Pohjois-Suomi

Mainos

Metsähallitus varoittaa: Reitiltä poikkeaminen ja sade lisäävät riskejä Julma-Ölkyn reitillä

Hossan kansallispuiston on suosittu retkeilykohde. KUVA: Juha Neuvonen / Arkisto
Pohjois-Suomi 12.9.2017 23:47
Kaleva

Kuusamossa Julma-Ölkyn kanjonijärven rannalla sattui tiistaina onnettomuus, jossa nainen putosi kalliolta noin seitsemän metrin matkan.

Metsähallitus kertoo tiedotteessa, että retkeilijä oli poikennut viralliselta retkeilyreitiltä ja päätynyt niin lähelle kallion reunaa, että hän oli jostain syystä pudonnut.

Hossan kansallispuiston Julma-Ölkyn reitti on luokiteltu vaativaksi. Metsähallitus kehottaakin retkeilijöitä pysymään merkityllä reitillä.

– Myös sadesää lisää aina onnettomuusriskiä, lisää Kuusamon pelastuslaitoksen esimies Mika Jauhiainen.

Nainen oli retkeilemässä puolisonsa kanssa. Lähistöllä oli myös Metsähallituksen henkilöstöä sekä muita retkeilijöitä, jotka kuulivat avunhuudot ja riensivät apuun. Retkeilijöiden joukossa oli myös sairaanhoitajia.

Paikallinen yrittäjä lainasi venettä pelastushenkilöstölle, jotta pääsy vaikeakulkuiselle onnettomuuspaikalle nopeutui.  Pelastajat joutuivat kiipeämään noin 40 metrin matkan rinnettä päästäkseen uhrin luokse.

Nainen nostettiin rinteestä suoraan rajavartioston helikopteriin ja kuljetettiin hoidettavaksi Ouluun. Onnettomuuspaikalla hänellä ei havaittu vakavia vammoja.

Metsähallituksen Luontopalvelut sanoo tiedotteessa aikovansa tapauksen vuoksi tiivistää yhteistyötä Kuusamon pelastuslaitoksen kanssa riskien pienentämiseksi.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ainakin pari kuukautta sitten ''merkitty reitti'' oli pelkkä polku, josta poikkeamiselta ei varoitettu mitenkään. Päinvastoin jyrkänteiden reunoille johti pienempiä polkuja, jotka houkuttelivat kurkaamaan reunoilta alas. Totesin jo tuolloin emännälleni, että on niin vaarallisen oloisia paikkoja, että en ainakaan lapsia sinne veisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaavilla poluilla, kuten pienellä karhunkieroksella, irti olevat koirat on aiheuttannu säikähdyksiä. Yhdesti näin, kun joku otti kuvaa rotkon reunalla ja rotikka julksi jalkoihin. Hyvä ettei kuvaaja kaatunu. Kohta sitten koiraa vihellettiin pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansallispuistoissa koirien tulisi aina olla kytkettyinä eikä antaa juosta vapaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Kuoston ja Kaaressalon hakkuut voivat aiheuttaa riskejä. Jäätilanne voi olla esimerksi aika huono, jos talvi tulee aikaisin. Hah!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Tämä on hyvä uutinen kaikille muille kuin SDP:lle ja vassareille. Heidän suosionsa perustuu täysin politikointiin ja asi... Lue lisää...
Hyvä Juha!

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image