Pohjois-Suomi

Lasten lukemista edistävän Lukuklaani-hankeen palkinnot jaettiin kou­lu­kir­jas­toil­le – palkinnosta tukea Pohjois-Ritaharjun koulun omalle kirjastolle

Pohjois-Suomi 14.2.2018 17:40
Kaleva

Lukuklaani-hankkeen koulukirjastojen kehittämiskilpailussa palkittiin 33 Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueen koulukirjastoa.

Yksi palkituista on oululainen Pohjois-Ritaharjun koulu. Koulun hakemuksessa kerrottiin koulun tarvitsevan oman kirjastonsa, sillä Ritaharjun pääkoulun kirjasto on liian kaukana palvellakseen Pohjois-Ritaharjun oppilaiden päivittäistä lukuharrastusta. 

- Tarvitsemme todella oman kirjastopisteen. Pääkoululla ollessamme oppilaat tottuivat käyttämään kirjastoa lähes päivittäin, mikä ei enää ole mahdollista kuin kerran, pari kuussa, koulun opettaja Eveliina Haataja kertoo. Lukuklaani-hankkeen palkinnolla koulu aikoo tukea oppilaidensa lukutaidon kehittymistä.

Palkittuihin kouluihin kuului myös Liminkaan syksyllä avattava Ojanperän koulu, sekä Ylikylän koulu Kempeleessä.

Lukuklaani-hanke lahjoitti yhteensä 602 000 euroa ala- ja yhtenäiskoulujen koulukirjastoille. Pääpalkinnon, 20 000 euroa, voitti Vantaan Kaivokselan koulu ja toisen sijan palkinto meni Etäkoulu Kulkurille. Tekijänoikeusjärjestö Kopioston ja Suomen kulttuurirahaston hankkeessa palkittiin 281 koulua.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image