Pohjois-Suomi

Mainos

Kemin Lumilinnaan tulee ym­pä­ri­vuo­ti­nen jääravintola - Lapin matkailuun odotetaan taas ennätystalvea

Yu Ming-Chieh ja Huang Zi-Chang tutustuivat Kemin Lumilinnaan häämatkallaan tammikuussa. Aasialaisten turistien määrä on Lapissa vahvassa kasvussa. KUVA: Nina Susi
Pohjois-Suomi 2.10.2017 5:00
Henripekka Kallio

Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara ry:n ennusteen mukaan alan yritysten majoitusliikevaihto kasvaa loppuvuonna noin kymmenen prosenttia viime vuodesta, eli lähes alkuvuoden tahtia.

Lapissa tällainen kasvutahti tarkoittaisi, että marraskuun alusta huhtikuun loppuun ulottuvan talvisesongin aikana ulkomaalaisille matkailijoille kirjattaisiin jo yli miljoona yöpymistä. Suomeen tulevien ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisistä jo noin puolet kohdistuu talvisesongin aikana Lappiin ja Kuusamoon.

Ennakkovarausten perusteella ennätystalvea odottavat muun muassa Lapland Hotels -ketju ja Kemin Matkailu Oy.

- Kasvua tulee edelleen viime talveen verrattuna ja nimenomaan kansainväliseltä puolelta. Uskon sen osalta edelleen kaksinumeroiseen kasvulukuun, sanoo Lapland Hotels -ketjun toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

- Ennakkovarauskanta näyttää, että pääsemme vähintään siihen mitä viime vuonna, mutta ennustamme kasvua, säestää Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Ulkomaisten matkailijoiden määrä kasvoi viime talvena poikkeuksellisen voimakkaasti. Vuorentaustan mukaan Lapissa matkailun suurin haaste on se, miten turistit saataisiin jakautumaan tasaisemmin ympäri vuoden.

Kemissä Lumilinnaa rakennetaan ympärivuotiseksi parhaillaan. Uuteen rakennukseen tulee kylmätila ja sen sisälle pala linnaa.

- Kylmätilaa voi muokata vuosien varrella kysynnästä riippuen, mutta nyt suurin kysyntä on Lumilinnan isolle Lumiravintolalle - eli se tulee sinne sisälle, Susanna Koutonen paljastaa.

Koutosen mukaan muista ympärivuotisen linnan palveluista ja linnarakennuksen ulkonäöstä tiedotetaan tarkemmin, kunhan suunnittelu edistyy. Viime talvena linnan ympärille tuli 33 lasivillaa ja tänä talvena niitä tulee viisi lisää.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei muisteta, että asioilla on aina kaksi puolta. , etenkin lentoliikenteen lisåäntyminen kuormittaa ilmakehää raskaasti ja nopeuttaa ilmastonmuutosta. Mutta rahaahan tulee vaikka maapallo tuhoutuu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

48
Intersport laajentaa Joutsensillan liiketiloja merkittävästi – Valkea ja Joutsensilta korvaavat Rintamäen
25
Lapsiasiavaltuutettu: "Nuorten oireilu ei tule yllätyksenä" – Vaikka ongelmista on tiedetty pitkään, palveluista on vain leikattu
21
Tv-arvio: Toimittaja Ina Mikkola lupaa, että hänen ohjelmansa jälkeen porno ei ole enää tabu
21
Oulun kaupungintalon remontti laajenee – ongelmia rakenteissa, työntekijät väistötiloihin vuodeksi
20
Kaasuautojen määrä kasvussa, Oulussa vasta parisenkymmentä kaasulla kulkevaa autoa
20
Parikymppiset oululaismiehet kaahasivat poliisia pakoon 140 kilometrin nopeudella – poliisiauto ajettiin kiinni pakoautoon
18
Palveluverkkoselvitys on kokonaisuus – on laskettu, etteivät koulumatkat kasva kohtuuttoman pitkiksi Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

209 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Onhan tuo eläkejuttukin asia sinänsä..mutta hurjempaa on, että entinen ministeri liitetään murhaan, jossa on tullut esil... Lue lisää...
Aika rajua.

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.2.

Naapurit

21.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image