Pohjois-Suomi

Kemin Lumilinnaan tulee ym­pä­ri­vuo­ti­nen jääravintola - Lapin matkailuun odotetaan taas ennätystalvea

Yu Ming-Chieh ja Huang Zi-Chang tutustuivat Kemin Lumilinnaan häämatkallaan tammikuussa. Aasialaisten turistien määrä on Lapissa vahvassa kasvussa. KUVA: Nina Susi
Pohjois-Suomi 2.10.2017 5:00
Henripekka Kallio

Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara ry:n ennusteen mukaan alan yritysten majoitusliikevaihto kasvaa loppuvuonna noin kymmenen prosenttia viime vuodesta, eli lähes alkuvuoden tahtia.

Lapissa tällainen kasvutahti tarkoittaisi, että marraskuun alusta huhtikuun loppuun ulottuvan talvisesongin aikana ulkomaalaisille matkailijoille kirjattaisiin jo yli miljoona yöpymistä. Suomeen tulevien ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisistä jo noin puolet kohdistuu talvisesongin aikana Lappiin ja Kuusamoon.

Ennakkovarausten perusteella ennätystalvea odottavat muun muassa Lapland Hotels -ketju ja Kemin Matkailu Oy.

- Kasvua tulee edelleen viime talveen verrattuna ja nimenomaan kansainväliseltä puolelta. Uskon sen osalta edelleen kaksinumeroiseen kasvulukuun, sanoo Lapland Hotels -ketjun toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

- Ennakkovarauskanta näyttää, että pääsemme vähintään siihen mitä viime vuonna, mutta ennustamme kasvua, säestää Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Ulkomaisten matkailijoiden määrä kasvoi viime talvena poikkeuksellisen voimakkaasti. Vuorentaustan mukaan Lapissa matkailun suurin haaste on se, miten turistit saataisiin jakautumaan tasaisemmin ympäri vuoden.

Kemissä Lumilinnaa rakennetaan ympärivuotiseksi parhaillaan. Uuteen rakennukseen tulee kylmätila ja sen sisälle pala linnaa.

- Kylmätilaa voi muokata vuosien varrella kysynnästä riippuen, mutta nyt suurin kysyntä on Lumilinnan isolle Lumiravintolalle - eli se tulee sinne sisälle, Susanna Koutonen paljastaa.

Koutosen mukaan muista ympärivuotisen linnan palveluista ja linnarakennuksen ulkonäöstä tiedotetaan tarkemmin, kunhan suunnittelu edistyy. Viime talvena linnan ympärille tuli 33 lasivillaa ja tänä talvena niitä tulee viisi lisää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei muisteta, että asioilla on aina kaksi puolta. , etenkin lentoliikenteen lisåäntyminen kuormittaa ilmakehää raskaasti ja nopeuttaa ilmastonmuutosta. Mutta rahaahan tulee vaikka maapallo tuhoutuu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

40
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
25
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
6
Miksi tietokoneiden teho vain kasvaa kasvamistaan? Vastauksen tietää suomalaismies, jonka presidentti juuri palkitsi miljoonan euron Millennium-palkinnolla
5
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti
5
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
3
Oysissa kehitetty diabeetikoiden jalkahaavojen hoitoa, tavoitteena vähentää amputaatioita
3
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image