Pohjois-Suomi

Maakotka nappasi jäniksen tieltä aivan lukijan auton edestä Pudasjärvellä

Maakotka otti saaliikseen jäniksen auton edestä Pudasjärvellä. KUVA: Kimmo V / Lukijan kuva
Pohjois-Suomi 12.2.2018 15:37
Kaleva

Autolla liikkeellä oululainen Kimmo Väänänen ehti juuri jarruttaa, kun maakotka iski kyntensä tielle juosseeseen jänikseen Pudasjärvellä.

Väänänen sai otettua kuvan tapauksesta, joka sattui sunnuntaina iltapäivällä Puolangantiellä Jaurakkajärveltä kymmenen kilometriä Puolangalle päin. 

Ison kotkan laskeutuminen yllätti.

– Kyllä siinä ensin ihmetteli, mitä oikein tapahtuu. Jäniksellä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Vaikka kotkan taakka näytti raskaalta, se lähti nousuun saaliin kanssa.

Kotka oli liihotellut vähän aikaa auton edessä jänis kynsissään, sitten se oli laskeutunut puuhun eväälle. Väänänen jatkoi autolla matkaa.

– Vaikka olen nähnyt maakotkia eräreissuilla aikaisemminkin, ei kotkan saalistusta näin läheltä ole päässyt ennen seuraamaan. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (83)

Hieno kuva! Tuo tähti tuota valkoista tienpintaa kohti suorastaan häikäisee. Onnittelut !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomonen on vaarallinen pikkuvauvoille ja taaperollekin, joten vanhemmat olkaapa tarkkana varsinkin Pudasjärvellä. Minne se nyt apajilta
kauas lentäisi ja kun nälkä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosia sitten Torniossa kotka alkoi kaarella pihalla leikkineen pienikokoisen 2-vuotiaan pään päällä pää alaspäin kääntyneenä. Lintu oli jo matalalla kun ehdin huutaa lapsen lähellä olleen vaimoni ottamaan lapsen kiinni. Kotka liiteli heti pois. Kotkan syöksy lapsen kimppuun oli lähellä. Ruokaansa saalisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulin noita höpötyksiä ja valheita jo lähes 60 vuotta sitten ja vielä ne näköjään elävät. Jänis painaa keskimäärin kolme kiloa ja pihalla leikkivä terve lapsi kymmenen kiloa ja pienikin lapsi vähintään 8-9 kg. Maakotka ei ole IKINÄ missään käynyt lapsen kimppuun EI SIIS IKINÄ. Tuolloin 60 vuotta sitten levitettiin tarinaa, että kotka oli vienyt Norjassa nelivuotiaan lapsen pesäänsä, josta lapsi oli kiivennyt sitten omin nokkineen alas ja palannut kotiinsa. Kyllä vain ihan uskottavaa joka ainoa osa tuossa sepityksessä.

Kaverini väitti kerran, että kanahaukka olisi jahdannut hänen jänistä ajavaa koiraansa saalismielessä. Aivan päättömiä ja lapsellisia uskomuksia näköjään vieläkin levittelevät aikuiset miehet kuin pahimmat kylien väkäleukaiset juoruämmät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekö on sitten eri, jos poro teurastetaan teurastamolla. Vapaana poro on luonnossa ja sillä ei linee väliä missä se tapetaan, vai eikö se enää olekkaan luonnnon elukka kun se teurastamolla tapetaan ja ei sielläkään huvikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aito tilanne, elävä saalis, ei haaskalla. Hieno todellakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hieno on kuva sitä ei käy kiistäminen oikea luontokuvaajan unelma,ei muuta kuin raameihin kotosalla kelpaa ihastella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on mulle ollu syy olla käyttämättä mitään porotuotteita tai syömättä poron lihaa. Niin kauan kuin petoviha kytee, boikotti pitää ja toivottavasti leviää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siitäkään hirveänä puhuta, kuinka paljon huijaavat poro hommissa, ei tietenkään kaikki. Mutta lukekaa ! Onhan noita siirrelty tahallaa petojen ulottuville tai tykin ruuaksi. Kaikista naurettavin juttu oli, kun eivät halua norjasta suomeen sähkölinjoja kun porot pelkää :D siis oikeasti miten ne porot eivät pelkää töötti pohjassa 100kmh tulevaa autoa, joka välkyttää vielä valoja kaupan päälle. Itse pohjoisesta, mutta kyllä jollain poro porukoilla on hyvin jutuissa lapin lisää ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Takamaiden logiikan mukaan nyt täytyy heti ensi töiksi tappaa seutukunnan joka ainut kotka ja haukka, ettei vain mitään näin suuria aineellisia menetyksiä, se 1 jänis, pääsisi enää koskaan tapahtumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti poronvasat maistuu kotkalle myöhemmin keväällä! Porokolarin riski vähenee kun porotkin vähenee-mieluummin jo vasoina.Ps.Tiukka valvonta päälle että kotkat saa elää eikä niitä ammuta ja tapeta pesiinsä.Poromiehiltä aseet pois m- kelkan päältä kuten muillakaan ei sitä saa olla asetta moottorikelkassa kuin erityisluvalla ja osina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläimet ja luonto on tarkoitettu ihmisen tarpeisiin. Syötäväksi ja hyödynnettäväksi. Kylläkin luontoa kunnioittaen ja vaalien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan vain vinkkinä ettei maakotkien havaintopaikkoja kannata julkisesti kertoa. Ei ainakaan Pudasjärvellä. Mutta toivottavasti kotka saa jatkaa eloaan rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtumapaikka ei taida olla Pudasjärvellä vaan Puolangan Askankylässä eli 10 km Jaurakkajärveltä Puolangan suuntaan. Ja paikka on tunnistettavissa lähelle Joukokyläntioen risteystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (83)

Uutisvirta

51
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
34
Poliisin valvontakamera on räpsynyt ahkerasti Pohjantiellä, ensimmäisen viikon aikana kuvia on tullut yli 1900
22
Pääsy laittomiin nettikasinoihin saatetaan estää — Suomalaiset pelaavat kiellettyjä rahapelejä 170 miljoonalla vuosittain
18
Kokoomuksen Susanna Koski aikoo äänestää sotea vastaan – ryhmänjohtaja Jokinen: "Hän ei ole täyden tiedon varassa"
15
Pöllyävä hiekka häiritsee asukkaita Patelassa – "Naapuri joutui ulkoiluttamaan koiraansa hengityssuoja suullaan"
13
Oulussa kokoontuva RKP haluaa paikan keskemmältä istuntosalia – "Meidän paikka ei ole oikealla reunalla, vaan lähempänä keskustaa"
9
Tiina Elovaara perustaa ryhmän eduskuntaan: "Puoluerajat ylittävää keskustelua on hyvin vähän"

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin Lapin kuntiin: Muonio, Kittilä ja Sodankylä. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

110 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image