Pohjois-Suomi

Lions-järjestö haastaa puistojen siivoukseen Oulussa, Kainuussa ja Siikalatvalla

Pohjois-Suomi 20.4.2017 8:51
Kaleva

Lions-järjestö kannustaa Oulun, Kainuun ja Siikalatvan väkeä siivoustalkoisiin 9. toukokuuta. 

Leijonat haastaa mukaan Nyt siivotaan -päivään järjestöjä, kouluja ja päiväkoteja.

Siivottava alue voi olla vaikkapa koulun, päiväkodin tai lähikaupan ympäristö, lähipuisto tai muu yleinen alue.

Siivoajia varten paikalle tuodaan tarvittavat roskasäkit, hanskat ja roska-astiat. Esimerkiksi Oulussa kaupunki on sitoutunut toimittamaan kerätyt jätteet kaatopaikalle.

Tapahtumasta aiotaan tehdä jokavuotinen.

MAINOS

Kommentoi

Lionsit onkin kuuluisia siitä, että he lahjoittelevat toisilta kerättyjä rahoja ja järjestävät kampanjoita, missä toiset tekevät jotakin hyvää. Omistaan he eivät mitään anna eivätkä tee mitään lukuunottamatta tuota järjestelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On harmi kun et tiedä lionssien toiminasta se näkyy kun noin kirjoitat. Tutustu aiheeseen ja kerro sitten mitä näet. Tule katsomaan ketkä siellä siivoa kanssa. Muutenkin tutustu niiden toimintaan, niin huomaat miten paljon ne tekee hyvää ja monella tapaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siellä puistoissa ja kauppojen ympäristöissä on sellaista tavaraa kortsuista ja huumeneuloista lähtien, että enpä päästäisi lapsia siivoamaan. Ottakaa vanhemmat aktiivisesti kantaa tällaisiin kampanjoihin! Koulussa tai päiväkodissa siisteydestä huolehtiminen on varmaankin jo nyt päivittäistä rutiinia ja se riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja minkä ihmeen takia? Eiköhän se siivoaminen kuulu niille,jotka ne roskat nakkelee luontoon?

Suomessa voitaisiin ottaa käyttöön kovemmat keinot roskittaimiseen. Nakkaat roskan maahan ja jäät kiinni, rangaistuksena viikon verran roskien noukkimista julkiselta paikalta tai pakkopuuta torilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tälläinen olisi kyllä hyvä järjestää joka vuosi ja joka puolella Oulua. Toisekseen mitä voisi tehdä olisi kukkia/ kasveja istuttaa istutuslaatikoihin sekä ympäri Oulua voisi puistoihin ym. istuttaa hyötykasveja eikä koristekasveja. Hieno olisi myös omenapuutarha ja hyötykasvipuutarha, missä kaikki olisi syötäviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma. Joissakin kouluissa on myös omat kevätsiivouspäivät, jolloin koulun ympäristön alueet siivotaan. Tämä on samalla hyvää kasvatusta, kun lapset näkevät ettei roskat häviä itsestään luonnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image