita ei miuden omaisuus ja elämä kiinnosta,pääasia,kunhan koira pärjää haukkukisoissa ja hirviä riittää!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedoksi vaan että yksinään metsästysseura ei päätä mitä saa pyytää vaan pyyntiluvat tulee muualta taholta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä kehtaa! Mikä sitten on "pankkihirvi"? Se on myönnetty lupa,jonka te jätätte käyttämättä,koska haluatte varmistaa "saaliin" ja tuhot sekä kolarit seuraavallekkin vuodelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirvikolareita vaan sattuu vaikka on taas kantaa vähennetty syksyn mittaan metsästämällä.
Jos ei olisi metsästäjiä kanta räjähtäis hetkessä valtavaksi ja tämmöiset kolarit olisi joka päiväistä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

64
Niinistöä haastettiin rajusti MTV:n tentissä – vältteli epäselviä vastauksia
54
Kolme Kärppäpelaajaa olympiajoukkueeseen, Kukkonen neljänsiin kisoihinsa
51
Kylmä on myrkkyä akillesjänteille - tennareiden ja nilkkasukkien käyttö ympäri vuoden on lisännyt oireilua
43
Iissä Postin jakeluautot välittävät jo kuvaa tien päältä – Destia tutkii keinoja digitalisoida maanteiden hoitourakoita
42
Uhka taas ilmassa: Sähköyhtiö Loisteen mukaan sähkölinjat eivät kestä kuuran painoa, jopa 5 000 voi jäädä sähköttä tällä viikolla
42
Cheek esiintyy Qstockissa vielä kerran – "Tulossa näyttävä ja tunteikas show"
31
Puolustusministeri Jussi Niinistö: Viranomaisilla oltava keinot estää soluttautuminen kriittisten kohteiden lähelle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin itäosassa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Voi voi Sipilä

tullessaan, että hän eroaa, jos homma ei toimi. Sipilällä on mennyt homma lukemattoman monta kertaa pieleen eron edestä.... Lue lisää...
Sipilä lupasi päämin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image