Pohjois-Suomi

Kiinalaisten sijoittajien hotelli har­ja­kor­keu­des­sa Rovaniemellä – 4,5 miljoonan euron investointi

Pohjois-Suomi 2.6.2017 15:20
Kaleva

Joulupukin Pajakylän ytimessä sijaitseva kiinalaisten sijoittajien majoitusinvestointi on edennyt harjakorkeuteen aikataulun mukaisesti.

Hotelli NOVA Skylandin ensimmäinen vaihe käsittää päärakennuksen vastaanotto- ja ravintolatiloineen sekä seitsemän puurakenteista paritaloa. Sen on määrä valmistua lokakuun aikana.

Skandinaaviseen tyyliin ja palveluun panostavan hotellin liiketoiminnasta vastaa Rovaniemelle viime vuonna perustettu Nova Roi Oy, jonka osakkaina on joukko merkittäviä hotelli- ja majoitusalan sijoittajia Kiinasta.

– Kysyntä hotelliamme kohtaan on ollut vilkasta, vaikka myynti on vasta käynnistymässä. Emme aio erikoistua vain Aasian markkinoihin, vaan palvelemme koko Rovaniemen kasvavaa, maksukykyistä matkailijavirtaa, kertoo Nova Roi Oy:n varatoimitusjohtaja Tian Zhang.  Hän on asunut Suomessa jo 15 vuotta ja vetänyt 10 vuotta omaa matkailu- ja konsulttitoimistoaan Rovaniemellä.

Kiinalaisten sijoittajien mittava hanke

Napapiirille nyt valmistuva majoituskohde NOVA Skyland on kiinalaisten sijoittajien ensimmäinen mittavampi  majoitusinvestointi Rovaniemellä, tiettävästi myös Lapissa ja Suomessa. 

Useammassa vaiheessa rakennettava hotellikokonaisuus sijoittuu Joulupukin Pajakylään, Snowman World Lumiukkomaailman taakse. Tulevan talvisesongin alkuun valmistuvaan, noin 4,5 miljoonan euron ja 76 vuodepaikan kokonaisuuteen sisältyy päärakennus ja sen 144-paikkainen ravintola.

Yhteensä valmistuu seitsemän paritaloa sekä 14 huoneistoa omine saunoineen, takkoineen, pienkeittiöineen ja terasseineen.  Huoneistoista pienin on 30-neliöinen, suurin noin 60-neliöinen. Erikoisuus on huonekorkeus, joka on kaikissa lomahuoneistossa  noin 6-8 metriä.

Hotelli NOVA Skyland kaikki urakoitsijat ja aliurakoitsijat ovat Pohjois-Suomesta. 

Hotellinjohtajan tehtävään on jo nimitetty rovaniemeläinen alan pitkän linjan ammattilainen Jaana Laaksonen, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa Cityhotellin toimitusjohtajana ja Sokos Hotel Vaakunan hotellinjohtajana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kun tätä työtä ei voitu viedä Kiinaan, Kiina tuli tänne. Missä me suomalaiset oikein saamme elantomme tienata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ovat kunnon taloja eikä igluja. Minusta tuntuu, että iglujen rakentaminen Lappiin kylmentää Lapin kesäsäänkin. Igluthan ovat eskimojen asumuksia arktisella napa-alueella. Lapissa eletään kuin napa-alueilla: höpötetään alkuperäiskansoista ja rakennetaan igluja. Meneehän siinä sääasiat sekaisin myös luonnon Sääherralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt alkoi lappilaisilta raha ja työ karkaamaan Kiinaan/kiinalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinalaisia yrittäjiä on ympäri maailmaa pilvin pimein. Onkin ollut odotettavissa että milloin tulevat myös Suomeen suuremmalla volyymilla. He ovat ahkeraa ja tunnollista väkeä ja vähään tyytyväisiä. Palvelualttius on aivan toisella tasolla kuin Suomessa on totuttu. Heidän kanssa kilpaileminen tulee olemaan haastavaa kuten se on jo muualla maailmassa nähty. Hyvää työvoimaa heillä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin kuntiin: Kuusamo, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä Taivalkosken ja Pudasjärven kunnissa, Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

190 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Vaikuttaa siltä, että kävit hakemassa lukuja tilastokeskuksen tms. sivuilta ja tuuppasit ne kommenttikenttään ymmärtämät... Lue lisää...
oho

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image